fortsättningen

Lördag och jag har lämnat asiaterna bakom mig och har inga planer inför kvällen. Eller jag hade tyyyp planer eftersom Brett och Barbara skulle ut och shoppa och äta en god middag så jag for med dem!

Vi for till ett ställe där brett fått ett presentkort av hans flickväns föräldrar så han hittade en jacka för Penn state för de ligger riktigt dåligt till för att de är riktigt kallt där på vintern så hans inköp var befogat.

Vi for till 3 olika ställen för att få en bra bit mat! Det slutade med att de var 1 timme väntan på varje så vi slog oss ner på den 3e restaurangen där de bara var 20 minuters väntan. Det visade sig att det bara var 10 minuter och medans vi väntade så slog jag och brett ner varsin skinka på en stol. en skinka för mig är som 3 för han känns det som. Något som är jobbigt/bra/skitdåligt är att fit for life har dödat alla mina jeans så jag måste köpa skärp nu till alla mina  grejer.

En grabb med puckelrygg kommer fram till vårat bord. Han är lika slajmig som han ser ut, "arre yoouu guyys reeeedyy" och jag frågar om mina mat-kamrater håller med om att han var slajmig. Får ett svar: "vet inte, jag tyckte inte det." Jag gav dem en runda till och de höll med ganska fort. Jag håller mig så nyttig som jag kan så jag beställde pasta, (Spécialité på stället) så det lät riktigt bra i mina mat-öron. De andra beställde såklart mina favoriter...dubbelburgare med 4000 lager bacon lät mycket godare men vad gör man inte för beach 11 biatches.

Maten var:  redonk = redonkulous = ridiculous = löjligt god. Så god att det var värt att ta en doggy med sig hem! Dock tröck jag vitlöksbrödet ganska fort. Vitlöksbrödet får mig att längta hem till maten jag hade hemma. Den må va kass ibland men mycket bättre än här ;)

Kom hem, skulle ta en nap och sen lira monopol och se på rob and big. Somnade med kläderna på, lyset ides jag inte släcka heller som mos grädde på moset som jag inte får äta.

Jag skriver en autograf efter varje dagboksinlägg och den... Blir kassare och kassare. Den var riktigt seriös i början men nu ser den ut mer såhär.

Jag är nog ganska trött när jag skrev det där. Runt halv 3 på natten skulle jag säga =)

Söndag och jag orkade verkligen inte gå till kyrkan. Hade varit allt för tungt så jag somnade om när barb frågade brett om han ville hänga. Klockan 11 vaknade jag upp igen och det var en underbar känsla faktiskt.

Idag så skulle jag och brett fara till janie och hennes bonfire på kvällen efter bretts orkester-sak på dagen.
Vi for till elden och hennes pappa hade matat en massa trää och skit som vi kunde elda! Såg också en massiv pool som jag kommer bada i mycket i sommar, hähä

vid elden var de 40 grader varmt och vände jag kaggen så blev de 4 grader varmt helt plötsligt. Vi for föresten till Janie med tomma magar så vi fick kycklig, bara kyckling där borta haha. Det är så typiskt med usa att man bara får halva rätten. Men det mättade mig och det var väldigt gott.

hennes föräldrar gillar att ge bort godis/onyttigheter till oss och im still going strong utan! Hennes mamma bjöd in mig till att fara och skjuta med pappan i familjen. Blir riktigt kul att fara och skjuta om det blir av.

Måndag och idag är de presidents day här i usa vilket betyder att jag är ledig. Inte gjort något idag typ, spelar alltid trummor på måndagar eftersom brett har sin lektion efter maten. Tröck lasagne och mycket! Det var pauls vän/mer än vän som gjorde den! Kvinnor är bättre på laga mat. (punkt.)

Tisdag och idag har de hänt roliga grejer! Det började bra med att det inte var några snorungar i spanskan, bara vi äldre kids eftersom de lyssnade på en stor svart man som jag kommer till senare.

Nu kommer jag till honom faktiskt, denna tungviktare hade något afrikanskt på sig storlek XXXXL, denna grabb var tuuuung på alla sätt.  Han var från chicago och han började prata väldigt komiskt om hans liv i ghettot. Att han frågade sin pappa om han nya skor till basketbollen. "är du dum" fick han som svar.

Han fick 25 collegen som ville ha honom och betalade hans utbildning med hans 2.90$ skor efter allt. Kolla vad den amerikanska drömmen kommer upp lite överallt. Från inget till allt.

Efter ett tag så blev han väldigt seriös och man förstod varför han var där. Han började prata om alcohol och vad som kommer med den. Han drog upp en massa siffror och statistik om ungdomar i USA.
Han fick oss  först att räcka upp handen på en enkel fråga som: "Har någon av dina vänner blivit misshandlad eller misshandlat någon när de varit påverkade av alcohol".. Det var lugnt så länge man bara behövde räcka upp handen så ganska många gjorde det. Efter några lätta frågor så bad han oss att stå upp inför alla på en sådan här fråga: "Har någon i din familj tappat jobbet eller hamnat i fängelset pga alcohol?" och det var inte alls lika många som vågade ställa sig upp. De som höll upp handen på denna fråga innan ställde sig inte upp på den så alla kunde se. Man fick en riktig verklighetskänsla av det när man såg det framför sig..

Han fick sluta allt för tidigt pga att hans kagge började härja för honom. Han pratade bara i 40 min och skulle pratat i 80!

En kinesisk tjej vid namn munling skrev till mig vid 7 på kvällen och undrade om prom. Om jag hade någon date och att hon inte hade någon date. Det kom fram att hon inte kände så många seniors och att hon hade svårt att hitta någon att gå med. Jag beklagade så gott de gick utan att tänka nåmer på det.

Efter 20 minuter skriver hon igen "vill du gå med mig?" Blev chockad och sa att jag inte visste om jag fick gå. Jag var ändå sjukt sugen! Pratade med Paul (värdpappa) om vad det kunde kosta och sånt och runt 700 kr med blommor skulle det bli. Riktigt rimligt enligt mig så jag sa att jag skulle återkomma till henne. Hon blev överlycklig att jag tänkte på det faktiskt :)

Pratade med mamma/pappa några dagar efter och det kommer sluta att jag går med denna kines. Vad som är viktigt att förstå är att detta inte är min prom utan hennes så jag kommer att ha min prom på min skola senare.
En sak som jag gillar är att hennes är på en 3 gånger så stor skola. En smårolig grej är också att hon inte har så många vänner så det kommer bli roligt att se deras ansiktsuttryck när hon glider in med den hetaste grabben på stället ;) Jag brukar inte hylla mitt egna nylle men ibland måste man =)

Så nu har jag pratat om kinser, en stor svart man, mat och har bara halva kvar!

Ska korta ner det jag har att skriva om och lägga in lite bilder för att göra det enklare

Istället för att hänga med dessa dårar så for jag till penn state med "familjen"

Penn state är där Brett min värdbror skall gå skola i 4-5 år framöver. Det var riktigt coolt stället och de går 42.000 elever på skolan. Vi sov över hos värdmammans aunt som hade en lägenhet där de inte bodde. Har man pengar så har man.

Stället var fantastiskt och det var väldigt penn state!

Min och bretts sängar. Min till vänster såklart eftersom den är stökigare

Allt är penn state som jag sa. Jag sa på denna resa något som är väldigt sant. "det enda som är mer patriotiskt i america then america is colleges"

De fanns inte en snubbe på gatorna utan en penn state tröja! Och det gjorde såklart att jag inte ville vara sämre.. (väldigt bra minne mamma och pappa)


Denna ska upp på någon av era bilar!

Denna ska upp på min vägg

I denna kmr jag hänga nycklarna i och SIST MEN INTE MINST

ska få detta av mig.


Kan inte ni se Hugo i denna?! Han är som mig tackle (man ser på numret)
Jag tog tid att mäta ut nacken med mina händer. Huho har en bitig nacke men denna tröja är till för bitiga hundar..

Jag har inte blivit helt pateriotisk men ser detta som minnen ;)

Efter brett gjort sitt så var det min tur att sätta mig på denna sak som är på allt som penn state står för! Här har ni lite bra bilder på mig på denna sak att hänga upp på kylskåpet:

Måste klippa mig..

minst 2 kg hår på skallen och avslutar alltid bäst.


Bra bilder

Sist men inte minst ska jag skriva om något jag glömt i 2 veckor.

Jag var efter skolan med brett för han hade J-band (jazz band) och hörde att det var debatt-OS i byggnaden så jag blev väldigt intresserad och for dit.. jag förväntade mig en massa asiater med brillor och block i handen. Det jag fick se var några asiater och en massa brillor.

Jag slog mig ner och alla kollade på mig. Jag passade som inte in men passade in mer än de anade.. De funkade så att de kom fram med en topic och så gav de sin åsikt om den. Sen fick de i publiken ställa frågor till detta och de fanns några slags domare.

Det var här jag trodde att jag skulle hitta de bästa public speaking skillsen och eleverna men jag blev så besviken, jag kunde inte ens höra vad de sa, de pratade för lågt eller var så stressade så att de stammade. Alla hade med sig en lapp om deras åsikt... De är ju konstigt, det bästa var att när de skulle "dissa" varandra eller ifrågasätta varandas åsikter så var de ännu mer puckat.

Välkommen till min vardag och Amerika.

101a inl'a'gget!

Tiden har gott so fort och jag har suttit minst 200 timmar vid denna blogg for att skriva till er. Jag sitter i skolan och skriver och de har en lektion i salen jag skriver i. Hon gillar mig lararen men jag ser hur mycket hon avskyr ljudet av att jag knapprar po tangentbordet. Allt for er.

101a inlagget och vad ska jag borja med? Tacka Ello som verkar vara en hemlig beundrare eller nogot smeknamn jag kommit po till nogon och glomt bort..(DeT uppskattas)
Ecco, jag vet att du alskar smeknamnet(et et et)

Som ni forstor so har inte mina basta vanner =de 3 svenska bokstaverna!

Po fredag var jag lika ledig som po torsdag eftersom deT var presidents-week. Verkade bara vara voran skola som korde po detta men jag klagar inte. Jag chillade hela dagen hemma och planen var att vi skulle till UKOOO. Vad deT ar ska jag beratta snart!

Fick ett sms att en tjej skulle hamta upp mig 6.30 och jag var lite besviken po mig sjalv for att jag har haft 2 helt lediga dagar att gora 2 laxor som skulle  vara inne 11.59 ikvall. Rutinerat, jag vet.

Gick ut och vantade po denna dam. DeT var lite smoregnade men var fruktansvart varmt. stjarnorna var framme och jag stod dar och vantade...

Jag borjade sjunga for mig sjalv lean on me for den har fasnat po skallen haha, de var ett riktigt inrike iglesias moment jag jag stod dar i morkret for mig sjalv och alla kvinnor smalter for mig...De var ett sodant-har "fan, jag ar i amerika" Moment po samma gong. Fruktansvart skona grejer som inte gor att beskriva..

Soklart so kmr inte honan po 20 min och jag smsar henne om hon menade 7.30 eller 8.30? Det gjorde hon inte och hon svarade att hon skulle komma po 30 min (?!?!?!?!?!?!) So jag gick in och borjade po laxan som skulle vara inne snart! Slor po datorn och hon smsar att hon stor utanfor.. Ljuvligt

Vi ar en massa folk i bilen, far forbi och hamtar en av mina favorit-kineser innan vi far till lindz. Efter alla var samlade tog vi en stor bil som en av damera ager (bara rikemansbarn) for att ata po en japansk restaurang.

Vi kommer dit och slor oss ner vid ett bord som gor runt en spis som en jappe(japan) ska laga voran mat po.

Efter 20 min kommer voran jappe och borjar veva friskt med sina verktyg som han hade med sig. Coola trix, deT moste jag ge honom faktiskt. Sen kastade han mat i munnen po oss, eller gurka. Var 2 av vorat "party" som klarade av att suga i sig gurkan po forsta kastet och deT var jag och kinnen (kinesen)

Maten var genialisk och speciellt nudlarna, so goda att jag gav 1 dollar i drix, riktigt snolt men rutinerad hersto-bo som jag ar so lat jag de rika damerna betala. Han fick mer drix an han var vard ando :)

Nar vi gor mot bilen hem so skriker alla, kolla Chiang! Kollar och kinnen gor en frammotvolt po asfalten. Den var bra utford och han brot inte nacken so deT ger jag honom.

Linz hus, eller hennes mansion som jag kallar deT for vi till. Hittade ett pingis-bord nar tjejerna hittade TV-n. Man ar ju man so man gor manliga grejer! Utmana varandra i pingis blev deT. Jag och Jon.

Forsta matchen vann jag med 3 pinnar och andra vann jag med 2 pinnar, Annu obesegrad I USA BRING IT BABY

Linz kor hem mig och Jon senare po kvallen och jag blev avslappt sist, aldrig hant forut?

Kommer hem och klockan ar runt 11 och ska borja kriga po laxORNA. Jag hade ingen aning vad jag skulle gora so jag var ganska radd for vad som skulle komma upp po skarmen.

Forsta laxan matade jag igenom relativt fort, 27 min hade jag po sista bad boyen. Och jag slog po mitt plugg-hum'o'r (Ni fick inte lasa humor)
Och gjorde den riktigt bra for att vara so snabbt. Klockan 11.58 var jag klar och 11.59 trock jag po knappen. Pustade ut.. Om man blir 1 dag sen so for man 10 % av po laxan eller uppsatsen man skriver.

Lordagen var inte klassisk. Eller deT beror po hur man ser deT.

Varfor jag gor alla T-n po alla "det" ar for att en dam sager att jag anvander "de" isallet for "det" och jag forsoker fixa deT soklart.

Nu ar skolan slut men jag sitter kvar i skolan for att Brett ska fixa lite musik-papper han bara kan fixa har i skolan for att det ar no speciellt program han holler po med. De har ockso tagit exakt 1 timme bara bloggskrivande och de blir minst 1 timme till.

Mormor, detta inl'a'gg for du l'a'sa i omgongar, 3-4 blir bra.

Fick sova till 11 sen kom Barb in och vackte mig for att jag skulle till mina favorit-asiater och ha mote eftersom halva tiden har gott har! Vi hade ett mote i borjan som var riktigt trokigt so jag visste vad som skulle komma.

Vi kommer in och Anita ar 20 minuter sen.(Aldrig varit i tid) so asiaterna bestaller in drinkar typ. Jag nojer mig med vatten. Anita kommer dit och hennes hum'o'r andras riktigt fort: "VARFOR HAR NI DRINKAR?! JAG HAR BARA ROD MED SOFT DRINKS! Jag sa till dem att ni bara fick bestalla det"

Detta var fantastiskt roligt men jag holl mig for skratt, en som var lite in charge kom in och sa att de betalade for drinkarna. Kommer bli en klassiker lange..

Vi kom overens om 2 smo-pizzor och en nacho tallrik och trock dem ganska snabbt. Hon frogade en massa konstiga frogor och foljdfrogor po de dumma som annu dummare.

En gong so ringde hon mig och de var efter morfar-saken och hon borjade froga om hur jag relaterade detta med hamlet??!!?!?! Hamlet, det ar ju inte det man tanker po direkt. Hoppas hon inte laser detta men hon ger nog upp eftersom det ar po svenska skulle jag tro, google translate ar klurigt nu for tiden.

Hem efter detta luriga mote och jag ska skriva ett inlägg imårn istället för att korta ner inlägget. Som ni ser har jag kommit hem.

 

God natt


Utkast: Feb. 21, 2011

Men det är klart att jag även minns VM-guldet i Zürich och den berömda festen efteråt när Forsberg och Sundin dansade på det där krogbordet som rasade och folk bröt armar i ren förtjusning. Och inget försäkringsbolag i världen skulle överlevt om de där miljardbenen gått av på nummer ”13” och nummer ”21”.

Lasse Anrell säger de ganska bra själv

Ska skriva lite bara om en rolig bild som ni troligtvis inte sett:



Detta är när jag och Seamus och brett är påväg till våran fantastiska dag på berget!
Vi ser en liten lastbil eller vad det är och dörren är öppen när vi följer den i 10 minuter.. idén kommer upp att denna lilla lastbil borde stängas så först tvekar jag eftersom rödljusen är korta..

Ser ett perfekt tillfälle och löper ut, dörren är omöjlig att stänga så jag lägger kaggen baki och drar ner den sakta. Jag ville veta vad killen/tjejen tänkte som satt i den. Han kan inte ha missat ljudet.

De bästa hände var när jag sprang tillbaka till bilen för då såg jag en gammal dam som tog upp mobilen och var riktigt förskräckt och trodde nog att jag försökte råna denna tomma lastbil korkat som nu det vore eftersom den var tom.

Ett till minne till min Amerika-resa som jag sent kommer glömma.

Skriver imårn.

Abort är mord även vid våldtäckt

Läste nyss aftonbladet och de händer bara i USA :

Han (justin bieber) tycker att ”det är sorgligt” när en kvinna blir gravid efter en våldtäkt – men menar att ”allt händer av en anledning”.

– Jag tror inte på abort. Jag tycker att ett embryo är en människa. Det är som att döda ett barn.

Som ni ser finns de än mycket att prata om på contemporary issues när vi snart lämnat terrorn åt sidan och börjar jobba oss in på abort.
Jag försöker att hålla en låg profil i den klassen än, de längsta jag kommit var när frågan: Tycker du att USA ska styra/bygga upp Egypten efter Mobarak. "tycker inte att usa ska vara några världspoliser" fick jag ut. Våran lärare som inte ska välja någon sida av våra åsikter och absolut inte visa sin egna åsikter. Men men, han "förklarade" varför han tyckte de. Aja, de var lugnt efter det och de kändes skönt att "säga emot." De blev då chockade

Hade en fantastisk dröm idag! Jag satt i hertsöskolans matsal med klang och min vanliga klass. Vi hör andra sidan matsalen att någon spelar gitarr och sjunger. Vem om inte Gurra Vallgren framförande Tears in heaven. Och som han gjorde det.. Allt var perfekt och klang blev less!! Alla började applådera till sången "i takt" och de var som vanligt att ingen kunde hålla takten. Jag skrek högt "MEN HÅLL TAKTEN" Klang blev skitförbannad och skrek åt mig att de skulle fortsätta och att jag inte skulle bry mig..
De som var lurigt med den här drömmen var att den kom från youtube och en kommentar jag såg på ett klipp där de inte kunde klappa i takt. De var en grabb som klagade på att folk har tappat taktkänslan. Word på det faktiskt

Brett fyllde 18 barre igår! Grattis till honom. De har alltid pratat om att något ska hända på lördag så jag tog för givet att han fyllde år på lördag. Såklart dyker de upp på facebook "brett w... Fyller år idag" Men grattis tomas.... Jag är inofficiellt känd för att jag är kass med födelsedagar. Tror inte jag kan många alls. Kan min brors, min och jamshidi-släktens födelsedagar. Men sen blir de svårt för mig.

Jag har en liten fetish här i mitt rum i USA (hos värdmamman) att när jag går och lägger mig så får jag alltid en stöt när jag ska slå av lampan i taket..Jag har typ börjat gilla den där lilla stöten, eller jag kan inte vara utan den kanske jag ska säga. De är en del av mitt amerikanska liv och jag kommer sakna det när jag åker hem.

Klockan 11.30 så tar 2 grabbar tag i sin första lediga dag på 5-dagars-helgen (lediga torsdag till tisdag) (boom)
I alla fall så åkte vi iväg med lite packning och pengar till BLUE! Runt 1.3 timmar härifrån men de slutade med 2 timmar. Vi for förbi våran polare Seamus som körde sin stora bil eller truck till BLUE. Carter fann de mycket bättre att hänga med sin tjej i college så han for inte med oss. "tur" för mig eftersom jag fick låna hans täckbrallor. Innan vi for iväg så hann jag lura en hund när vi körde kastningsleken med boll genom att titta höger och kasta vänster.. Kan inte säga att amerikanska hundar är dummare än svenska för då vore jag steriotypisk och de försöker jag att inte vara.

Vi lyssnade på de "nya" här i usa som är dubstep hela vägen dit och de var ju sådär kul. Inte ens bra dubstep tyvärr. Vi kom dit och bytte om gled mot hyrningen av skidor! Deras system var genialt. Man knappade in america eller internationellt så mamma/pappa, om ni får ett brev hem att jag förstört några svindyra skidor så är de inte sant.

Skrev i alla fall på kontraktet så jag fick skidorna i handen och gick ut med pjäxorna till himmelriket. Märkte direkt att snön inte var som hemma. De var som att åka på asfalt ibland och skidorna bara stannade. Men man fick luta sig lite extra tillbaka. Löser alltid mina problem.

Liftarna var livsfarliga tyckte jag, de var inge skydd för kaggen och de gick snabbt i början, de var stup på 20 meter utan att överdriva och såklart stenar under. Inte kul att landa med nyllet där tänkte jag. Man fick ju tanken hur enkelt de vore för någon tomte att putta ner en så man höll i sig extra mycket. Vi var ju 3 grabbar och den första liften kunde ta 2 så vi körde var 3e-gång ensam. Bra deal. De gjorde de inte bättre att jag har träningsverk i pempan (rumpan) Men de får man ta.

Såg nyss aftonbladet lista 10 största domarprofilerna. Konstigt att inte gurra och foppa var med. Nygga hade lätt kommit baki gurra på 2a-plats.

Jag försöker ju vara så nyttig som jag kan men de är svårt när man är på en after ski och framförallt i det fetaste landet i världen. Hittade 2 kycklingmackor (direkt från donken verkade de som) Men jag tröck 2, "är de små så tar man 2"

En annan rolig sak var att man kunde få fortkörningsböter i backen på vissa ställen. Vi försökte få dessa böter men de enda jag fick var "HEY HEY HEY" tyvärr. En annan klasseiker var när 2 möttes och jag fick en "HEY KID HEY" Killen var inte så bra på skidor men de trodde han dock.


jahapp, jag hade 2 roliga grejer att skriva om men jag glömde bort dem under dagen såklart. Tråkigt tråkigt och jag ska skriva ner dem som jag gjorde i början av bloggen!

Vad händer ikväll? Jag ska ut med en massa lirare och äta på någon asiat-restaurang. De blir nog roligt.


Avslutar med en gammal bild bara för att göra inlägget roligare. Något som var roligt var att de kom in  9 kommentarer, jag tycker de är konstigt att de är så många som läser men inte skriver

Peace som seamus sa till sin mamma.





lean on me!

Har mycket hänt? Mer än vanligt, kommer jag skriva mycket? Inte mer än vanligt, vad gör du mamma pappa? Läser ni inte bloggen längre?

Sitter och chattar med Tomas just nu, inte thomas utan tomas som jag lärde känna igenom tomas och thomas. Konstigt, jag vet men så ser de ut I luleå. Årskullen 92-91 Var fulla av t(h)omas!

Ska slänga fram dagboken nu för att se vad som har hänt, ni som känner mig vet att mitt minne brukar lura mig ibland, innan jag gör de så ser jag lite bilder från felicias liv i US! Upptäcker direkt att jag glömt berätta om hur många som har tandställning! Jag vet inte om de är någon USA-sak men jag ser aldrig lika många tandställningar i Sverige, även på ungar.. De är bara Lovisa Qvick typ...

Kul janne att du kommenterar och visar alla andra svenskar hur det (tack ellen) ska vara! Jag håller med dig, det är svårt med fördomar, man försöker att gå in utan dem men..Det allt för ofta är de sanna. Inte de med amerikanska tjejerna att alla är heta utan vad de säger och framförallt hur de tänker!

Ska berätta om fredagen, lördagen och den helt fantastiskt vanliga söndagen!

Fredag,

skolan var helt okey, brutalt som vanligt i fit for life, har haft djuriskt träningsverk hela veckan och idag vare värst... Gjorde några riktigt tokiga övningar och det känns vill jag lova. anyway

Idag var det planerat att åka och bowla. Matt hämtade mig efter jag gått ut i kylan och väntat i 10 minuter med mina nya jeans, matt kör med växlar, den enda jag sett med växlar, stort av honom. Han planerar att bli elitsoldat i armen och hans föräldrar/han själv vill bli mer internationell. Hyllan han såklart för de, de är inte många av mina kompisar som kan köra med växlar. Kanske därför de aldrig rör sig ur landets gränser? Vem vet.

I alla fall så for vi iväg jag och matt. Han hade skrivit ut en karta så vi skulle ta oss till lindz! Jag var kartläsare och de skulle visa sig att de var ett genidrag. Jag hade en ficklampa till min hjälp som tur var...De visade sig att de gick åt skogen för huset låg i skogen (roligt va?)

De är luriga kartorna här verkar de som, sen att de visar allt i miles hjälper inte alls. Efter 20 minuter så hittar vi ett stort hus med 4 garage eller nå. Kommer in och möter 2 systrar, 2 tvillingar och en "svensk" och såklart för att toppa allt en asiat som visade sig vara grymt skön.

Frun och fadern var hemma så jag såg till att ge dem en rikttigt bra handskakningar. De bästa med detta möte var att en av tjejerna inte visste att jag var svensk tills de sa de! (tack till henne)
Nu var vi 8 pers och vi for iväg. Jag åkte med Laz (hon som påstår att hon är svensk.) Planen var såklart att fara och bowla.

Sjukaste bilfärden i mitt liv var de. Allsång, kass förare och grymt roligt skulle vara de bästa orden att beskriva denna bilfärd. Jag var DJ och drog iväg några riktiga klassiker. Konstigt nog kunde de alla klassiker jag slängde upp vilket var roligt =)

Vi var nog lite överallt, på alla snabbmatställen som gick att hitta men vi var 8 pers så... De var ganska svårt att hitta ett bord för oss. Tillslut efter 2 bowling-ställen så hittade vi ett bra ställe. Bara kids där men inte brydde vi oss om de! Vi fick bara 15 och 16. Vi hade 8 spelare på båda banorna så man bytte bana hela tiden. Smart faktiskt.  De fanns ett system att om en kägla var längst fram så skulle man säga till de som jobbade och fick man ner den så vann man ett gratis-spel!

Vad händer då? Den röda käglan kommer fram och jag säger till chefen på stället... Vad händer? Matar ner alla käglor och vi bilade hög! Inte riktigt men vi firade lite haha. Sen gick jag och hämtade denna biljett! Grymt jobbat..Glömde att säga att jag vann båda matcherna mot mina 8 kompisar. Inga konstigheter här inte.

Var en riktigt rolig fredag och den slutade såklart med att jag blev avsläppt sist av alla.. De har hänt varje gång, tur att min curfew är 12 på helgerna vilket hjälper mycket =) Även fast jag är van med att inte ha en!

Lördag
Men först skulle jag vilja berätta om en sak. Amerikaner hatar skvaller men jag har märkt jumer jag är i detta land hur mycket de älskar de. De spelar ingen roll hur mycket de säger att de inte gillar de för de gör det varje dag på något sätt.

Idag så for vi (brett, barb och jag) iväg till doylestown eller hur de stavas. Gjorde 40 tusen miljarder ärenden och for hem! Sen for jag tillbaka till "staden" och fixade nya minuter på telen och skickade brevet till dig mamma, hoppas de inte är försent!(den borde komma på 8 dagar)

Brett for iväg på äventyr så Barb gjorde middag åt mig och jag for iväg med ett annat gäng! Bio var nästa grej! Denna bio var från 17 så jag slapp kasta flaskor på några 13-åringar denna gång som tur var.. De var snack om att äta INNAN bion men de slutade efter bion!

Bion var no strings attached och den behövde inte vara från 17 alls. Inga farliga scener eller nå. Efter detta så for vi till en bra restaurang för att ta en snabb mini-middag och de gjorde vi! Vi alla beställde något, jag fick in 4 små-tacos för att tänka på vad jag äter (de går bra utan kakor å dåliga saker faktiskt.) Jag fick in 4 små och de andra fick in hela tallrikar med mat!
Sen när vi skulle betala så kostade min mat 7 dollar och de andras kostade runt 4... livet är ju fantastiskt.


Lean on me when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
Till I'm gonna need
Somebody to lean on...

Flytt

Just packat upp sakerna från värdpappan och flyttat till värdmamman. Precis pratat klart med thomas på skype. Vad har hänt då? Tänkte skriva igår men blogg.se lät mig inte. De sa att tjänsten skulle komma tillbaka 01.00, var inne till 04.00 och inget inlägg åt er. Var hänt på riktigt?

Jag sa hejdå till thomas och jag har för första gången fått en någon att sova med min sång. American pie/swing life away sjöng jag. Kanske lite homofobiskt men jag säger som alla andra i detta land. No homo

Vad har mer hänt, jag som hade så extremt mycket att skriva om trodde jag. Just de, fitness for life har börjat på allvar, vilket helvete de är! vi testar oss nu hur vi är i form och ska testa oss i mitten/slutet också. armhävningar på huvudet gick inte så bra... haha.. Dock fick jag bäst i årets klasser i romaskinen. Glädjer mig åt de och vänder på kaggen bara för att kunna ställa mig upp. Bra träningsverk, riktigt bra tränings verk i kaggen (jag vet att de blev fel och att de ska stå träningsvärk men jag ville bara visa vad amerika gör en till)

Jag har ju hört att facebook  säljer ut sina användare till google för att anpassa annonser och sånt men de går för långt när de ger mig dessa reklamer:

Big Gay Deal of the Day
fab.com
Save 50% on stuff gay guys love. New deals every day. From fab.co

Är de verkligen detta jag söker på google?! De har sålt fel kille

Hade contemp issues idag också. Idag diskuterade vi... Totalt fiasko och total succé skulle jag säga. De var länge sen jag hörde så dumma saker. Att de kan tänka så, jag bildade par med Alex och jag hade tur för vi har ganska liberala tankar båda två. Vi diskuterade om Amerikas största hot (islamister.) Vissa påstår att man ska kolla upp varenda ny islamist som kommer in och typ stoppa ship på honom (inte henne faktiskt) De tar allt tillbaka till 11 september. Borde visa dem den dära filmen du snacka om (tobias) Skriv gärna vad den hette. Aja, de var en livlig diskussion och de har bara börjat, de har bara börjat mina vänner

Varit på bio har också hänt. Såhär gick de till:

värdpappan kom in till mig, "har du planer ikväll?" Jag synade direkt att han hade de så jag fixade någon slags plan. De landade på bio! Connor kom och hämtade upp mig, holly, rosetta och var också med! Vi skulle se en skräckfilm och gick in. De visade sig att de var en skräckfilm från 13 år. the roommate, de gled in 30 småbrudar i 13års-åldern och de gjorde inget för mig.

Filmen började och de pratade uta helskotta framför mig, ett gäng på 4 tjejer, nyss fyllda 13 pratade ut och in.. Sen när de började bli läskigt så skrattade de. De fanns ingen logik alls bakom de. När tjejen skar sig i magen eller när tjejen slet ut smycket så skrattade de.. Tomas fick nog och slog till i stolen framför mig. De röck till ganska bra och var tyst i 3 minuter...

Tjejerna fortsatte småprata/skratta så toamen blev förbannad, tog sin vattenflaska och kastade den på dem. (jag satt bara 1 meter ifrån.) Denna gång så skrek de av skräck för mäktige toamen. Tyvärr så skrämde jag de inte tillräckligt för att få dem att sluta prata!?!?!?! Blev dock hyllad i salongen av skratt.

Dessa tjejer utmande mig verkligen, försökte med allt. Nu var de dax för mitt sista vapen, mitt vrål... När de skrek nästa gång så böjde jag mig fram 2 cm från dem och skrek på Ren engelska "SHUUUUT UPPPPPP" som bara hoffe kunde göra i mellanstadiet. Good times de var.

Jag lyckades, de var tysta i resten av filmen.... Kul var dock att jag hörde när jag gick ut"var de han som skrek?"

Morfar
: Nej, de är bara dessa lirare  som kommit på att de ska köra med de gamla, de försökte byta för 20 år sedan i byggbranschen men de var ingen stor hit bland snickarna så de "bytte tillbaka" De räknar med pounds och miles. Men tyvärr så kommer jag inte uppleva de eftersom jag valde bort den enda klass som var lite matte ;)

Sara, saga, solen? De skulle väl vara ljuvligt att uppdatera varje dag lika mycket Men de är problematiskt faktiskt, inläggen hade blivit riktigt mycket tråkigare och de hade liknat en vanlig blogg mer. Vi båda vinner på att vi kör såhär faktist tror jag =) Love

Mackan: Dude, i love that song. I know but im here, thats pretty intense right?

Fred..

Allsång

Vad är bäst? Att jag sitter och lyssnar på allsång live fron Egyptens gator? Att Mark Kelly åker till rymden? (hans hustru blev skjuten i huvudet på en kongressledarmöte. Ni har säkert hört talas om  Gabrielle Giffords. Extremt stor nyhet här i US.
Ett annat alternativ är att jag ska fara och shoppa ikväll. De ska bli riktigt skönt att inte behöva ha på sig samma sur-jeans varje dag.

Sitter nu och skriver på en lektion. Study hall, de ar ingen riktig lektion utan mer for att sprida falska rykten och skratta åt folk som gjort bort sig eller snacka om folk som inte haft sin sexuella debut ännu.(Det är mycket ljugerier.) Väldigt intressanta snack pågor ibland. Sitter och suger i mig information :)

Fick nyss höra att Micke ar ledig från skolan for att de var chans att snöa?! De ar ju ganska konstigt eftersom skolorna ar valdigt hårda i texas-omrodet med skolorna. Just de, jag ska fara till en mall ikväll. De är de man gör här i usa när man inte kan dricka eller sitta i en lada i underjorden for att dricka! Dock är de inte som i sverige utan de är ganska så mycket större.

Idag var de senior lunch, de ar helt sjukt TUR att man ar senior, de vore riktigt mycket hängigare att vara junior eller något annat (sorry andra utbytesstudenter hehe.) Men allt är so mycket battre, "Ni är seniors så ni kan chilla mer" De är valdigt sant faktiskt också. Systemet i US ar uppbyggt så att man har de tyngsta året Junior year istället for senior year. Som att 8an i högstadiet vore jobbigare an 9an. Allt ar uppbyggt på om du kommer in till college eller inte. Ser alltid "4/4" på facebook, folk skriver de hela tiden(att de kommit in po 4 av 4 colleges) De är mycket skrytandes om dessa sabla colleges.

På denna senior lunch så fick man anmäla intresse om kläder tills man går ut! Självklart visade jag att jag ville vara med! Jag kommer inte att "gå ut high school" utan bara "walka" med dem med kläderna på och få ett plakat på de kurserna jag har tagit mig igenom.

De här med snow days har gått för långt.. De kallar de snow day när de regnar också, eller att de kanske snöar? Vad är de.. De är bättre på att hitta ursäkter än mig när de kommer till plugga.


De är som vanligt kaos i mitt rum. Jag gillar de mer såhär, känns mer som hemma

Kolla vad jag snodde med mig hem! De är ingen som säger nej till svensken. De måste tagit väldigt länge att göra dedär

Har ju som sagt nya klasser, eller de började idag. Liten klass i contemporary issues som tar upp problem, mest pågående problem. Bara idag hade vi en daglig update i vad som hände i Egypten, terroristgrupper och lite gamla attentat i US som blev kända. Blir riktigt intresstant när vi kommer till.. till exempel abort, de flesta i detta område är starkt emot detta och jag ska försöka snacka om de utan att trampa för många på fötterna. Har några bra exempel att ta upp ;)

I historian så fick vi ett papper om deras "political ideologies" Alla exempel är med kossor!

Socialism: you have two cows. The government takes them and puts them in a barn (lada) with everyone's cows, the gives you as much as it think you need.

Fasicm: You have two cows, the government takes both and shoots you.

Democracy: You have two cows. Your neighbors decides who gets the milk

Capitalism: You have two cows. You sell one and bull a bull!

Bra förklarat eller korkat? Fanns många mer som var sjuka.

Tex russian communism: you have two cows. you have to take care of them, then the government takes all the milk.

Vanlig communism enligt dem är att"your neighbors help you take care of them and everyone shares the milk.

Chattade med Erik som chillar i usa på valfritt ställe:

Jag: De lägger ju ner ledarskap nu tyvärr.
men jag är glad för jag fick nidå i alla fall den utbildngen.
[Erik George Nilsson]
2:57am
illa
men da har du inte lika mycket konkurens
jag tycker du ska satsa stort och sikta mot positionen som statsminister, du har min rost.

Nog hade jag varit en grym statsminister.

På min snow day så for jag och lirade fotboll, känner mig som zlatan (pga längden) mot alla spaniorer som ser ut som messi (småfeta, svinsnabba och äckligt bra på att göra mål)

Känner att den bollkontroll jag aldrig haft börjat komma tillbaka, tur att jag har målsinnet så jag har något, de kom dit 2 kinseser helt plötsligt, de var på mitt lag, blev lite missnöjd för den enda kines jag sett spela fotboll var HAO SANG i LSK:s A-lag många år sedan.

De var som bruce lee, lekte med småspanionerna, helt orädda och dribblade bort de flesta, även sig själva, men de var lugnt eftersom de dribblade alla som kom.

Efter detta slit så gick vi 10 meter till en kina-buffé! Började med att mata sushi! Förstår inte hur de kan ha sushi på en buffé. I luleå hade de inte varit lika enkelt. Riktigt trevliga kineser som sa hejdå 8 gånger påvägen ut. "tank yo"

Nu såg jag de sjukaste jag sett på länge Robin Ruben Ruthberg sitter och lanar och har live-cam på så man kan följa lanet dygnet runt från facebook. Vilket geni... vilket geni

RSS 2.0