Söndag

Flyttdag till padre(N) och pepsin i handen! Inte så mycket att berätta om men en sak ska jag ta upp!

De här med drömma på engelska. "Man har tagit steget" När man drömmer på engelska är man så säker på språket??

De har jag frågat mig nu, jag har drömt 2 gånger på engelska och de är väl coolt tycker jag. Men de var mycket coolare när jag kom på mig själv tänkade på engelska. I alla fall så drömde jag på engelska :

Jag hamnade på en themepark (typ nöjespark) Och den var gigantisk.. Sen träffade jag några klasskompiar och vi drog hem till en dam, mamman i familjen hade nybakade bullar så allt var fantastiskt, när jag ska börja safta i mig bullarna så stormar de in 40 pers från skolan och snor alla bullar.. De är svårt att få mig arg men tar man mina nybakta bullar... Sen hamnade jag på themeparken igen, utan mina vänner utan något. Träffar ett fyllo som inte släpper mig vidare. Slår ner honom 1 gång och sparkar ner honom 2 gånger (de spårar riktigt mycket)

Sen letar jag efter mina polare och träffar på vägen andra vänner, de pekar vars bullfesten var och jag går dit. Polisen är där, drömmen slutar där.

Jag ids inte skriva andra drömmen men den var lika random, fanns ingen mening i något som hände i dem.. Nu kommer de bästa.. Hur räknas "drömma på engelska" De vore ju konstigt om jag pratade svenska med mina amerikanska polare??!?!? Så jag var tvungen att prata engelska?? Räknas de ännu som drömma på engelska?? Värt att tänka på.

Min engelska har blivit väldigt bra skulle jag säga, så bra att jag tror att jag är världens bästa och börjar "slur on words" Jag vet inte hur jag ska förklara de.. Men typ istället för att säga How are you så säger jag "howareu?"

Efter jag tex skrivit i bloggen så kan de bli lurigt att prata engelska första 5 minuterna innan jag ser en reklam på tv eller läser inhandlingslistan på kylskåpet. När jag kommit in i de så äre bara tuta och köra


Har gjort min senior page nu! Här kommer 2 bilder jag valde in!


(ringen kommer bli genialisk) De har den leken här i usa och jag kommer få alla!


Omtalade "nördbilden" men jag säger att de är "stilbilden".. Måste klippa mig

söndagscitatet : "Det är ingen idé att banta på kvällen, för man går ju ändå upp på morgonen"

Och med de avslutar jag min block för denna dag

Pizza å thanksgiving

Var på thanksgiving vol 2, Barbaras släkt denna gång. Maten var sweet, sällskapet var roligt och allt var bara Amerikanskt.

De är en "grej" att gå på penn state i släkten, 4-5 pers har gått på penn state och alla har minst 25 historier om deras vistelse, ena sjukare än andra. De flesta lät, "knulla på så många brudar som du kan." Eller, "dumpa flickvännen för du ska bara veta hur galna brudarna är".. "tänk dig 1500 brudar som just lämnat sin pappas famn och regler, de är de bästa" (vill också säga att de var riktigt mycket vin på denna thanksgiving, därför citat. Eller?)

De bästa med allt är att släkten W går i en kyrka där de säger varje gång : "I believe in jesus and a virgin marriage" Jag vet inte hur de funkar de där..

Penn state är ett college in pennsylvania som brett ska gå till så alla förstår!

De hade något riktigt som var riktigt nära bullar. Såg inte ut som bullar men smakade bullar, skumt

Varit å lirat bowling denna lördag, toamen vann 1 runda och fick se sig besegrad av Paul och Eric de andra 2 rundorna. De hade ett "lotteri" där en kanin hoppade mellan skärmarna, där kaninen stannade stannade även en pizza 10 minuter senare. Självklart stannar kaninen och pizzan hos mig å familjen W.. Varför jag skrev "lotteri" var för att de var en dam som kollade väldigt mycket mot våran bana när vi vann.. Sen när en annan grabb (som inte hade duschat på 3 veckor) fick hålla i spakarna så vann 2 systrar med vattenmeloner. Dåligt "lotteri" men jag klagar inte 1 pizza rikare i kaggen.

De finns något som jag alltid tänker skriva som jag tycker är skitroligt men glömmer bort de varje gång jag loggar in... Ska skriva upp de i pannan så ni får höra om detta.

Sen så vill jag tro att de är min moder som skrev den där kommentaren, skrämmande likt hennes tankesätt.. Sen är de kul att jag har 3 anonyma som kommenterar då och då. Jag bits inte

Benne: Jag slapp, i vol 2 så fick jag hålla händer me folksamlingen, de var mäktigt och kände att gud satte sig på matbordet framför mig

Ska avsluta med ett citat som jag tagit från en gammal kommentar from mormor.. Håll i hatten, här kommer de..

"Älskade Tomas, mormor läser din block varje dag."
Jag ska skriva block imårn om jag kommer ihåg de roliga..

Ses på blocken!



Phillie och Thanksgiving

Varit i Phillie och firat min första thanksgiving men inte sista!

Ja, visst låter de konstigt? Jag ska inte stanna här i usa ett år till, jag har bara separerade värdföräldrar! Som jag sagt förut, bättre med 2 kylskåp än 1 och nu bättre med 2 tackfiranden än 1!

1a thanksgiving var inte de bästa jag varit med om. Mommes plättar slår ut detta varje dag i veckan. Maten var inte kass men den var inte bra heller, de hade mos, turkey, bröd, sallad och pepsi. De ända som inte svek var brödet och pepsin, ganska säkra kort ändå

När jag hälsat på folk som inte ens min värdfamilj känner, hälsar alltid på alla för de är säkrast så. Så kommer denna mamma, 45 bast till mig och frågar genant om hon får krama mig, självklart svarar jag eftersom denna mamma var i sina bästa år ;)

De var också 4 smådamer där på 10-15 bast, de var som alla kära småtejer är, jag vet inte hur jag ska förklara de.. Varje gång någon hör att jag är från sverige så vill de börja imponera på mig på flera olika sätt, några sätt är att börja säga något på svenska. Förstår typ 1 av 10 av gångerna de säger nå.. Den största klassikern är att alla har någon från sverige i sin släkt. "Så du är från sverige, min brors, flickväns mammas pappas barnbarn hade en syster som bodde i sverige, hon kom från soedertajle" Känner igen detta grymt mycket när min fader träffar någon på stan. Frågar, hur känner du henne?
-Hennes pappas brors syster är från Pajala.
-jahap, ännu en


En riktigt bra icebraker om något. Dock slutat nämna att jag är från sverige för de kan bli riktigt långa samtal där de vill veta allt från vad jag äter till frukost till hur kronan står sig mot dollarn..

Fick självklart några dumma frågor : Vilket språk pratar ni i sverige?
Jag har oftast tur eftersom de finns någon från 2000-talet där som kan dumförklara dem.

Som desert hade en pappa som jobbade på Dunkin donuts tagit med sig runt 30 munkar. Jobbar man på DD som 50åring så har man misslyckats som medborgare i sitt samhälle, man tar jobb från folk som jamme och björn Q

Var i Phillie på en randomtur, visade sig vara lyckat eftersom jag hade roligt. Hälsade på Liberty bell! För er som inte vet vad de är så: De är klockan som vid det ögonblick då den amerikanska kongressen förklarade sin självständighet ringde i.
Blev kollad innan jag gick in och vakterna hade vapen. Kände mig inte så hotfull där eftersom jag nästan var den enda som inte var Kines

På tal om kineser, var på Bretts konsert där han spelar fiol. Jag tror mig ha berättat om alla kinser i samma rum en gång, de var samma visa här.. Blev riktigt fundersam eftersom de inte kunde hantera sina digitalkameror?!?! De är ju nationalsporten de där med kameror.. Trodde jag

Åt lunch i Phillie, barb betalade.. Slutade på ca 800 kr (för alla såklart) ops ändå

Jag har också varit med om min första bordsbön i USA och vad vet jag, hela livet tror jag?


Jag vid lockan som Eino hade sagt

Jag vid någon grabb med ett brev i handen

Slutord:
Imårn ska jag upp tidigt och grotta i gymmet med familjen W!
Imårn ska jag också fira min andra Thanksgiving
Imårn ska jag skriva blogg.

love


Mäktigt

Ett snabbt inlägg hade jag tänkt, Tisdag, halvdag i skolan och life's good. Typ så min tisdag har varit

Tryckt otaliga mängder av kalorier och ser på college-basket. De är i Hawaii så idrottshallen är typ på 1000 pers när en normal college match ligger på 40 tusen, jag måste seriöst sluta äta godsaker nu när football säsongen har slutat.. Brottartränaren vill att jag ska börja brottning eftersom jag är en stark grabb(fått info om att de behöver en TUNG grabb som ska brottas heavyweight. Den grabben vill de att jag ska vara) Man får poäng och många skolor har inte några tunga grabbar som brottas så jag ska tydligen gå in i ringen, domaren ska lyfta min arm och 6 poäng till New Hope! MEN de kommer ju komma något odjur då och då(typ varannan) Som kommer äta upp mig. Så jag vet inte om jag ska köra någon vintersport, var mer sugen på B-ball (basket) men har börjat lägga ner b-ball-tänkandet

En mamma på en konsert jag var på frågade vad jag spelade i football, hon blev chockad när hon hörde vad jag spelade: "men du är ju så smal" Sen sa jag hur mycket jag vägde och då fick hon en ännu större chock. Respekt.

Vad skulle jag skriva om, just de. Phillie imårn! Hoppas de har fått upp julbelysningen bara! mycket vandrande blir de (bra för kaggen) Sen så är de tydligen rea (inte säker) och amerikanska rean måste vara genialisk!!! De är billigt redan innan rean =) Kan inte vänta, payade 260 kronor för mina converse i New York.


Sen är de thanks giving! Tacka Amerika för de. Älskar att de hittar på anledningar för att få äta. Typ som mig med pluggandet..

Ätit extra mycket de senaste dagarna eftersom man "öppnar kaggen" Äter extra mycket mat för att kunna trycka extemt mycket på thanks giving. De bästa är att jag har 2 stycken tackandes framför mig, en hos Paul och en hos Barb. Amen

söndag

Sitter och kollar på Football på tv samtidigt som jag tjuväter från köket, känner mig sjukt hängig när jag äter "deras" mat haha. Har varit en klassisk söndag, med kyrka, 3 timmars nap och plugga!

Skrivit på min law and justice presentation, den blev skitbra och de är halvdag imårn så slipper skriva min hamlet essay. De finns verkligen få saker som jag gillar mindre än hamlet, de finns ingen logik i de han säger, sen när de är på "Gammel-engelska" så äre ju bara bättre.. Upptäckte dock att de är halvdag som jag sa, de är: bara 4a första klassperioderna 1a dagen och sista 4a tisdagen. Har engelska tisdag, vilket gör mitt liv mycket enklare. Börjar skriva i bloggen och kan se på tvn utan att känna mig dålig.
Aja, ska berätta om helgen som varit fylld av roliga saker!
Fredag hade jag football banquet, (avslutningsmiddag, avskedsfest) De var en rolig tillställning, alla hade kostym å var uppklädda, själv körde jag konverse och en bra tröja. Stod ut från mängden, mer än krullet som börjar växa rejält nu. Fick några roliga grejer

Stor bild som jag ska hänga upp på väggen hemma i Lule!

Homecoming tishe

Kaffemugg

Föresten Morfar, du sa på juldagen 25 december 2009 när du gav mig ett öl-hävar-glas att du
Skulle fylla den tills jag inte ville nåmer, de står väl klar tills dagen jag kommer hem?

Väldigt rolig kväll annars, när de skulle säga 3 ord om varenda spelare så sa en coach" När vi hörde att de kom en utbytesstudent till skolan så hoppades vi på en somalier, vi fick en svensk och var nöjda med de, vi gav honom smeknamnet big swede"

Lördag var en dag jag sent kommer glömma också. Steg upp, tog en bra dusch på 45 min, steg in i bilen med kameran och mina turbrillor som jag kört alla slutsspelsmatcher jag sett!

efter 3 timmar så kommer vi till stället, alla har klätt sig i orange eftersom de är för en tjej som fått leukemi, lång historia som ni inte vill höra om.

Laget de möter ser inte så bra ut, detta är state finals. De som vinner denna match är bäst i pennsylvania...Ganska stort att vinna. Laget de möter är kassa?! De gör felpass och pratar inte alls, blev nästan besviken på dem.

På dessa 6 timmar hann jag äta 2 munkar, 3 drickor, en burgare, fish and chips och chocklad! Nog krigar man på..

Matchen sändes i tv så de var ganska kul, här kommer lite bilder


Missa


Några New Hope fans, Seamus som målat sin kropp, helt galet kallt var de


"Tomas, tomas, ta en bild" Äre för att visa kaggen eller för att de reppar NHS?

Innan victory

VICTORY

Några vänner


Seniors

Är inte de här en lycklig mamma så vet jag inte



Jag å Marisa!

Rubriken är söndag men har bara snackat om fredag, lördag.. Aja, klockan är halv 12 och footall-matchen börjar avslutas.

Godnatt usa, godmorgon sverige!



Bilder och skoldag

Börjar med bilderna och sen berättar om skoldagen!

Grabbarna på min skola fotbollslaget (soccer) Har gått vidare till state finals! De betyder att de är bäst i Pennsylvania om de vinner denna match. Lite stört är de, blir chockad när jag ser varje match eftersom deras motståndare är kassa!! Ett lag från luleå i samma ålder hade brutalt kört över oss tror jag!

States finals är i hershey, i hershey uppfanns också hersheychockladen! (kommer trycka brutala mängder chocklad på lördag)


Brettyboi


En mamma som inte blev bra på bild å en syster till spelarna

Snyder

Några damer+ seamus

Publiken

Fethunden hos Kea! Saknar Nestor när jag ser denna hund!

Han dregglar mer än klang med en kebabrulle ;)

Duktig hund, hittat min sko


Världens coolaste katt!

Sötis

I alla fall. Skoldagen var hektiskt idag. Riktigt hektiskt.. Hade 2 quizzes, 1 test och 1 public speaking presentation! Ruskigt hemsk dag

Spanska var de första quizzet i! Krigade igenom, var lätt och jag visste att jag kunde de så pluggade inte igår så mycket.

Public speaking: Gjorde min power point igår på study hall så den var klar. Jag brukar sluta upp med att hitta på min iformation på sidorna jag gjort. Jag lyckas alltid hitta på något. Tar de länge att hitta på ett bra svar skyller jag på att jag "inte hittade de rätta orden på engelska" 100%ig mytt!

Law and justice: Trodde quizzet var på sex crimes, då hade jag spikat, de var tyvärr på en massa andra saker också. Spikade inte allt men jag fick upp ett grund och några väggar iaf!

Sist men inte minst så hade jag ett TEST på WW1 (world war 1) Riktigt stort test. Läraren var riktigt snäll med oss. Gjorde nästan allt till "multiple choice questions" Vilket är A,B,C,D,E svar på allt. 20 % chans på alla frågor. Jag är väldigt lycklig att jag har "de svåra klasserna" med de 94orna eftersom deras lärare är snällare haha

De som var så hängigt med allt detta var att jag skulle plugga på skolan innan allt! Somnade med boken i nyllet och lampan på! Sen vaknade jag, duschade snabbt å åt frulle! Hade gömt min mapp (som jag samlat allt material jag behövde plugga på, smart som jag är på samma ställe) Den var under sängen, jag la de inte där men tydligen....

En dag som kunde sluta i katastof slutade bara i kaos. LYCKLIGT


NO SHAVE NOVEMBER! (dag 15)

Sådär ska de se ut! Nu fick ni en bra bild på mig!



Eller?



Jag vet verkligen inte hur jag ska ta bilder på mig själv utan att känna mig... Ovanlig,
(bilden ljuger, de är svårt att se alla strån mot min hy! De är bättre live)

måste hitta en bra
Barbershop, en riktig barbershop. Varje gång jag frågar om de finns en bra barbershop i närheten så säger
de, jaa, de finns en i new hope! Jag vill ha en riktig barbershop, en steriotypisk barbershop med En boomblaster,
10 svarta gubbar som drar skämt om varandra och en klassisk rakning ska de ge mig!

piz out


japp

Japp, mycket att berätta om. Eller egentligen lite.. När jag har lite att berätta om så blir de ca en A4a sida. När jag har mycket att berätta om så brukar de sluta på 3-4 sidor..

Veckans historia stod Achenback för! Den klassiske law and justice läraren gör de igen. Här kommer den:

Han frågade en ungdom i hans klass om han kunde slå på projektorn. Elev A går fram och slår på den. När ungdomen sträcker upp händerna så kommer en annan elev, elev B och drar ner byxorna på elev A, inte bara byxorna. Hela alltihop!! Elev A vänder sig om å nitar elev B i nyllet framför alla och springer ut. Elev A och B var väldigt goda vänner och båda blev avstängda av skolan. Elev A 1 dag eftersom han nitade elev B i nyll och Elev B för att han drog ner byxorna på elev A.. Förstår inte hur i hela friden elev A kan bli avstängd 1 dag för slaget. De var självklart självförsvar!!!! Tråkigt ändå att hela klassen såg paketet. (för honom)

De här är en typisk Achenbach historia. De låter sjukt mycket bättre när han berättar den och den tar kanske 10 min.

OCH de leder oss in på amerikas lagsystem! Har law and justice nu och lär mig om hur man egentligen får 500 år i fängelse. De förstår inte alls hur man kan sitta i fängelse i sverige så kort tid och ha de så bra!

I alla fall så ska jag ta ett exempel: En man bryter sig in hos en familj med ett vapen och tänker råna dem/begå inbrott.

Om detta hade varit i usa så börjar vi med att de är olagligt att planera inbrottet.(1) sen är de olagligt att tänka på att man ska begå brottet.(2) (de är självklart väldigt svårt att bevisa för åklagarna) Sen bryter sig mannen in på deras property,(criminal trespass) de är ett brott,(3) sen har man med sig ett vapen, de är också ett brott. (4) Sen bryter han sig in genom dörren, ett brott! (5) familjen känner sig självklart hotade eftersom mannen har ett vapen, ett brott! assault. (6) sen så är de också "attempted" crime eftersom de tog ett stort steg till att göra brottet. (7) Sen gör de brottet mer "aggravated" eftersom han gör de mer dåligt än de måste (vapnet) (8) Robbery eftersom han tog något med kraft(9)Sen har mannen dragit på sig a "vehicular crime" för att han lämnar scenen efter brottet.(10) Eftersom han far from platsen så har han tagit på sig brottet "evading arrest" eftersom han visste att han borde stannat tills polisen kommit. (11) slänger han bort vapnet eller något liknande, försöker gömma bevis. så är de ett brott(12)...

Jaaaa, vad kan man säga 12 brott för 1 brott? De kanske inte är så konstigt att vissa har 400 år i fängelse.

En grabb som har många år på nacken att vänta sig är Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden eller som folket känner honom (أسامة بن محمد بن عوض بن لادن)  Har hört någonstans att han har typ 2500 år på nacken om de får fast han. Lycka till med det!

De är bara ett brott att röra en annan person som inte vill bli rörd, battery. Därför folk kan ha 500 brotts-anklagelser efter ett slagsmål.

De är ett brott att begå självmord. (lite försent kanske?!?!?!??!) Ska förklara varför så ni inte tror att de är helt tomma i skallen. Eftersom att folk ofta har en livförsäkring! När någon dör så får familjen ca 1 miljon dollar, runt 7 mille i kr. De finns folk som begår självmord bara för att familjen ska få de bättre.. Därför har de gjort de till en lag.

Avslutar med att berätta att man kan vara 15 år i Alabama för att gifta sig. 16 i pennsylvania(med föräldrars underskrift) och i missisippi kan man gifta sig dagen man föds om man är villig och känner att de är viktigt.

Tack isse!
Word Petter han är ett geni, hoppas han bjuder mig på en när jag blivit 18
Morfar, du missuppfattade. De var inte seriöst menat att folk tycker att jag skrivier "skit" Du vet att du alltid kan fråga om du inte förstår vad jag menar som med donken
Felle, jag med
mamma, du har små borrar, du får aldrig upp en normal skruv!
Petra min kära vän, självklart ska vi skypa! Blir en kväll när jag inte har 3 prov dock :)
Janne, eller en skorsten?
Micke, du med sötis
Slakis, gjort och kommer inte sluta
John, De blir bara värre och värre




Finns väl inget bättre avslut än att säga att jag kom på mig igårkväll tänkandes på Engelska, jag tänker ju alltid på engelska när jag tänker men denna gång var de så random bara. 1a gången jag kom på mig själv! (missuppfatta inte)

Somnade lycklig




Långt inlägg about no homo, fars dag och Skolan i usa!

Efter påtryck från Morfar och några andra att min blogg bara handlar om skit, de är lite sant haha. Livet i usa är fantastiskt. Jag försöker göra de så bra som möjligt hela tiden, jag skriver tex aldrig i bloggen när jag har en "dålig dag" När jag tex inte håller med värdfamiljen om en skitgrej så är jag tyst istället för att säga emot. Små grejer som gör livet lättare när man bor med en familj man inte växt upp med.

Vi börjar med Fars dag!

Det är fars dag idag. En mycket speciell dag för alla som är pappor. Min fader Sture har inte någon son hemma som kan passa upp honom tyvärr. (tobias är också i USA)  Jag pratade med honom idag. Vi hade ett bra snack. De finns inte så mycket att säga men du ska bara veta att jag älskar dig och ska bjuda dig på frukost i sängen någon dag när jag kommit hem.


Här har du min älskade fader med en "pajala sunrise" Beskrivningen av en pajala sunrise:
Ta ett vanligt mjölkglas, gärna ett duralex-glas och fyll upp med hembränd sprit. Dekorera med en korvskiva. Klart! Bilden är några år gamla. Du har slängt gamla brillorna också! :)

Vill också säga att DU har varit en förebild för mig. Bara en sak som att jag aldrig sett dig full med mig närvarande. För att inte göra mamma avensjuk. Jag älskar dig också haha

Alla har de inte lika lätt som mig. En av mina bästa kompisar har förlorat sin pappa julen för några år sen.  Rest in peace ............. Tänker på er.



Ska också berätta om skolan. Jag Ska detta så snabbt som de möjligt går. (de blev allt för långt)

Åker till skolan runt 07.30 varje dag. Aldrig varit försenad till skolan, lätt rekord. Sätter mig i homeroom och väntar in att skolan ska börja 08.00.

Går till Spanish 1 där mina favorit-elever väntar. De är 14 år och riktigt små. är kändisen i den klassen. De flesta sitter och småkollar på mig i smyg och de tävlar om vem som jag gillar mest.. När jag går in så hälsar en tjej eller kille först. Jag kanske inte hör eftersom jag alltid har min ipod på när jag går till den klassen. Då börjar de skratta och säger, tomas gillar inte dig.... Sen så säger någon annan, visst gillar du inte eric? Kom igen småglin! Jag ligger på 85 procent i den klassen. Jag gillar spanskan! De är bättre inlärning här i USA än i sverige i mitt fall.

Public speaking är nästa, är alltid försenad eftersom jag har en bra walk från mellanskolan till högskolan. Läraren är speciell, man måste lära känna henne och förstå henne, för att gilla henne. Jag ligger på 80 procent i den klassen. Jag är ingen pluggare i den klassen. hade 50 % på proven vi haft och 99 och 98 på läxor och deltagande i klassen. Jag skulle säga att de är den viktigaste klassen jag har här i usa och lär mig mest "nyttiga" saker i den klassen. Är också bra i den klassen eftersom jag har mest rutin av de.

Band, min favoritklass! Jag går in, sätter mig ner och äter chipsen eller twixen jag köpt innan. (går alltid samma runda) Jag sätter mig ner och gör läxor eller lyssnar på min ipod. Just nu spelar vi låtar som jag inte behöver vara med på, de är inte band som ni tror, de är band som i att de finns flöjter, saxar och bastubor där. Jag frågade läraren igår på matchen vad mitt betyg var eftersom jag måste ha 75 % I alla klasser. Han skrattade och sa: Du har 90 %, jag ba, bra för jag behöver 75 %. Bara du håller mig över de. han ba: De är lugnt jag tar hand om dig. Sen sa han till sin kompis "this kid don't do shit in class. He just eats and listen to music. Svarade " Yea, it's a good homework class" Kom ihåg att jag pratar med en lärare. De är ganska stor skillnad på vissa lärare i sverige och usa. De här är extremfall.

När klockan ringer så har jag en klass kvar och sen lunch. Min favoritlärare! Mr Achenback. Den sjukaste läraren jag träffat i mitt liv. Han berättar alltid sina historier som alla älskar. Han hinner aldrig täcka de material han ska täcka så proven blir alltid mindre än förväntat. Den matar han proven med extra poäng. Fick 110 % på sista home worket jag gjorde. De funkar så att om man lämnar in home work tidigare än man behöver så får man 3 poäng extra. Sen om man skriver de på datorn så får man extra poäng. Och är de väl gjort så får man extra poäng. Vissa ungar har 120% i den klassen = De betyder att de kan skita i sista proven och ändå få MVG. Bra system enligt mig.

Sen har jag lunch i 30 minuter. De är så mycket sjukare än lunchen i sverige. Folk skriker, folk krossar varandras mat. De finns ett bord ifrån oss som är kända för att krossa varandras mat. De är en lek typ. Riktigt kass lek eftersom jag inte ser vad de får ut av de? De är roligt i 10 sekunder. Sen inser båda att de inte har något kvar.

English 12 är en bra klass. Läraren gillar mig, om vi har tex en inlämning i verb så skriver jag om 5 och de andra om 10. Jaddå! Ligger på 79 % i den klassen!

Nu ska jag snabba på detta. Gider in på historia genom film, ser en rulle och skriver av vännerna. 80% i den klassen.

Sen har jag gym/ study hall. Varannan dag har jag gym(idrott) och study hall(sitta och göra läxor eller snacka skit)

Efter detta glider jag vidare mot historia genom 20-hundra-talet. Denna klass går ut på att berätta om historien för amerikanarna. De går ut på att lära amerikanarna hur bra de är i allt helt enkelt. De är tvingade att gå med i alla krig eftersom alla länder tvingar dem typ haha.

Efter skolan nu för tiden så gymar jag eller tar skolbussen. Har inte börjat än så ska se om jag orkar gyma imårn! Blir nog så..

Nog om de, jag har för mig att jag redan har gått igenom de där en gång. Förlåt om jag gjort de =) Kanske är morfar som blivit gammal eller missat inlägget ;)
De är fars dag för han också. Ska fira honom genom denna bild!

Vet att du älskar bilden. Tillåmed så mycket att du tog bort din tagg på facebook. Denna bild kommer från när familjen släkten Aronson var i Portugal. Släkten aronson gillar vin. Morbror Janne testade trycka upp korken i näsan och utmanade sin fader Sixten om han får upp den. Han har alltid haft stora näsborrar. Självklart lyckades han. Denna historia är inte helt rätt men mairoteten stämmer.

NO HOMO är en grej man Måste "kalla" (säga) när man gör något som är "homosexuellt" Tex igår så satt jag och en polare under en filt. Han sa, no homo. Frågade varför han "kallade" no homo! Han sa att man var tvungen när man gör något som är "homosexuellt" De är så rädda för att bli kallade "bögar"

Har lärt mig i LPL (ledarskapsämne) att de som har mest "bögskräck" har mest chans att sluta upp som homosexuella. De ni!

Nu är de nog slut på allt. Sett att 20 har gått in på min blogg idag. Klockan är bara 2 på natten! Känns roligt :)

De glädjer mig också att jag fick kommentarer sist.

Extra roligt när folk skäms över att de läser bloggen och är anonyma. 

Måste också få med kameran och försöka få med några "that's so funny" ögonblick! De är så underbart när de säger de men inte skrattar. Älskar det :)

1000!!!

Jag har varit så stolt att jag vägt man i mitt liv innan 18. Nu kan jag också säga att jag har 1000 vänner på facebook. Vilken grej. Amerikanarna har verkligen hjälpt. Fått 8 vänner senaste 3 timmarna. (De måste sett mina volleybollskills)  De finns ganska många som random-addar en "för att de är coolt att känna folk" Sen när man försöker hälsa så dissar de.. Fattar nada


Volleybollturren var fantastisk. Vann självklart! Plockade mitt dream team och vi var inte hotade. Hade en tjej från chile, typ 1.50 lång å galna survar. Hon bara skrattar hela tiden. När hon ramlar, när hon inte fattar något av vad vi säger, alltid! Riktig härlig människa

Sen har 3 andra damer. Typ de bästa på skolan, Josh en grabb som lirar med damerna! Stört duktig grabb

Har inget mer på hjärtat. Har runt 100 läsare om dagen ibland mindre ibland mer. Jag skulle uppskatta  om någon kommenterade ibland. De behöver inte vara att bloggen är bra eller dålig. Skriv något bara, något ni har på hjärtat. Går alltid och kolla om jag fått någon kommentar. Blir alltid lika besviken

Jo just de, en sak till. Jag har ett projekt med 3 damer i skolan. Jag for hem till en av damerna med de andra damerna. När min värdpappa hämtade mig så fick jag veta att jag inte fick vara med tjejer ensam.. Kändes lite tungt, typ verkligen?! ÄR de sant? Jag respekterar reglerna men ifrågasatte dem eftersom de är skolarbete så jag måste vara med dem.  De är ingen regel de hittat på utan min utbytesorganisation här i usa. De har några roliga regler!

En regel jag kan bjuda på är att jag bara får sitta vid datorn en halvtimme varje 2a vecka =

1 timme i månaden=
10 timmar datortid i usa=
Kommer inte fungera=
Fungerar inte alls.

Har också fått 3 bröder på facebook. Inte varje dag




Dag 10 och volleyboll

Lirat volleyboll hela dagen idag! Var på sista träningen med damlaget, en bra tillställning ;) Bra uppladdning för imårn för då är de volleybollturnering på skolan! Självklart har kapten big swede plockat ihop ett dream team! Finns inget annat än vinst för oss!

Imårn är de en specialdag i skolan. De kommer gamla veteraner till skolan å berättar om sina upplevelser, de är alltid något! Bra upplevelse att se de live denna "veteranförälskelse"

Det här kommer jag troligtvis att ångra att jag skriver. Ni som är känsliga kan sluta läsa nu. Ska försöka göra detta så snyggt som möjligt..

De här med "spränga en toalett" har fått en ny mening för mig. Mamma och pappa har alltid klagat på att de går 10 rullar i veckan, jag å tobias vet aldrig vars de försvinner... Konstigt nog. Toaletterna här i USA är mesiga. Allt för mesiga. De spolar knappt..De klarar inte av BIG SWEDE alls... Blir dålig stämning mellan mig å värdbrorn när han får hämta "moppsen" Eller vad de är.. 2a gången nu.. Satan i gatan


Nu kan ni titta igen..


Ska de verkligen se ut sådär? Mitt krull har förstört borsten. "gaddarna" är säkert kvar i håret. Måste bara hitta dem


NO SHAVE NOVEMBER!! Bild från igår

(gjorde bilden mindre så den inte zoomar in för mycket i näsan för allas bästa)
De börjar komma nu. Sakta men säkert!

High school drama och en bra dag?

All high school drama.. Den är överallt. Den är riktigt töntig, onödig och amerikansk.

Den går ut på hur du ser ut, hur populär du är och vilka du hänger med. Ett typiskt exemel på high school drama: Jag går med en tjejkompis i korridoren, alla kollar på oss som att de aldrig sett en människa förut och nästa dag är man tillsammans. Dagen efter de så går ryktet att man gillar någon annan eftersom jag snackat med en annan tjej.

Ett annat bra exempel: Jag pratar med en tjejkompis, några grabbar som jag känner kommer fram och frågar på fullaste allvar om jag gillar damen jag snackar med. Säger jag att vi är polare så säger de att jag inte ska vara med henne eftersom hon är hängig. Hade jag sagt Ja så hade de inte brytt sig.

På Homecoming dansade jag med alla som ville dansa. En grabb kom fram till mig i band(en klass jag har, typ som orkester där alla kineser samlas.) Han ba: Tomas, what are you doing?? You can get so much better girls" Vad ska man svara på de? "Okey..??" Som att jag var ute på jakt eller nå. Själv stod grabben utanför alla som dansade och kollade. Rolig snubbe. All dessa high school drama.

På tal om denna high school drama! Ska berätta om ett high school drama som händer mig. En grabb som jag är snäll mot och snackar med(killen Saknar en knapp i fjärrkontrollen) Han kommer alltid fram till mig med sin bredste dialekt (han tar bara fram den när han pratar med mig) och pratar. Inge fel med de alls. Alltid kul med folk som gillar att snacka men de kommer till en gräns. Den gränsen drar jag när han räknar ut mina rörelsemönster i skolan. Han står alltid och snackar med någon.. Sen kommer jag och han lämnar för att snacka med mig! Jag kan ha ett bra snack med en annan kompis och han bara glider in emellan som att de inte var något. Han typ blockar samtalet. "tooammmasss, hoaw arewy dooinnng"

Vet verklingen inte hur jag ska göra för att slippa att denna grabb följer efter mig utan att vara taskig med honom. Just nu kör jag med "hörlurarna in så jag inte hör honom" men snart kommer han syna den tror jag!

Tagit en bild på 10an i No shave november. Den kommer upp nästa!


Homecoming, äldre damer och inhandling

Igår var då homecoming, en ganska stor grej här i usa, de är som ett disco med DJ och folk från skolan. Vissa hade med sig en dejt, jag valde att inte ha med den dejt. De valet var ett genidrag.

På skolan dagen innan så fick vi några regler, tex att man inte får ha händerna under midjan, inge pussandes och inge droger. Var en massa töntiga regler, ibland tror jag att lärarna gör allt för att förstöra för ungarna så mycket de kan.

Går in med min lila skjorta å svarta finbyxor å converse såklart. Dressed to kill! Grabbarnas dresscode var skjorta, finbyxor. Inte extremt formellt. Ser rektorn för skolan de första jag gör, jahaa, de här kommer att bli ett fantastiskt disco. Sen ser jag en massa teens! 13åringar typ. Går in på discot och DJ:n är våran idrottslärare på 450 kg, 50 pers och en disco-kula som inte fungerar så bra.. Aja, om inte partyt är bra får man göra de bra!

Väntar in rätt låt och börjar kaosa! Slänger armarna upp å ner(intränat move) Ja, hade kul helt enkelt. De är som vanligt, ingen förväntar sig att Big swede skulle dansa. Nu är de jag och några andra som tagit efter. Får en shout out från DJ:n och alla kollar på mig. De var lite kul.. Alla skrattade åt mig, (grabbarna) Sen efter ett tag så såg de vilket geni jag var när folk började dansa med mig och hade kul, först då slutade de skratta och förstod vem som var liffat, den som hade tråkigt.. De var inte så formell dans om man säger så ;)

"Way to rock that dance floor"
"you have great moves"
"you were dancing up a storm"
Var några av dem. De sammanfattar min dans ganska bra


Sitter och lyssnar på offspring när jag skriver detta inlägg, jag kommer ihåg när man cyklade till aronsbadet med en pinnglass jag snott från frysen eftersom man redan ätit 20.

Varit i kyrkan idag. Blir inte tvingad att gå i kyrkan men jag ser de som en fin gest mot dem att följa med så jag försöker följa med när jag har orken. Fick en bonus idag! De var lunch efter! Jaddå!!!

Jag är ju ganska populär hos damerna här i new hope. Speciellt hos de äldre damerna. Och var hittar man dem? I kyrkan! 80 % av folket i kyrkan är 70+åriga damer. Man ser att du är från sverige fick man höra. 5 gick fram och frågade och resten fick höra när de frågade sina värdinnor.


Köpte lite saker igår! (de gick under 1000 kr)


Ett par dojor! Nike (uttalas nikie)

Vantar, de är inte min grej att frysa

En basker, keps. Jag säger basker dock! Tycker den passar bra på mig och som paul säger, den är tomas


En anledning varför jag köpte den var eftersom den hade lappar! Hur coolt som helst, riktigt oväntat

Sommarbasker och nu vinterbasker! Vilken design

Fick också vara med i tidnigen (phillie tidning) mycket större än nsd alltså. Phillie är philladelphia

Fick en NOTE: Tomas Aronson, a Swedish exchange student, was on the field at the finish for the Lions and picked up a sack on the last play of the game. He had never played football until he arrived on the New-Hope Solebury campus.






Vilken dag.. I am a champion..

En av de bättre dagarna. Grät lite, men de var för en bra sak.. Vars ska jag börja?? Halvdag i skolan, 3 prov och 2 gick bra, en rolig sak var när alla elever i klassen law and justice började klaga på att alla skulle faila provet.. Läraren tänker lite och säger, om ni vill så får ni använda era anteckningar mot ett avdrag på 10 % Aldrig gjort ett enklare val, tog fram anteckningarna och räddade dagen! får 90 % på provet istället för 40% Ganska genialisk lärare. Tacka Amerika vettja. Skulle aldrig hända i Sverige

Homecoming! Fick vara kapten för laget vilket var riktigt stort, en av de 5 kaptenerna. Var väldigt glad över de. Bara en upplevelse bara de! Sen så ska jag inte snacka upp mig. Jag är ingen genialisk fotbollsspelare. Grabbarna som lirat i några år konkurrerar ut mig. I alla fall så fick jag lira i slutet på sista matchen. De sista 5 "spelen" Vet inte hur jag ska formulera mig bättre. 4 spel går bra, jag gör lite penetration (slår min kille som ska blocka mig) men kommer inte till spelaren med bollen.

Sista spelet för matchen, tänker nu eller aldrig, de vore jävligt kul om jag lyckades ta killen med bollen inför hela skolan. Killen som snapar bollen (till QB) går alltid på samma Snap count.dvs, blue 5, blue 5, hut och sen ger bollen till QB. Så jag synade de och de är sista spelet för mig som senior i football i mitt liv.... Jag chansar och chansar rätt, slår min kille som ska blocka mig och QB:n hinner inte slänga ifrån sig bollen och jag gör en Quaterback sack. De största man kan göra som defence i mitt sista spel som footballspelare i America.. Kände sådan lycka.. Den bästa avslutningen man kan tänka sig... Minne för livet

Sen så har vi alltid ett snack efter matchen, alla seniors fick göra ett litet tal för laget. Jag var näst sist så jag fick tänka lite. Först snackade jag på svenska lite, sen översatte jag de till engelska. De tyckte de var roligt! "jag kände mig mer än välkommen i laget när jag kom hit och känner mig ännu välkommen idag, och de väl väl en jävligt fet Quaterback sack" Grabbarna skrattade och jag nästan grät av lycka..

Som sagt, underbar kväll och kommer vara ett minne för livet.
Här kommer lite bilder från kvällen!


Min favorit thailändare!

Våran stand in QB

Starting O! (offence)

Våra Cheerleaders, notera att några är lite efter. Ganska många faktiskt

Efter matchen

Laget med Big swede liggandes! De bad mig faktiskt, inte min idé ;)



I AM A CHAMPION!

Fyfan vilken dag.. Trodde aldrig att jag skulle uppleva detta när jag lämnade Luleå.. Bästa sättet att avsluta efter en hård säsong. Jag är för första gången stolt över mig själv. Finns ingen bättre känsla


no shave november dag 5 och toab fyller år, MLIB

Flera saker har hänt idag, Börjar med att de var sista träningdagen med grabbarna! Skönt men ändå tråkigt.. Nu kommer ingen tvinga mig att springa efter jag tränat 4 timmar redan.. Kommer sakna de rejält!

Efter träningen drog tränaren ett litet tal om alla seniors och sen bar grabbarna ut oss på axlarna. Jag valde den fetaste grabben i laget å den minsta för att stödja upp

No shave november börjar ta sig! 5e dagen nu, lägger upp en bild varje 5e dag! Här kommer första...

Sliten efter träningen(även fast de bar ut mig) Man ser att de börjar ta sig. KOLLA NOGA

På tal om träningen, efter den så fick jag skjuts av en grabb i laget hem. Frågade om vi kunde dra förbi donken innan han lämna av mig. Han svarade inte, vi förstod de bara. Gled in, siktade in mig på 5 cheese som jag alltid gör. Inge kladd, bara 5 cheese. Aldrig svikit, aldrig varit dåligt. Ser alla dessa pensionärer överallt, de var som att gå på nordea i luleå. De måste ha en bra rabatt eller nå.

Efter de så for jag hem, såg en bra middag eftersom brett har fotbollsmatch! En macka.. Nu när jag skriver detta inlägg så tuggar jag på den..

Kall är den men den går ner

På tal om 5e dagen i november! Bro fyller år! 23 år


Sista bilen med honom

På tal om Bros! Hittat min favoritsida på internet, eller nästa bäst efter mc donalds för svarta!
(http://www.365black.com/365black/index.jsp)

Ganska sjukt att de har donken för svarta, i alla fall. Min favorit är Mylifeisbro! Där folk skriver saker de tycker är bro
"My University is ranked 69th for football. Most bro school in the land. MLIB." MLIB står självklart för My life is bro


Några snabba bilder på amerikansk mat bara för att:


En pizza


Man måste älska dunkin' donats

Homecoming imårn! (football-matchen) Sen har vi den riktiga homecoming lördag med dansen å allt! Är Kapten för laget imårn vilket är jävligt coolt =) Tänkte först bjuda en dvärg, sen en liten tjej i som är 14 och sen en kompis men jag snackade med de här och de sa att de är bäst att gå dit utan dejt!

Är med i NSD imårn! MLIB  =)




3 dagar kvar och grabbar i kallingar!

BARA 3 KVAR, länge sen jag längtade tills träningarna var slut, eller inte så länge sen.. 3 stycken kvar och jag har ett liv igen! Grabbarna i US har ju sina kalligar, de har sina kallingar, de flesta kör boxers, den äldre versonen av boxers självfallet! Sen finns de ju....

Sen har vi de som inte kommit lika långt i utvecklingen. De som kör pungisarna!

Förlåt för bilden, fanns ingen bild utan en grabb på. Sökte tillåmed på tarzankallingar


Jag och min vän micke skypar mycket i usa. Vi har varandra som tur är. Båda går igenom liknande saker och vi stöttar varandra till 100! Självklart så skypar vi mycket, han har en konstig skype-vana. Han är alltid i kallingar, alltid. Här kommer några smakprov(varnar känsliga tittare)
Börjar bra med svensk-kallingarna. Vi reppar Sverige så ofta vi kan!

Vi slutar aldrig skypa, en viktig regel. Datorn följer med på toan. Självklart med cam på!

Finns ingen ursäkt för att få gå ifrån skype. Man borstar tänderna i cam


Och självklart chillar vi också. (Lägg märke till att bakgrunden ser stört toalett-aktig ut)

Måste också säga att jag fått tillåtelse att lägga in dessa bilder från Micke direkt! Själklart i skype och cam!

No Shave November!

De är en rolig grej de kör här i usa enligt info jag fått. Ska spara ut moppemuschen så gott jag kan denna månad. De startar idag. Får se hur långt de kommer, hoppas jag inte får den klassiska muschen, några långa och resten korta och sjukt glest..

Dock så ser jag en ljus framtid, Pappa har ett bra skägg när han sparar ett tag och broder börjar få ett bra skägg så om några år. Sen vill jag bara ge en passning till alla amerikanska brudar. De tycker att de är så extremt roligt de här med no shave november!! Jag tycker att de ska införa Shave november där alla tjejer rakar deras muschar! Vissa tjejer har mer skägg än mig, dock inte alla som tur är.

Har tagit en bild 1a november och ska lägga ut båda bilderna 1a december. Säkert ingen skillnad.

Nu när footballen är slut så kanske jag har tid att skriva i bloggen! Är de föresten någon som läser bloggen? Bara mamma och pappa som kommenterar och nu har de slutat, mitt fel att de slutat dock haha

Godnatt sverige, kul att ni har lov medans jag stiger upp 06.30 varje dag.



Halloween

När blir man för gammal för halloween? De har jag frågat mig. Sist jag frågade mig de var för 4 år sen tror jag. Om jag skulle gå ut till grannarna eller cykla till ica som var mycket enklare eftersom jag inte fick en tjuga i veckopeng längre.

Jag följde med brett eftersom han frågade om jag ville hänga med. Självklart vill jag göra något på en söndag och uppleva "riktig" halloween!!! Slutade med att vi klädde upp oss, gick till 4 hus och insåg hur gamla vi var när vi såg alla småungar springa runt lyckliga och kolla på oss som vi var från månen. Lite kul, har inge att skämmas för eftersom jag kan hitta på att man gör så i sverige, vad jag än gör. Typ stå på händer varje gång man går in i köket, de hade lätt köpt de.

De har ju också "regler" för vad man får ge till ungar och DE BÄSTA ÄR att grannstaten har gjort en lag att man inte får busa eller godis om man är äldre än 13, de gör de ännu lättare för oss att förstå hur skamligt de är!

Dock var vi inte de enda som gjorde detta. De kom in några grabbar till janies hus, 4 grabbar i 20års åldern. Alla med kallingar. De var en fröjd för mamman i huset som tog fram kameran å grabbarna började självklart posa framför kameran. Sen tog de 1 minut och bilderna var ute på facebook. Teknologi när den är som bäst!

Var på en konsert i halloween-tema! Galnast jag gjort i usa än så länge. Grabbarna hade pungisar, tjejerna hade string. De som jobbade där alltså, de jobbiga var när man inte kunde utskilja grabbarna från tjejerna eftersom grabbarna hade så mycket smink. RIKTIGT jobbigt

De gav publiken en massa kommandon, när de nämde en tjejs namn i pjäsen skrev hela publiken SLYYYYNA. Lite oväntat faktiskt.. Lite, sen var de en gubbe på 60 år som berättade åt publiken, Folk i publiken skrek saker och han svarade alltid med något oväntat, "håll käften, jag har knullat din mamma ungjävel" De är som inte de man förväntar sig av en 60åring men ack så roligt de var!



Imårn väljer lärarna ut kandidaterna till pram king and queen. Vi får se om jag står med på listan. Vore roligt, jag har charmat de flesta lärarna. Alltid viktigt att stå på + hos dem! hehe

Nu ska jag kriga igång med en essay. Någon som vill ha lite godis?

RSS 2.0