Hej hopp sa raymond och kissade i papperskorgen

Hej på er gott folk, jag vet inte om någon läser för jag har inte skrivit på veckor och dagar! Samma med dagboken, skulle ta tag i det...Men det var för jobbigt och det var för varmt i rummet.

Nu har pappa landat i USA, riktigt skönt att ha pappa i samma land. Jag går tyvärr under samma lagar som jag gjorde med pappa flera tusen kilometer härifrån. Dagens, veckans, månadens och årets läxa är. Kolla alltid igenom ALLT innan du skriver under något. Speciellt om det kommer gälla dig varje dag i 10 månader.

Rutinerad som pappa är kör han jeans. Det är 30 grader varmt, varit hela veckan har det varit också. Förhoppningsvis har han tagit med riktigt lite kläder så jag kan packa ner alla vinterkläder och skor verkar det som. Jag räknade igår, landade på 11 par skor...

Sista gången jag var med Asiaterna har kommit! Var ganska konstigt att säga hejdå, kändes lite sorgligt faktiskt, inga tårar. Kommer aldrig gråta lika mycket som när samme lirar big girls dont cry igen =) Kändes bra, känner mig snart hemma. Vi såg Bio, trodde det skulle bli en hängig rulle, det slutade med fast 5! Mycket action, fick sitta med Anita.. Hon ställde dumma frågor hela filmen, klarar inte av sånt.

Jag hoppar lite i mina historier, idag har det varit memorial day i usa vilket inte säger mycket till svenskarna. Det är en dag man hedrar gamla krigare och de som dött och såklart krigar idag i alla idiotiska krig detta land är i.

Tog ett riktigt bra tag att hitta en plats att sitta på. Paul tog tag i det och satte oss på ett relativt bra ställe, vi fick skugga vilket var + men - var att alla trodde att det var okey att passera mellan mig och Paul. Vi fick feta flaggor också.

Ser han inte ut som en gammal pilot?

Detta var mittemot oss. En kyrka som gav ut gratis mat. Denna blåa snubbe var ett snackande geni på 2 fötter. Jag var där och tog kakor och vatten säkert 3 gånger. Sen gick Paul och Barb och tog till oss andra. Gratis är gott, bara man sköter det snyggt ;)

Nu började paraden. Denna grabb lirade rugby. Han såg inte extremt snabb ut eller smart ut för den delen. Men ska inte hata på honom. Säkert en svinskön kille. Hade jag dömt alla för hur de ser ut hade jag aldrig träffat Carl till exempel


Ja, det är tur att jag inte dömer Carl för hur han ser ut. Carl är nu ute i skogen och planterar skog, fått info om att det är det värsta man kan göra. Tur att han är borta så han inte kan se dessa bilder också.

Det var en massa marching bands som spelade. De är inte så vackra men spela kunde de

För de mer rutinerade veteranerna hade de flak för. De var en lång parad. Tog kanske 1,5-2 timmar att gå hela vägen för dem

Riktigt häftig bil med 2 förare som kan köra åt varsitt håll. Typ ett tåg

SPCA var där. Jag har en svaghet för hundar och DE ÄR EXTREMT SÖTA

Inte kul att vara hund i 30 grader.

Har hoppat studsmatta i flera timmar, värdpappan var hos sin flickvän och denna bild beskriver mig ganska bra idag. Kylen var mer öppen än stängd.


21 dagar







Är du omskuren? del 2

Det är lite spännande med tornadovarningar faktiskt. Nu fick vi det igen!

124 inlägg in, 30 dagar kvar. Vad jag har att berätta? Jag har inte skrivit i dagboken på 3 veckor, slö, slut papper och jag lägger mig faktiskt mycket tidigare än jag gjorde förut. Har också märkt att ju mer jag sover ju tröttare blir jag, eftersom kroppen är van med så lite sömn!

1. 15 dagar kvar enligt våran senior countdown, vet inte hur accurate den är dock.
2. Lirat trummor 1 timme idag, sen när jag kunde alla låtar på min ipod satte jag mig ner här, snodde några kakor också
3. Fått sommarjobb, står att jag ska "förgylla gästernas vardag med olika aktiviteter såsom promenader, bakning, social samvaro, tidningsläsning, bingo och en mängd olika saker."

Jag ser fram emot att lira schack med gamlingarna, på hemsidan stod det också att de hade ett spa där nere. Där kommer jag spendera många timmar. Enligt klang så har gamlingarna bokat rummet flera år framåt, men blir man tät med dem kanske man kan dela?

Nu när track har slutat så kör jag som vanligt med fit for life! Idag körde vi någon konstig övning, han skojade inte när han sa att jag skulle ha ont i rumpan senare.

Istället för att vara i skolan torsdag och fredag och göra 2 omöjliga prov så for jag på den sista track tävlingen i mitt liv om jag inte kommer på att jag älskar track nu när jag kommer hem till Sverige, troligtvis inte dock.

Efter en 2 timmars bussresa så var vi där, en väldigt stor skola med många konstiga liksom duktiga elever.

Första dagen var inte så farligt, steg upp 5 på morgonen. Lite bilder från dagen:

Var en tidig morgon så vi somnade gott snabbt

Sen var det dax för en av våra grabbar att tävla i pole vault:


Det heter stavhopp på svenska kollade jag upp på google. Vi är en doubble A school vilket gör att vi inte får tävla med de större skolorna. Tim är den enda som klarade av höjden att komma till distriktet och den första i alla grenar kommer till states!

Våran tränare grät, hon har haft denna grabb i 4 år och det är sista året. med dem. Samma med Brett, college nästa baby

Bäst när det gäller heter det

Denna grabb hade jag en riktigt bra diskussion med, en diskussion gällande förhud.

På resan hem så snackade vi om allt, jag har ingen aning varför eller hur vi kom in på det men det urartade fort. Jag älskar att diskutera sen jag var en liten pojk. Sen att det var jag mot hela bussen gjorde det bättre!

Typ 95% av alla i pojkar i usa är omskurna, det är ironiskt eftersom de säger att det blir "renare" när den är där för att skydda. (har jag fått info om av säkra källor, mallan haha)

En tjej där baki hör att jag har förhud och säger högt, "men fyfan vad äckligt, jag hade aldrig gjort det med någon med förhud"

Sen frågar en hur jag kissar när förhuden är för kisshålet... De skojar inte alltså. Sen kommer en kille in som "är på min sida" och säger att förhuden inte täcker för hålet så vi kan kissa.. Aja, vet inte vad jag ska säga.. Har gett upp

"men hur siktar du?" var en klassiker också.

De säger "men man är bara ett barn när man gör det" Då går jag in på ett känsligt ämne, abort, för jag vet hur mycket de hatar abort och säger  "men de är ju bara barn? Det spelar ju ingen roll då?"

Eller?




Är du omskuren? del 1

Innan jag berättar om jag är omskuren eller inte och allt som följer ska jag berätta om min dag, gårdag och allt däremellan.

Börjar idag, sitter och lyssnar på dum av dig live på nyhetsmorgon eftersom spotify har förstört mitt liv musikarliskt. Har på mig min phillies kepa, man måste reppa vars man kommer ifrån. I USA kommer jag från phillie. En gangsterstad där fler mord sker än jacob nilsson köper nya kläder. Därför kallas det killadelphia. Men det är lugnt så länge man håller sig på de befolkade gatorna.

Jag är ingen kepssnubbe, men med vissa kläder passar det.

Igår när jag skulle förnya mina minuter på mobilen så sa jag till grabben som alltid fyller på min mobil (10e gången nu) alltså har jag betalat 260 dollar bara på mobilen i år. Som sagt, väldigt skönt att glida in dit för sista gången för att fylla mobilen. Vi kommer såklart in på att jag är från Sverige som alltid med nya människor. Han frågar om jag känner till vad en nyckelharpa är. Självklart vet jag var en nyckelharpa är, har ju musikrötter. I alla fall så säger han att hans pappa for till Sverige bara för att hämta sin nyckelharpa, han påstod sig vara en av 100 i USA som kan spela på dem.

Tror det är 3-4e gången någon nämner nyckelharpan. Kanske det Sverige är känd för nuförtiden. Vars är steriotypen om snygga brudar? swedish meatballs och festgalna ungdomar? Hoppas jag är den enda bland mina utbytespolare.

Läste nyss aftonbladet, kanske blir så att jag stannar några veckor extra här, förhoppningsvis inte. Vulkanen Grimsvötn på island har börjar spy igen, det kan bli lika dåligt som sista gången, tråkigt det vore om pappa inte kunde komma på 6 dagar och jag inte kunnat fara hem på 31 dagar. Jag åker hem om exakt 1 månad nu. Den 22a juni :)

Innan jag fortsätter, är det någon som har koll om det går att ställa om min "power plan" på datorn? Batteriet laddas bara till 85% istället för 100% Jag kommer ihåg att jag kunde välja för 4 månader sen, får inte tillbaka frågan. Ironiskt sett har jag döpt den till "toam's plan" Jag har verkligen försökt med allt. Lämna en kommentar plz.

Jag var igår på sista mötet med Anita och kineserna som jag måste fara på. Eller måste och måste, de kan inte tvinga mig direkt.

Hon var bara 15 minuter sen idag, på våra möten, kanske 8 vi varit på så har hon varit minst 20 minuter sen på 7 av dem. Vilken människa, det är svårt att få respekt för en sådan person. I alla fall så for vi och åt, jag och K beställde in något innan de andra kom. De andra kom och vi alla åt upp allt.
Nu till I-landsproblem nummer 1:
Vi har en tjej i gruppen, Phoung, 15 år som ska gå på college nästa år är värt att nämna. I vietnam som hon kommer ifrån har de inte riktigt en åldersgräns på att dricka verkar det som. Hon säger själv att hon druckit från hon var 7 år gammal vilket visas på hennes hjärnkapacitet.

Vi åt på en mexikansk restaurang så fick taco-chips och sås till det, denna tjej dubbeldippar allt och slickar på alla chips. Sånt som man bara hatar.. Sen snodde hon min dipp och började dubbeldippa den.. Då slutade jag äta

Till vänster, man blir ju inte svinhungrig när hon dubbeldippar och skrattar.

Anita betalade för drickan så jag tröck bara ner glas efter glas, sen efter 5 glas kom jag på att i usa är det free refill så jag jävlades i onödan + att man blev riktigt kissnödig.

Här kommer I-landsproblem 2:
Jag går till toan, letar pissoaren eftersom det står en 4-årig unge och sjunger på toan. Det var inte tid för att fråga om jag kunde använda den om jag säger så.

Jag kollar ner på pissoaren och den var på golvet?!?!?! Det fanns 2 och de var lika låga båda. Sen så kunde man läsa tidningen framför sig vilket var coolt.. Men hur förväntar de sig att man ska sikta och samtidigt läsa tidningen, lätt svåraste kissjobbet jag gjort i mitt liv.

För alla ladies skull så sitter jag ner, har suttit ner och kissat de sista 500 gångerna. Det är så mycket lättare plus att man får ett stort + hos kvinnorna.  Detta gjorde mitt kissjob 50 gånger svårare att sikta

Rubriken är väldigt vilseledande men jag har inte tid att sitta här i 3 timmar som jag alltid gör!
Blir dock en "är du omskuren? del 2 imårn dock, har inge mer track så jag ska förklara vad jag menar med rubriken





Maskoten tomas

Ny dag, nya möjligheter. Idag är möjligheten att fara till districts och heja på mitt team som springer. Har fått information att det finns sjukt bra mat där, sjukt snabba människor och framför allt att jag slipper mitt sjukt stora prov imårn.

Tim hämtar mig 6 på morgonen, inga konstigheter, äter frukost på donken. Sist jag åt frulle på donken var i phille på flygplatsen, åt någon munk som smakade orm. Väljer inte samma meny denna gång.

Vad mer har hänt idag? Upplevt min första tornadovarning, krossade mitt rekord i deadlift och kom på att jag måste skriva i dagboken. Är bara 2 veckor efter, det blir riktigt tungt att kriga tillbaka alla dagar. Till exempel prom, den dagen kommer lätt bli 3 a4-sidor när en vanlig dag blir 2

Klang, en av mina bröder på facebook ligger på sjukan just nu. Han dansade inte på bordet. Hoppas jag får en bra uppdatering om hur han mår snart! Allt jag har hört av folk säger att det är lugnt så det hoppas vi alla!


Timmy, Han vann detta lopp, 400 meter. Bra bild

Samma grabb, här så utropade de att han vann i stavhopp. Han hoppade 12 feet, de andra hoppade 9.. Så mycket bättre är han. Imårn på tävlingen tävlar han mot sig själv. Ska försöka få några bra bilder av det.

Tror att starter är min grej

Här har vi K, antilopen som vi kallar henne efter denna bild.

Jag fick faktiskt några bilder i yearbook! Boken från hela året som jag köpt, jag tror jag är med i den lite överallt. Blir roligt att ha kvar med min blogg, dagbok och minnen som kommer berättas många gånger, tro mig =)

Snart malle riktigt snart..

Fick också höra att jag är maskot till vårat track team. Kan både vara bra och dåligt. Att jag är riktigt kass på att springa eller att jag är riktigt rolig att vara runt om.

Neeeeeeeeej, har spelat the one and only 5 gånger på spotify. Den går inte att lyssna på nåmer...

Mamma, pappa, en tidig julklapp?

Fick nyss veta att det är en tornado i philly! Great

sista track meetet

Söndagsbloggningen är här och Nu har jag sprungit min sista tävling, såhär gick det till:

Vi tar det från början, vi har som sagt platser i bussen, vi äldre sitter längst bak. Det är alltid någon junior som får flytta på sig eftersom de tror att de får sitta där. De får flytta på sig helt enkelt.

Det är en handbollsturnering snart, vi har ett lag. Blir nog stabil back eller målvakt. Vi har ett "tema" i laget, alla ska vara ariska. Jag är en av frontfigurerna av oss med både blåa ögon och håret. Men vi har en jude med i laget så det är lugnt, de har tänkt på allt.


Vi har några legendarer i laget, detta är christian, en sjuk man som andas högt att man kan höra honom en Kilometer från där han är.

Sen har vi en grabb på skolan, han är riktigt skygg för tjejer, killar har han inget problem med. Men när det kommer till brudar bli han blyg, inget fel med det. Hans kompisar försöker hjälpa honom att få en prom date. Enklare sagt än gjort. De baki bussen har försökt i flera veckor med tjejerna i track laget utan framgång. Det var dax..

"han har ett varmt hjärta" "han är en gentleman" Men utan framgång tyvärr. Men de kom riktigt nära efter 20 tjejer de skrek på från bussen!

Ni ser luis där baki, han skämdes och sprang iväg, tjejen närmast skulle "överväga" det över helgen. Bättre än inget. Hoppas han får en prom date! Han vill ju gå! Någon svensk tjej som kan överväga?

Sen har vi Gandhi

Han går också efter namnet DJ cash money, riktigt rolig grabb som har många idéer om varför livet är som det är. Till exempel att alla på dunkin donuts är indier. Han försöker få jobb där eftersom att han "passar in där" eftersom alla är indier. Saken är att Gadhi är hindu och alla där kör islam. De går inte ihop direkt... Rasister enligt gandhi.

Han är en retsticka och får smaka för det.

Här dansas det, waka waka-dansen närmare bestämt, allt detta hände innan det började, tracken var 40-50 min iväg så vi for tidigare från skolan. 1.15 lämnade vi lektionerna, bussen avgick 2 så vi missade lite klass, vi börjar kunna det.

Nu kommer vi till holy ghost skolan. En kristen privatskola

Ganska liten skola, de har 2 hus till i denna storlek. Vad som är speciellt med denna skola är att det bara går killar på skolan vilket gör att varje gång det kommer tjejer till dessa track meets så blir de galna. De vet inte hur de ska behärka sig. Det är som att de bor i små fågelburar och tas fram när de behövs.

detta är en legend i track, båda dessa herrar går på denna skola. De har en regel att deras hår inte får vara för långt så han har lika långt hår fram som bak. Det är den ultimata pottfrillan typ.
Alla skrattar åt hans byxor, trodde först att det var en brud med byxorna men de går inga tjejer på skolan så det var omöjligt. Sen trodde vi att han inte var den kallaste ölen i kylen och de är han förmodligen inte.

Ett citat från honom "I can wear whatever i want as long as i win" Han har rätt, denna grabb utan muskler är den snabbaste i staten i häcklöpning. Han slickar häckarna. Löjligt bra. Håller med honom, är man så jävla bra kan man klä sig hur man vill.

Han är också snabbast på 100 meter av alla på denna tävling. Han sprang 11.25. Då är man ganska snabb. Grejen med track är att ju större rumpa du har ju snabbare är du.

Såhär ser det ut, dessa grabbar springer jag emot. Ni förstår att jag förlorar..Varje gång mot dem.
1: De är svarta
2: De har större rumpor än jag har
3: De har springit track i 4 år
4: Deras favoritmat är inte ett skrovmål, plusmeny, smällt och original

Det är förresten det första jag ska smacka på flygplatsen i Sverige om exakt 37 dagar. Frågan är om jag ska sänka den eller njuta.. Kanske köper 2 och gör båda.

Jag sprang också mina 100 meter. Jag hamnade i heat 4, bara svarta grabbar, eller just det. Fick en snabb kines på köpet. Fick nummer 1(vilket nu är på min resväska)

Det var dax, jag gör mig redo, jag går till min bana. Den längst in. Nummer 1. Frank som håller mina blocks börjar dra skämt baki mig. "tomas, bli arg, tänk på sex innan äktenskap, tänk på abort!!" Sen vänder han sig om till grabbarna bredvid mig som verkligen tror på det och säger "haha, you know what im talking about" och de skrattar. Tyvärr skrattade inte de jag skulle springa emot. Alla hoppar när det kommer till "on your mark" Jag skakade benen lite. Gick ner och väntade på att domaren skulle skjuta.

Han sköt, toamen tar sina ekorresteg och efter 3 så går över till älgkliv och bara matar.. När toamen matat klart så kommer en domare fram till honom. Han frågar vad toamen håller på med eftersom att han har en 1a på låret. Han var tydligen i 6e banan.. Orutinerad som jag är hade jag tagit fel på banorna. Aja, som tur är var det inte VM

Totalt fiasko. Brydde mig inte om att jag blev diskad. Blev bara lite besviken att jag inte fick veta min tid.. De 2 snabbaste gick vidare, om jag säger såhär.. Jag var inte en av dem.

Nu är det söndag! Nästa söndag kommer min älskade fader att vara här, längtar

åt kinesiskt i fredags, har det inte gått för långt om till och med  lyckokakorna säger:

"You are going to travel far away for both business and pleasure"

Lyckokakan har talat... Vi ses snart Sverige! 37 dagar kvar.


Prom med bilder

Innan jag börjar lägga upp mina 400 bilder så ska jag berätta om något som hände idag. Helt plötsligt kommer en tjej fram till mig. Rebecca heter hon, hon säger att vi dejtar och skrattar. Jag gör high five med henne och säger sweet. Tänker inte mycket på det. Var så random, inte varit med henne på 5 månader+.

Sen får jag ett sms av en kompis som säger följande:
I heard a rumor about you?
Min spelförståelse jobbar igång och tänker på vad beccy sa.
Me: Ah, really, cus beccy said were dating randomly. Was it that?
YES, haha. Someone asked me today assuming I'd know cause I know you and some girls were so convinced that the rumor was true that they went on your facebook later that day to check your relationship status..

Ändå rätt sjukt att detta hände på en dag (tror jag) Och folk tror verkligen på vad allt folk säger. Därför New Hope är så tragiskt. De har verkligen ingen spelförståelse alls. Eller de som har spelförståelse sprider sånt här eftersom de förstår att folk kommer tro på det.

Vad ska man säga? Welcome to new hope fellow swedes.

Något skönt som hände idag var att jag snackade med min lärare om Sverige hon ville att jag skulle vara ärlig när hon sa "hur ska du berätta om amerikanska skolan till svenskarna?"

Jag var inte där igår så jag missade 2 läxor. Hon ba: Skriv ner hur ledarskapsprogrammet funkar som läxa. Taget säger jag.

Nu till något viktigt PROM

Jaa, detta prom är något väldigt stort i Amerika. Det börjar hemma hos Barb, hon ber mig börja byta om, nu är det 42 minuter var tills jag ska vara klar. Jag hade inte packat ut skorna, var tvungen att ta bort 45 synålar från min fin-skjorta. Småsaker men det tog ändå tid.

När det var 5 minuter kvar till avresa står jag där nere, frågar Barb om hon vet hur man knyter en slips. Själv har jag aldrig haft på mig en slips i hela mitt liv (tragiskt) så jag vet inte hur man gör. Barb har aldrig behövt knyta en slipps.
1: Hon är en hona
2: Hennes man knöt dem.

Som tur var har hon sett på säkert 5000 knutar + att hon är en mamma. Hon satte den på sig själv, började trixa och 20 sekunder senare var den där. Perfekt för att vara första gången!
Sen när jag skulle ta på mig byxorna var trixigt, de var lite för stora för mig, riktigt hängiga tyckte jag. Då fick jag höra av en rutinerad mamma 10 meter ifrån mig att man ska bära dem på kaggen och inte under kaggen som man bär vanliga kläder. Drog dem över kaggen och problemet löst. De är inte alls lika säckiga som ni kommer se snart.

Detta är första bilden på mig. En av många :)

Jag måste själv säga att jag ser bra ut i kostym. Den måste jag få ge mig själv. Måste också hylla Bretts flickväns pappa som lät mig låna denna tux. Vilken hjälte. Sparade minst 200 dollar för min mamma och pappa också. Han ska få en bild av mig med dejter och ett tackbrev.

Sen var det dax för mig och Barb att sätta oss i bilen för den 1 timme långa bilfärd som skulle visa sig ta mer än 1 timme...
Det visar sig att denna tux är riktigt varm. Tog av mig jackan och drog på kylan och några elvis-låtar från ipoden. Vi hade våra stunder med sången där ett tag.

Hon har en GPS Barb, de är inte bästa vänner, hon har den bara för att välja andra vägar och jävlas med den. Visa vem som bestämmer med andra ord. Hon har rätt 95% av gångerna med denna gång hade den rätt. Vi for överallt och ingenstans. Igenom Phillies gator. Det var bra trafik där märkte vi. Det var dock försent att vända om.

Efter en bra resa kommer vi till Menlings hus,

Jag tar ut blomman jag köpt åt henne (ett måste för blivande utbytesstudenter) Hon gav mig en blomma som for ner i fickan. Barb räddade med lite nålar senare. En av mina favoritbilder också

Sådär, nu var det klart. Vi var set som man säger! Randomfakta: "Set" är ordet man kan använda mest gånger i engelskan.

Här har vi hennes värdsyster, hon fick hoppa upp ett steg

När vi kom dit såg jag Larry, våran limmoförare, en svart, gammal, rutinerad limmoförare. Vi kommet till honom senare.
Går in och jag ser 3 damer och 3 herrar. Skakar hand med dem, såhär såg det ut
han är inte redo för en rejäl handskakning. Man ser det i hans frisyr, den var extremt amerikan. Bättre exempel på den frillan kommer snart. (ni ser också min date! Menling)

Vi ställer upp som man alltid gör, typiskt prom vilket var kul.

Här har ni gänget! Från vänster med beskrivning
: Menling, min date från kina
Toamen
Mayra Gomes(röd) en dam från Colombia. Hon hade en dialekt. Inte stor alls dock, Trevlig tjej. Hade samma pose på alla bilder
Andrew Pitt, hennes pojkvän, en riktigt trevlig grabb, ganska skojfrisk. Han drog några riktigt roliga sexistiska skämt under kvällen som jag inte förväntade mig men älskade.
Julie Tran(blå): Född någonstans i något asiat-land, en riktigt fin tjej, hon som styrt upp de mesta bilderna jag har på bloggen. Tack till henne. Hon som känner Menling också.
Bryan Pumpers, hennes pojkvän, lätt den sjukaste mannen jag träffat på många månader. Riktigt skön människa, underskattade honom och hans humor.
Dusanka Lalic, från serbien. En lite skygg flicka var mitt första intryck, hon kanske inte var så van med nya personer.
Jake Delman, hennes date (inte pojkvän denna gång). En skelögd grabb med varmt hjärta. Hade jag fått bestämma jag klippt han också.

Hur och vars ska man hålla handen på dessa bilder? Duckade också för att få en bra bild i samma höjd. Missade dock att alla körde "2011" Fick revanch senare

Skriker det inte "köp 2 betala för 1" Om denna bild.. Dressmanvarning

En bild på grabbarna endast. Tjejerna ville vara med hela tiden. Fick nästan mota bort dem ;)

En dam jag insisterade att få ta en bild med var Barb, min mamma under detta år. Alla tog sina bilder med sina mammor och pappor, grabbade det närmaste för mig den kvällen.

Riktigt fin bild... Den kommer nog upp på kylen
Sen var det dax for limmo!


Här har vi hela gänget med larry, våran rutinerade förare. Larry gillade att köra snabbt, det fick betala av sig senare.

Såhär såg det ut i limmon, nu är det fel bild eftersom jag satt på andra sidan min date. Vi körde kanske 50 km/h och Gamle Larry märker att bilen framför honom bromsar, Larry bromsar in från 50-0 på 3 sekunder och vi flyger alla åt samma håll. Som tur var så lärde vi känna varandra bättre genom högen som uppstod.

Min käre vän Brian som satt till höger om mig drar en kommentar: "fan larry, du är en riktigt bra förare... Jag menar, att undvika den där bilen"
Han är snabb i käften Brian, det gillar jag.

Vi hade tid och Brian frågar (han borde inte ha frågat efter den kommentaren) om Larry kunde köra oss till rocky stepsen. Larry säger att det är lugnt och jag blir lycklig. Man har ju bara sett det på filmerna.

Första bilden med grabbarna, jobbar ut axlarna

Staden i bakgrunden. En av de bättre bilderna

Förra bilden tog hockeygrabbarna. De ville också vara med i bilden. Man ser att det är hockeygrabbar.

Alla skulle göra en ful pose var det snack om i all fall.
Favoritbilden

Favoriten i repris. Den är nu också min profilbild på facebook. Känslan i den här bilden är ruskig. Jag kände rocky i mig själv. Jag har inte skrivit dit tomas eller fixat bilden. Det gjorde någon av tjejerna.

Nu var det dax att ta rockykänslorna och dra sit till prom. Den var på please touch museum, tyvärr var det inte kvinnor de ställde ut utan kända leksaker och sånt.
När vi kom dit så bad dom mig säga mitt namn i någonting som jag trodde spelade in mitt namn, det visade sig att den kollade om man var påverkad. Riktigt smart av dem. Hyllade dem för det också.

Först gick vi runt och Menling presenterade sig för hennes vänner. Hon var riktigt glad och hennes vänner hyllade faktiskt mig. "Dayum Menling, look at you, where did you find this handsome guy?!?!" Var en av dem. Fick sen se på facebook att en kinesisk grabb hade skrivit" 你的舞伴很帅阿"
Inte ens den bästa spelförståelsen förstår kinesiska. Dock gör google det. Google sa att jag var snygg. Han glömde no homo..

När vi varit runt hela stället, tagit en profionell bild och åkt en karusell inomhus, en såndär hästsak som hoppar upp och ner. Som tur hade de bälten. Sen så var det dax att äta. Det verkar vara samma mat på alla event. Pasta...Pasta och åter pasta. Är det billigt är kan de bara göra pasta?
Pastan var så mjuk så man inte kunde plocka upp dem med gaffeln. De tog överkokat till nästa level.

Sämsta bilden på mig. Självklart valde Menling den till sin profilbild. Den enda bilden jag har på själva promen.

På denna bild har jag också bra hörselskador. Tror de snott musiken från Rix-fm's listor. Inge bra dansmusik i mina öron. Sen så glömde de skruva upp basen. Det var inge bas alls. Diskanten var extrem och de skrek i öronen på mig hela kvällen.

Det stoppade inte mig, plockade äpplen och svamp några gånger. Kan dock inte avslöja mina bästa moves till mina läsare. Ni får se lulekalaset när the ark spelar(jag är seriös)

Sen var prom slut, folk började fara hem. Fick en väska där det står att jag gick ut deras high school. Lurigt men väldigt användbart för track.

Eftersom att folk som jag inte vill ska läsa bloggen kan jag inte berätta om vad som verkligen hände ;) Dock kommer den upp senare, kanske dagarna innan jag lämnar US. 43 dagar kvar nu

Säger som rocky
"Do you like having a good time? Then you need-a-good-watch"

Prom + lax bros

Min första prom i mitt liv. Inte sista, jag har en svensk och en amerikansk efter denna kvar att sätta på min meritlista. Innan jag berättar om promen ska jag berätta om min första lax-upplevelse.

Jag pratar inte om fisken lax utan en idrott kallad lacrosse. En idrott grabbarna ville att jag skulle delta i. Jag ser mig själv som en fantastisk målvakt i lax eftersom jag har en bakgrund i Hockeyn. Skillnaden är att du inte har några skydd som målvakt... Så det är bara jubelidioterna som ställer upp som målvakt..
Kolla in denna bild

Dåren med pinnen framför skallen är målvakten.. Ni ser inga skydd, det finns inga skydd.... Jag skulle sätta denna nästan framför handbollsmålvakter... Den där bollen är hård som en puck och grabbarna skjuter 120 km i timmen i våran ålder(där jag hade varit målvakt).

Ni med lite spelförståelse förstår varför man inte ställer upp som målvakt utan bra money cash i handen innan man ställer upp. Okey om det hade varit en tennisboll som när man lirade landhockey men nää, låt oss göra bollen hård som en sten.


Såhär såg det ut på matchen. Mitt lag hade  13-0 i segrar innan denna match. Första matchen jag går på förlorar de.. Som flyers, vinner alla matcher, matchen jag går på förlorar de 0-5 mot florida panters.. Vilket skämt.

När jag har på min liverpool-tröja så för jag alltid sjukt många blickar och kommentarer. De är intresserade av sin fotboll. Jag kan inte försvara mig så mycket, följer inte fotbollen så extremt mycket just nu. Jag gillar det ändå.

Fyfan.. Prom. Vad jag har hört mycket om prom. Det är både bra och dåligt. Mest bra vilket glädjer mig. Jag ska åka med 7 andra personen till ett ställe och ta bilder. Ni får se bilder sen, det kan jag garantera! Sen så ska vi till själva promen. Har ingen info, inte ens inside information. Det brukar jag alltid bjuda på men inte idag. Det blir en överraskning för både mig och dig =)

Igår hämtade Brett mitt finnmedel. Det har sett riktigt bra ut de sista 6 månaderna. Inga massiva finnar i nyllet. Jag använder detta medel, det bränner alltid riktigt mycket när man inte använt det på några dagar. En riktigt bra känsla.. Det luktar exakt som sprit vilket skrämmer mig. Det luktar som Sverige ;)

Jag bränner bort det mesta i nyllet som inte skulle vara där. Jag vaknar upp med en stooooooooor en på vänster sida. Är det inte bara i filmer sånt här händer?

Hittade också min old spice, den hade legat och kryddat på sig. Mina armhålor var on fire.. Var är det för fel på denna old spice?! Min Svenska kropp klarade dock inte av det och jag fick nästan kasta in handduken på skolan och tvätta bort den.

I alla fall, jag har handlat lite grejer inför min prom! Riktigt nöjd faktiskt.



Den silvriga slipsen kommer att gå till historieböckerna.

Sen för att bevisa att jag går på high school och är Tomas Aronson har jag detta.

Inte dålig bild alls, Senior baby


Jag har ett extremt sug efter volleyboll.. Pappa, du ligger illa till när vi kommer till stugan i sommar. Toab, du vet att du inte har någon chans. Kolla bara min form på serven.


Avslutar bra med en bild på mig och tim. Älskar denna bild för att
1: mina favvobrills är på
2: jag har på min chuck norris tishe
3: jag har en triple stacker i handen från BURGER KING... 800 calories baby

Döva löpare + osama

Mycket har hänt på bara en dag, som ni märker har jag valt att inte spara upp sakerna som händerna och bomba ett inlägg på 25 sidor. Delvis för mormors skull så hon inte behöver läsa i omgångar och göra livet lättare  för att alla som har koncentrationsproblem.

Riktigt orutinerat av mig att lämna på spotify med musik när jag drog och duschade, försvann 20 min av min tid att lyssna... Tråkigt tråkigt, har bara 7 timmar och 27 minuter kvar :(

Runt 10.00 gick jag min vanliga 22-runda, Jacob en kille i skolan skrev "Aw yeah osama down yeah" Fattade inte så mycket och gick min 22.01-runda på facebook. Då skrev Lars " 10 years we got hi...suck it bin laden" Då vaknade jag till och frågade honom vad som hände, han bad mig slå på nyheterna och CNN hade live, de in TV:n hade svårt att uttrycka sig, de visade klipp på Osama och allt var bara ett stort mayhem (kaos)

Klockan var nu halv 12 och obama skulle komma "på" klockan halv 11. Förstår att han tog tid på sig dock, det kan bli riktigt intressant om han säger fel ord. Det är inte bara amerikanska folket som lyssnar. Talibanerna+ al qaeda synar allt han säger. Han vill inte reta upp dem mer än usa gjort genom att döda Osama.

Han är en jävel på att snacka den där Obama, med gråt i ögonen så höll han ett 9 minuters speech. Man blev lite rörd, not gonna lie.

Sen tog jag mitt pick och pack som jag skulle packat runt 10 till sängen.

På skolan hade folk amerika-mjukisbyxor, slipsar. you name it. Såg några riktigt roliga bilder på min vän Obama.

Riktigt roligt för er som fattar.

En annan är "Obama got Osama"
Eller "Osama, hide and seek champion 2001-2011"
Han får rätt mycket cred för detta. Det var tydligen Pakistan(som USA samarbetar med) som "lämnade" ut Osama till Amerikanarna. Det kontroversiella är att USA inte får gå in med trupper i Pakistan, grejen är att talibanerna bor i paketstan, de använder sig av gerilla-taktiker. De kastar en handgranat i Pakistan och springer över gränsen till Pakistan och Amerikanarna kan inte döda dem. De har ett skönt samarbete Amerikanarna med Pakistan, I ett fängelse i Pakistan så "rymde" 370 talibaner från ett fängelse.. Det är rätt konstigt att ingen fattat att folk börjar försvinna eller sett något.

Eftersom de dödade Osama så blir det att ducka sista tiden här i USA. Jag vet den säkraste platsen i huset om de kommer ;)

På tal om inget, har varit på track meet idag! Dagens höjdpunkt var att jag såg en buss med döva personer från New Jersey (annan delstat) Trodde att några var döva i laget. Det visade sig att 1 kvinna kunde prata och resten kunde skrika, gick inte att tyda något av vad de sa. En manlig lärare där var döv, han kunde nästan prata. Alltså kunde han typ säga 4, 3 men det var svårt att förstå honom.

De var riktigt fascinerande att se dessa människor och hur de pratar med varandra genom händerna. Dagens fråga, hur drar man ett skämt på teckenspråk och hur skrattar man?

Domaren var en sur människa på 70 barre. Han hade noll spelförståelse. Inget alls. Han trodde vi kunde allt, han trodde att de döva förstod honom och blev arg på dem när de inte förstod honom när han skrek för 3e gången... Fan vad konstigt att de inte hör.... Testa skrik igen, eller högre kanske...

Denna kvinliga lärare förklarade för domaren för 3e gången att de var döva och att det inte var lika lätt att skicka runt dem till deras event eftersom de inte kunde höra när man skrek till dem, man var tvungen att ta på dem eller få ögonkontakt, det är inte så lätt när man har 3 event på samma gång och bara 1 person kan prata.. Men gubben trodde att de skulle funka som det funkar i hans värld. Korkade personer gör mig bara arg.

Gubben skrek "för 3e gången, kan ni flytta er bakom stängslet, det är ett race som håller på just nu!!! 3 döva grabbar står och kollar på racet, uppfattar inte att någon skriker åt dem eftersom de kollar åt andra hållet. De var inte ens nära tracken så jag förstod inte varför de skulle flyttas.. Domaren går fram till dem och nästan puttar undan dem med våld eftersom han är arg att de inte flyttat sig. Då brister det för mig. Skriker åt honom, "men de hör ju för helvete inte vad du säger, hur tror du att de ska höra dig skrika?!?!"

Han svarade inte...Hoppas han förstod vilken idiot han är.
En sak gjorde min dag idag.. När allt var klart så fist bumpade jag med en av de döva grabbarna, kändes mäktigt att vi var bros utan att ha sagt ett enda ord. Riktigt bra känsla. Det är ett språk alla förstår

LOKALTRAFIK?!?!?!

Från arg, besviken till normal Tomas-standard. Häng med i min värld en snabbis.

Fredag, blev bjuden till en Sweet 16. En sån där de har på TV, en massa ungar skulle dit så jag ville också ta tag i min fredag och inte sitta hemma och kolla på någon kass rulle som jag snabbt somnar till. Brett for iväg med sin flickvän och han kunde ta hem mig tänkte vi. Perfekt. Jag ger dem adressen och det visar sig att festen var för långt bort för att de skulle köra dit mig. Förståeligt men tråkigt att inte kunna ta bussen..... Har inga nummer till de som skulle dit och ingen var inne på facebook...

Detta var nog min enda chans att uppleva en sweet 16, jag stannade hemma denna fredag för Paul var bjuden på middag hos damen han dejtar.

Vars fan är lokaltrafiken? Vars är mamma och pappa? Vars är mina riktiga kompisar? Även fast jag var 15 i Luleå så cyklade jag på natten hem från kompisar. Det går inte att göra något i detta land. Allt är dött utan bil. Därför detta land tar död på oss andra i världen sakta men säkert. Grattis.

http://vimeo.com/22655744
Riktigt intressant om oljeutsläppet i mexikanska golfen, mycket sevärt.

Som ni läste innan så ville jag inte se en rulle som jag somnade tidigt till.. Vad slutade det med? En jävligt bra rulle som jag somnade tidigt till haha.

Okey att det suger för en svensk ungdom men jag överlever. Det är inte så dåligt, man lär sig att uppskatta vad man har. Har man en dator lär man sig att uppskatta den, har man en säng lär man sig att uppskatta den. Och det man lär sig först att uppskatta såklart är kylskåpet.

Denna sweet 16 var utan alkohol men alla fester är inte det i USA!

Dessa grabbar tar ordet "korvfest" till en ny nivå. Sen som ni ser så super de i en källare?!?! Hur kul kan det vara? Känner ingen av dessa grabbar som tur är och hittade den på facebook. Amerikanare kommer alltid att vara amerikanare. Tur att de är.

Här har ni varför det bara var killar på festen. Kolla på dem.

Men som sagt, vi har våra antika grabbar i Sverige också.

Vad ska man säga, de är få men väldigt extrema

Få men extrema som sagt.

Denna grabb pratade jag med nyss. Han gjorde mitt liv mycket bättre och jag fick något att se fram emot. Grejen är att jag inte vet vad jag ser fram emot men det kommer bli fett har säkra källor sagt.


Såhär kommer jag se ut hela första veckan(orna)

Jag älskar dig Carl. Saknar dig och ska inviga din säng direkt när jag kommer hem <3
(jag är skyldig en "snygg" bild på din blogg)
www.klangsliv.blogg.se
men bara om ni vågar ;)



RSS 2.0