Gott folk

Toam lämnar USA idag, 21.15 går planet. Toam kommer till London 10.00.
Toam stannar i london i 4 timmar, toam lämnar london för Stockholm. Toam reser hem till Luleå och vi träffas.

Jag ska blogga i kanske 2-3 dagar för att komma ikapp allt.

Puss och kram

Studenten

Ska börja med mat på bloggen, känns som en god start! roligt va?

En bild säger mer än tusen ord brukar man säga men jag hade lätt kunnat skriva 1000 ord hur fantastisk den här mackan är. Sen hade säkert någon kostexpert kunnat skriva 1000 till om hur onyttig den är men det är irrelevant. (ellen) Jag köpte den på WAWA, vilket är deras Statoil. De har mackor, vi har french hot dogs. Man får helt enkelt välja allt, storlek, allt som är på. Ett bra exempel är att man kan välja emellan 6 olika ostar. Jag försökte ta alla men maskinen lät mig inte....

Ja, detta koncept hade sålt i sverige. Garra.

För jag har tagit studenten! Typ inte men ändå... Det här fick jag i alla fall

De hade problem att säga mitt namn, men allt sånt kommer jag till senare.

For in till skolan runt 10 för att träna, ingen brydde sig egentligen eftersom de snart gått ut skolan, såg mer ut såhär

Jag lirade nog alla spel på hans iphone

Taggade en grabb

Och såklart stolen. Remember toam folks.


Efter 2 timmars lir så for jag hem, tog en riktigt viktig NAP på 2 timmar. Sen trodde jag att var redo för att gå ut high school. Var jag redo?

Jag och brett bytte om, jag fick en present av Janie (bretts flickvän)

Det var en tjocktröja, hon sa att den "passade till mina ögon" Den är riktigt fin och bild på den kommer sen eventuellt.

Sen for vi in, uppklädda med skjorta och slips, det är en grej här i usa att skriva på rutorna på bilarna. Man kan vara taskig, rolig och genialisk med pennorna.

Sen är det ju också att alla ungdomar HAR SINA EGNA BILAR vilket ofta är en stor skillnad från sverige. Denna tjej har denna bil, en normal bil för new hope-ungar. Jag menar, att smälla ut 200 tusen för en bil är väl inget?

Jag och brett vandrar in, tar på oss jackan vi har fått och möter barb i kön.

Hon har köpt en blomma var åt oss. "hon vill kunna hålla koll på sina ungar" Vilket var smart eftersom vi var de enda med blomma.

Nu gick vi till matsalen, träffade alla andra. Tog några bilder


Ledsen att jag bara har bilder på mig och folk, säger inte mycket om vad som hände i matsalen.
Vi gick ut, ställde upp, hade lämnat kameran till Eric som var min kamera-man.

Vi gick in 1 och 1, det var en kamera som filmade allt. Jag och killen som jag gick med var båda med i track-laget. Vi kom överens att ha en "track start" på alla 4. Ska köpa skivan som minne till Sverige, kul att se studenten om 40 år.
Nu satt alla där med sina hattar

Jag sitter i mitten till höger under 1ttan i 2011. Här höll Ryan tal, sen var det dax för en annan man att prata i micken.

Våran rektor, han slutar i år och han fick stående ovationer, blev rörd. Han är en hård men rättvis man i sina bästa år.

Sen ropade de ner ungdomar en och en, det var inte det bästa jobbet med namnet mitt jag hört, tränade ändå med dem 30 gånger.

Här fick man stå i 2 sekunder och visa upp sig för bilder. Och herregud, nu ska jag svära. JÄVLAR VA STOR JAG ÄR. Nog för att jag har "finskor" som gör mig längre men jag blir ännu chockad när jag ser bilden.

Det här höll på i säkert 1.5 timmar. Sen så går 2 kompisar fram till micken och säger något, alla vänder på sin grej på skallen (från höger till vänster, betyder att du har gått ut skolan) Jag visste att det skulle hända men inte när.


Den mest klassiska bilden man kan hitta. En grabb från ghettot hertsön har tagit amerikanska studenten i New Hope Pennsylvania. USA. Wow, det kanske inte är så stort just nu men om några år kan jag se mig själv tänka tillbaka, wow

Efter det här var det dax att fånga min kamera och ta bilder med de närmsta

Vissa personer kommer jag sakna, den här tjejen kommer jag sakna. Alltid glad och så extremt omtänksam.

En lycklig familj

Jag fick också vara med.

Nu gick vi ut och tog några bilder med nytt folk.

Han till vänster kommer bli något riktigt stort i framtiden, Tommy Sutton, och kom ihåg vars ni hörde det först.

Snipp snapp slut, så var sagan slut. Men inte bloggen.

Idag har varit en riktigt speciell dag. Det var fathers day, min sista dag i kyrkan. Jag hade inte varit till kyrkan på 5 senaste gångerna så jag ville säga hejdå och göra det lite speciellt.

Så igår natt satt jag och skrev på detta tal jag skulle säga inför hela kyrkan, hade jag bollarna att ställa mig upp inför alla och snacka?

Jag tränade lite innan jag somnade in, ville sova också eftersom jag skulle upp så tidigt för kyrkan.

Jag kollade på schemat de hade, såg att de hade joys or concerns där. Jag skulle slå till när ingen förväntade sig det.

Stunden kom, barb ställde sig upp och sa att Brett hade tagit studenten och passade också på att be alla be så jag får en lugn resa hem. Sen var det min tur. Jag ställde mig upp, en kvinna fick prata istället och jag satte mig ner igen, barb bara kollade på mig och skrattade lite. Mitt hjärta for upp i varv, det är typiskt att hjärtat alltid drar upp i varv jättemycket innan jag ska göra något sånt här men direkt när jag börjar prata så lugnar det sig.

börjar med att säga Hi everyone, jag ska dra detta på engelska. "My name is tomas Aronson and I am the swedish exchange student that the wachtendorfs is hosting this year." Redan nu ser jag att alla gamlingar lyser upp. Även min hostfamilj lyssnade glatt.
"I am leaving wednesday and I would like to thank Barb, Phil (or as you know him Paul) Då säger paul att det är ett inside joke. "Eric and especially Brett for everything they have done for me.

Här var det lugnt, jag pratade på som att det var bamse jag läste. Fortsatte,

"Giving me a room, feeding me(which cant be fun) Driven me to football or wherever i wanted to. Jag fick kyrkan att skratta också. Det var ett sådant gulligt ögonblick om jag fick säga det själv. (no homo)

"They have done so much for me and it was very easy to fit in the family with the music and sports interrest." Här nickade publiken och familjen.

"It did not take me long to get the "home" feeling, where I could go to the refrigerator without shame haha" (jag skrev faktiskt till "haha" i mitt tal. Det är här det blir tyngre.

Jag lägger min hand på Bretts huvud, "Lastly I would like to thank Brett again for the opportunity he gave me... Exakt här börjar jag harkla mig... Känner att det börjar komma. "the day he told his parents that he wanted a swedish boy for a year. (här var jag tvungen att sluta för att jag inte kunde läsa nåmer).

Tårarna rann och jag försökte uttala orden så gott som det gick. "I can proudly say that i have 2 families, i love you guys, I'll miss you and youre always welcome to sweden"

Satte mig ner, jag kollade på familjen, paul kollade ner, brett kollade ner och Eric kollade ner, jag såg att de var rörda. Den enda i familjen som riktigt visade var Barb som lät sina tårar rinna. Jag fick en kram av barb, en tröstande kram. Vi tröstade varandra lite eftersom båda grät.
kollade runt, hela kyrkan hade en tår i ögat.. Det var ett speciellt moment. Verkligen ett speciellt moment.

Hörde många snyftanden hela tiden ut, det tog säkert 10 minuter och sen vänder kvinnan framför oss och säger, "guys, stop it, you make me cry"

Jag får kramar av folk jag bara pratat med förut. Fick också några "god bless you"

Sen går jag ut, en dam kommer fram till mig och säger, "jag känner inte ens dig och jag gråter" och kramar mig.

Oj oj oj vilken dag, jag är glad att jag tog tjuren i hornen och ställde mig upp inför hela kyrkan. Det var verkligen det bästa stället att säga det på också. Ville ha det också, att andra förstod hur stort det är av dem att ta emot en ungdom i 1 år.

Jag måste sova, ska avsluta snyggt, ni alla vet väl vem kobe bryant är? Visste ni att jag gick på prom på skolan han tog studenten på och gick direkt till NBA?

Ring mig när ni gått på samma bal som kobe bryant gick på.

Peace

Då jobbar vi igång igen!

Klockan har slagit 1 på natten och här krigar jag. Jag har inget val, jag kommer inte att hinna ta igen allt jag "missat" på bloggen om jag inte krigar.

Jag avslutade på att vi hoppade in i bussen igår. Högtalarna i bussen var inte av kvalla, det gjorde det inte bättre att vi satt längst fram med en högtalare i nyllet.

Jag ids typ inte börja skriva, så mycket har jag att berätta....Ska försöka att inte förklara allt i detalj (vilket jag ofta bygger bloggen på)

Aja, vi kom ut ur bussen, en massa limousiner stod utanför men vi kom med 50 pers så de fick vänta. Hälsade på några lärare och fick se ett stoort bord med mat. Jaddå! Nog var man där ett bra tag innan folk började kolla.. Nä, så dåligt var det inte, men mätt blev jag.


Innan middagen hade de ett fotobås, jag och min date var inte sen att gå in i den. Man är dock kass på poserna, den enda jag är nöjd över är min jay-z pose på första bilden. Maskinen räknade 2 sekunder tills nästa bild. Därför poserna är lite off.

Jag har inga bilder från promen utan ni får tänka er ur min skrift. Det fanns 2 sidor, ett dansgolv i mitten och en DJ framför dansgolvet. DJ:n, (våran idrottslärare) ropade ut bordsnummer. Jag började bli otålig eftersom bord nummer 16 aldrig kom upp. Då tog jag lappen på vårat bort som det stod 16 på och vevade. Nästa bord som kom upp för att få gå och hämta mat var 16.

Sen hände något som var lite småroligt/hemskt. Min date, Rosetta sa helt plötsligt, "vad hade jag gjort om min klänning sprack?" (en annans tjejs klänning sprack 10 minuter sen). Tänkte inte mer på det, sen kommer Rosettas vän fram till henne....

"din klänning är sprucken"
"Man skämtar inte om det här, det är inte roligt"
"men kolla då"

Såklart är klänningen sprucken, (vid tissarna typ) 4 tjejer kommer dit och bildar en ring runt henne och följer henne till badrummet. Jag tänkte inte mycket på det faktiskt, åt på som att inget hade hänt. Sen såg jag en lärare fara till badrummet.

Sen kommer Rosetta ut, mindre glad än när hon kom hit men ändå inte farligt butter =) 10 säkerhetsnålar hade hon också för att hålla ihop allt.

Dansgolvet var lika tråkigt som vanligt, inte en individ på golvet. Jag och lindzey och 1 till vid namn jag inte kommer ihåg går på dansgolvet. Jag kan stolt säga att jag varit först ut på dansgolvet på alla danser. "yea thomeas" kom flera gånger men inga dansare.. Sen kom folket som inte skämdes lika mycket över sig själv och sist de som vågade när alla dansar.

Önskar att jag hade bilder på dansen! Det var en fotograf där så några bilder finns det säkert.

Nu har jag skrivit i 1 timme, får se om jag får sova mycket inatt. Men jag måste göra såhär för att hinna med att skriva om nya grejer, imårn har jag graduation. Vi kommer till det sen.

Efter dansen och allt var det dax att åka hem, sen var det dax för party! For till Rosetta som skjutsade mig hem till sig för att byta om. (tur att jag hann springa ifatt pappa, annars hade det blivit mindre roligt).

Vi tog bilen de 50 metrarna till festen (bara i usa man gör detta) och här kommer det sjukaste jag varit med om i USA

En moder möter oss, hon säger att hon vill ha bilnycklarna och att vi ska "signa" in oss på ett papper för att sen vara tvungna att "signa" ut oss dagen efter. Det bästa är att jag inte pratat med Barb (som jag bodde hos) hur jag ska ta mig hem eller vad jag ska göra. Mobilen höll på att dö också. Lysande

Sparar tid och säger att jag fick sova över hos rosetta. Skönt att ha tak över skallen också. Efter denna dag for vi till philly jag lena och sture!

Nu till IDAG. Idag var det graduation-träning inför imårn då jag faktiskt går ut high school. Rätt konstig känsla. Det är som att jag går ut svenska gymnasiet fast ändå inte.

Jag och brett steg upp vanlig tid, jag åt inte frukost eftersom vi hade senior breakfast där mammorna styr upp en frukost, var inte den bästa frullen jag ätit, dock var det den första frukosten jag åt munkar till.

Sen fick vi gå till idrottshallen där graduation ska hållas. Den skulle hållas utomhus... Men det var någon tomte som trodde att det skulle regna men det ser ut som att det ska bli perfekt väder för att vara ute på graduation. Aja, det tog ett braaaa tag. Såhär såg det lite ut:

Halva gänget där, liten skola, 128 personer går ut!


Jag kommer vara 7e personer som går ut imårn!

Sen for vi alla hem, jag la mig på soffan, somnade 4 timmar!!!! (eftersom jag gör sånt här på nätterna)
Sen var det dax att klä upp sig lite, jag hade 10 minuter, jag pratade med Viktoria på skype, försökte klä på mig, hitta rätt kläder, fixa frillan (vilket blev fiasko haha)

Sen kom vi dit, senior dinner. Jag hade beställt kyckling och något annat så det fick vi. Sen så såg jag att vi fick ett foto med alla i senior klassen med färgpennor så folk kunde skriva en autograf. Jag var inte sen och gick runt och fick alla.

De 2 där nere, man fick bara 1 men grannen min var inte där så jag snodde en. Fick allas autografer vilket är stort =)
Sen ser ni en tröja, (tog 2, en att träna i och en för att det är ett fint minne). Sista bilden uppe till höger är alla seniors som höll på med musik! Godiset till vänster var att hänga upp i julgranen!

Snubben närmast kameran är en sjuk man.. Behöver inte ens beskriva honom, bilden är nog. Här ser inte frillan så dålig ut faktiskt.

Detta hade jag på mig, ser ut som att jag inte duschat på 2 månader. Jag är kass med vax, jag gör som de gör på alla reklamer, smörjer ut överallt i händerna. Men allt hamnar hur fan jag än gör i luggen. Jag är riktigt oprofessionell men jag är ingen vax-grabb heller.

Sen när allt var klart fick vi gå till andra sidan (en annan matsal) och där hade de en DJ och en massa utsmyckningar, hittade ett par ballonger


Såhär såg jag ut i slutet på kvällen. Det där är också våra skolfärger, passande eller hur som Eino hade sagt.

Fick detta också. Har så mycket från min skola, får se om jag tar med mig allt. Lite plats och mycket grejer vill jag lova

När allt var klart här tog jag och brett bilen till Janies graduation middag med familj och släkt. Det är så fruktansvärt roligt att bli inbjuden till något sånt här. Okej att de bjuder in Brett men det är ganska självklart eftersom de är tillsammans. Det är så skönt att bli uppskattad. Sen tackar jag aldrig nej till mat. Men de vet både du och jag tror jag.

Vi kom dit, de var lite sena, en liten restaurang nära där vi bor faktiskt. ja, jag och brett hittade en liten balkong att sitta vid, såg riktigt italienskt/franskt ut. Bara muchen som saknades.

De kom, vi slog oss ner och pappan i familjen beställde in vin(ibland är det bra att vara i ett kapitalistland, när de bjuder), desserter och vi beställde maten direkt. Jag har en liten grej här borta att jag beställer i procent i hur stekt köttet ska vara. De tycker att det är fantastiskt roligt och det har blivit en tradition att göra det. Idag ville jag ha 78% Jag fick då minst 85 men det gick lätt att äta. Riktigt gott faktiskt, notera att det är min andra middag idag.

Jag åt upp allt:
1: För att det var gott(det är såhär man blir fet)
2: För att det är en fin grej att göra
3: För att ha möjligheten att beställa in dessert!  Oskriven regel i min familj, man ska äta upp allt för att "orka desert"(Vilken man alltid gör). Tror att den är internationell. Jag tar med den i alla fall.

Sen när det var "klart o betatt" sa jag hejdå till familjen McManimon. Tråkigt, de är fina människor, de sa i alla fall att jag fick komma till dem och sova över när jag ville i livet. Det ska jag utnyttja. Speciellt deras pool.

Jaa, nu är klockan kvart över 3 och jag är klar för idag. Imårn ska jag in till skolan 9 och sen hem och sova lite troligtvis. Sen in igen och GÅ UT HIGH SCHOOL.

Det är helt sjukt förstår jag nu,
tar med en fulladdad kemera.

Räkna med ett lika bra inlägg imårn. Det börjar dra ihop sig gott folk. 7 dagar

Prom x2

Nu är jag här igen, 8 dagar kvar. Herregud, sista dagarna bara springer förbi mig, spelar ingen roll hur snabb jag är. Såklart har det för/bakdelar som allt annat. Bara det kan jag snacka om i timmar.

Chattar med simen, en norsk utbytesstudent som bor i usa. Första gången jag träffade Simen var på sts-campen i New York. Jag skrattade faktiskt första gången jag hörde hans namn. För er som inte fattar finns det ett ord i engelskan "semen" vilket översätter sperma till svenskan. Tyckte att det var fantastiskt roligt. Och jag förklarade det för honom. Han tyckte inte det var fullt lika roligt som oss andra på campen.

Jag satt i soffan och kollade tv, hör en radio på hög volym. Hör en trumpet, men trumpeten är så perfekt så det låter som att det är från radion. Jag går in och kollar. Paul sitter och blåser lite trumpet. Han var genialisk också! Han skulle spela söndag i kyrkan med Eric (min andra värdbror, det är i hans rum jag bor i) Han är hemma för att brett ska gå ut gymnasiet. No offence amerikanare men det känns inte som att folket som går ut gymnasiet här borde... gå ut gymnasiet. Ledsen att säga det.

Innan jag börjar, måste bara visa hur nära dessa bröder är.

Johannes Lindh and Samuel Lindh!

Så, nu till min Rubrik. Ska försöka ta er igenom detta så lugnt som det möjligtvis går. Prom, min date heter Rosetta, en av de bättre jag träffat i usa. Ja, min pappa var ju här så jag hade skjuts överallt av min egna pappa vilket var extremt skönt, skönt att slippa fråga och nästan skämmas när man ska någonstans.

Så som vanligt är min pappa sen, liksom jag är. Ledsen pappa, men ni var sena till allt vi gjorde här borta. Men jag vet vars det kommer ifrån nu, jag är också seg, dock är jag 10 gånger mindre seg än innan jag lämnade för USA. Familjen jag har i USA är hellre en timme innan samlingen än 5 minuter innan samlingen. Vi brukar alltid vara först till allt. nack/fördelar med detta såklart.

Jaa, jag skäms, jag var tvungen att ringa Barb för att jag och pappa körde fel. Vi skulle nämligen till Rosetta för att ta bilder innan vi for vidare till Holly och sedan till stället alla skulle mötas! Och tacka jag vet inte vem att vi fick tillbaka kameran, om inte pappa fått tillbaka den så hade jag löst det, men den historien kan ni redan!

Jag landar hos Rosetta, nu var det samma procedur som förra gången hos kinesen som gällde:

På med korsetten!

Pappa fick en bra närbild. Den var dyr, tur att den var fin (korsetten alltså)

När vi var klar här satte jag och padre oss i samma bil, Rosetta i en egen och hennes föräldrar i en egen! I amerika sparar man inte på krutet. Då kom vi till holly:

Hade fantastiskt dålig frilla, här fixar Rosettas styvpappa blomman som Rosetta karateslagade ner efter ett skämt hon inte uppskattade.

Här har ni frillan igen. (blir att klippa sig innan man lämnar)

Ett annat par

Jag har sett på alla filmer att man tar en sådan här bild. Då var jag såklart tvungen att tjata fram en också. Ser ganska stor ut på bilden edtersom de står upp. Hade Rosetta fått bestämma skulle vi stå högst upp.. Hon har det tufft ibland.

Sen tog vi en massa bilar igen och lämade för den stora träffen där alla par skulle träffas!


Har bra kinesögon på denna bild

Grabbarna!

Föräldrar till tusen, stort problem är detta eftersom alla kollar på deras föräldrars kameror vilket blir fiasko senare.

Utlänningarna!

Nu ser ni kaoset, alla kollar på olika kameror

Lean back



jag och lindz

Dubbeltrubbel

3 damer!

Såklart fick Sture en bild!

Nu finns det inga mer bilder. Kan dock berätta om en liten rolig grej, exakt 2 minuter efter denna bild skrev jag "höger vänster" för att få hem pappa till hotellet igen.  Sen drog han, jag blev kissnödig, gick på toalett, när jag är 20% klar så kommer jag på. FAN, väskan är kvar i bilen, jag kan inte ringa honom eller få tag i honom på något sätt, satans helvete! Vad gör jag då?

Jag matar ut resten, rekordfart, matar ner den. slänger på mig de 4 storlekar för stora byxorna och springer ut bland alla, ut bland bilarna och jag ser pappas bil, men jag är redan 10 meter efter, han hör inte att jag skriker så det blir snabbt 40 meter. Han bromsar in lite eftersom det kommer bilar överallt ifrån (jag springer fortfarande skrikande efter bilen.) Bilen framför pappa ser mig springades baki med kostym, (måste sett konstigt ut) och börjar tuta, stures spelförståelse slås på och han stannar, jag hämtar väskan och går tillbaka svettig.

Sen var det dax att kliva in i bussen som skulle ta oss till stället där vi skulle äta, riktigt tråkiga högtalare i bussen men Tim hade bränt en CD med lite partyhits, eftersom jag var sist in i bussen satt jag och rosetta längst fram!

OCH precis där slutar jag min historia för idag, ska skriva resten imårn! Med mycket mer =)

Bilder, livet

Tjabba, jag gör idag en luring och sover inte på hela natten. Ska inte säga att jag försöker vara cool utan att jag har så extremt mycket att göra:
2 läxor
fixa bilder till bloggen
fixa bilder till min track banquet
Styra en power point till track banquet eftersom jag tog på mig den
Och såklart skriva blogg, sist tog det 3 timmar. Ellen kollade upp hur jag skrev i text, 4 A4-sidor. Rätt brutalt, idag ska jag nog nå upp det fast med bilder.

Nu kommer det bilder från min resa med padre och hans flickvän Lena! Hade jag lagt in bilder på förra inlägget hade jag nog slagit världsrekord:

Som jag berättade innan fanns det 2 bilar. Klart man väljer den fetare! Vi fick aldrig testa den riktigt tyvärr. Nu kommer det också en varning att toam är med på extremt många bilder men det får ni ta eftersom ni läser en BLOGG OM MIG! =)

I min photoklass har vi haft några projekt. den som är min är "central park" 360 grader runt central park, rätt häftig

utanför min skola

I mitt rum hos paul. En intressant sak att lägga märke till. Studera mitt nylle ett tag. Det här var innan jag började äta marabou... Riktigt smart att äta dagen innan prom också, men är man inte van med 1300 kalorier i en chokladkaka så kan jag inte lägga skuld på mig själv.

Hotellet

Phillys gator dagtid


Är det inte mycket kärlek i denna bild? Hade hellre stått med dig..


Frågar en polis om vars i hela friden havet ligget

Utanför hotellet, väldigt centralt och bra

Vi drog på five guys jag och pappa. Det är något vi har gemensamt, vi gillar burgare. Har bara hört bra saker om 5 guys också så det fanns inget val. Riktigt bra var det, framförallt en BRA GRUND till mitt 4 timmars vandrande ensam i philly. Fick höra av pappa att det tog dem 30+ minuter att komma till stället med taxi.


Jag och pappa vid rockytrapporna. Bra kagge på pappa om man kollar på rocky. Jag tyckte att det var extremt roligt att du kunde komma. Det ska du veta pappa, uppskattar det väldigt.

Och mamma, du får dina bilder med mig när vi kommer hem =)

Nu ska jag byta ämne. Jag var på dorney park i veckan, våran senior trip till dorney park, en nöjespark, storlek large.

Såhär såg det ut över hela parken.

Satte mig på en skolbuss, det var svinbra väder ute så alla fönstren var nere. Efter 2 timmar i en varm buss med Brett tätt intill mig så vare dax, på med solkrämen, byta tröja (inte för att den var svettig vill jag säga) och få biljetten.

Jag och brett tog våra pick och pack och löpte mot den fetaste karusellen, jag ska inte mytta, jag älskar inte karuseller, har alltid varit lite rädd för dem. Men nu är jag myndig, då får man slänga nallebjönen och sitta där. Brett sa i början. "Vi sitter längst fram på allt" Jag nekade inte och följde med honom på allt.

Det fanns sjukare och sjukare upptäckte jag, de hade en ny bad boy kallad "galningen" tror jag. Den var fullständigt galen. Typ som ett vikingaskepp på räls. Fast den gick i 120 km/h och man får 70 meter upp i luften. Ganska bra. Man hade inte tid att bli rädd kanske?

Vi åkte alla bergdalbanor, även deras version på balder, vet inte om balder är världens största eller första? Kanske längsta. Något är balder. Denna var större säger jag, och helskottas mycket rangligare. Var sjukligt många sprickor och deras säten var inte i toppkvalla.

Gänget innan sista åket!

Här var sista åket, det var ingen svinfin bild på mig men jag köpte den här faktiskt, ett bra minne vad jag gjorde på min senior trip i USA.

Vad mer har hänt? Igår hade jag min debatt! Jag debaterade mot 2 riktigt bra grabbar, Ryan och Beau, fast det säger ju er inget. De är i alla fall kända för att vara bra. Lång historia kort, jag satt dagen innan klockan 3-4 på natten och skrev klart den. Vilken krigare man var. Jag ska försöka sno debatten eftersom min lärare spelade in den!

Jag avslutade med några sköna frågor och citat till honom som gjorde att jag och min partner vann 8/4 i röster!

"Tycker du att det är rätt att döda folk som dödar folk för att visa folk att döda folk är fel?"
Han svarade inte på den om jag säger så

Jag debatterade dödsstraffet kan vara värt att nämna.

Sen avslutade jag med Jay-z när det inte kunde bli bättre:


"They say an eye for an eye, we both lose sight, and 2 wrongs don't make a right"
BOOM

Sen har jag fått min yearbook. Det är bok från hela året, alla evenemang skolan gjort och alla lag. Tyvärr var jag inte här när de tog de flesta bilder!

Sen är det en grej att man ska signa dem. BRett var först att skriva i min, fan, det kommer bli känslosamt att lämna efter allt. Även fast det ska bli underbart så finns det där i bakhuvudet.

Pappa i U.S (monsterinlägg)

Har 3 saker att skriva om. Alla tar minst 3 timmar att skriva om. Jag ska försöka få ihop pappas resa till USA så snabbt jag kan utan att glömma något så tar jag resten någon annan dag. Blir inga bilder eftersom han har dem.

Snabbt om mitt liv bara:
10 sidor spanskaläxa
Stort prov
debatt i engelska..(slutprojektet)

Allt ska hända imårn, blir en lång natt säger jag redan nu!

Jag och brett hämtade upp Pappa och Lena (pappas flickvän.) Ett varmt välkomnande, var runt 30 grader var det. Vi for och skulle hyra bil, de fanns 2 bilar, 2 stora badboys. De valde den större bilen, en truck var det faktiskt. Allt jag förklarar kommer det bilder på senare såklart =)

Sen drog vi till wawa, de tog en macka och jag väntade in grillningen senare på kvällen. Nu till det mer relevanta för er!

Första gången jag kom hit så kramade jag både värdpappan och värdmamman, barb sa" jag älskar att du kramar" och paul blev mest chockad att en man kramar en man som inte är släkt.
Det var exakt det pappa gjorde haha. Han kramade värdbror, värdpappan och värdmamman. De förstod då att jag inte var så konstig som kramade dem. Med tanke på att jag skulle bo under samma tak i 10 månader. Det är lika att få en bra relation direkt!

Vi pratade, pappa pratade lika mycket svenska som engelska! Lena hjälpte Sture när det behövdes och jag var där och hjälpte samtalen att flyta på. Det är det jag är glad att jag fått från mina föräldrar. Det spelar ingen roll hur kassa de är på ett språk, de snackar ändå. Speciellt pappa. Hade blivit tungt om pappa börjat skämmas över att han inte bra engelska och blivit tyst som väldigt många blir!

För att inte tråka ut er ska jag lägga in en bild från skolan idag.

Jag blev trött under fotolektionen eftersom jag inte hittade en bild till mitt projekt. Försökte hitta en bra batman-bild men de gick inte så bra. När han frågar vad jag gör så säger jag bara att jag läser pappret. Nog har man varit med förr

Jo, nu var presenterna utdelade till värdföräldrarna och vi skulle sätta oss ner för middag, En klassisk amerikansk middag. Burgare. Dock var det inte den burgare jag är van med på typ wendys (deras max) där de matar på ost och värmer i mikron.

Det var bra snack, hela kvällen gick väldigt bra och de tyckte att pappa var en rolig profil. Det bästa är när han snackar svenska med dem och tror att de ska förstå..

Prom var han på, tog 300 bilder med sin nya kamera. Kom ihåg kamera... Promen skriver jag om en annan dag liksom en nöjespark jag var på!

Efter prom skjutsade Brett mig, pappas flickvän och pappa till tåget som skulle ta oss till Philly! Efter 2 timmar började jag tänka. Vi kom närmare och närmare philly, mer fattiga människor i mindre hus... Men om man kollar på folket som bor där, 100% svarta människor såg jag faktiskt i de små husen. Vissa satt på trappan, vissa hoppade hopprep med mamma och pappa. De var riktigt glada familjer. De sitter inte vid datorn som jag gör nu utan de spenderar tid med familjen på trappan. De kanske inte har en dator men de är säkert lyckligare än oss med datorer och teknologi till nacken!

Vi kom fram till philly, hittade vårat hotel som var riktigt nära. Vi hade en karta om jag inte kommer ihåg fel. Vi checkade in och sov ett tag, jag behövde det efter igår (prom, balen)

Sen gick vi runt i philly på kvällen.. Vilken stad philly är, speciellt by night. Många uteliggare, folk höga på crack som har mord i blicken. Ja, man ser då verkligen allt.

På vårat hotel skulle vi äta middag andra kvällen. Vi går in, vi ser dubbelt så många kypare än det är på ett vanligt ställe. 4 kypare ställer oss runt vårat bort jag förstår först inte något. Det visade sig att de sköt in stolen för oss. Det ska alltid vara en första gång.

VI fick vatten och bröd, gott vare, getost! Det visade sig att vi betalade för vattnet, brukar man inte göra på de restauranger jag brukar gå på. Men jag betalade inte som tur var =)

Jag beställde pasta, citerar pappa: "det smakade bättre än det såg ut, såg ju ut som chili con karne" Det var nog första gången jag skrattade riktigt mycket till något min pappa sagt på 9.5 månader. Mamma ligger på samma nivå.

Utöver våra kypare hade vi en speciell. Han kallade pappa för big boy och det fann jag extremt roligt eftersom pappa inte förstod innan vi förklarade för honom.

När de beställde vin så sa jag att jag ville ha coke istället för vin. Kyparen var rolig och drog något skämt som jag inte kom ihåg, inget fantastiskt skämt. Sen 5 minuter senare kom han och bad om ursäkt. Då kände man sig kunglig. Han bad aldrig om ursäkt till big boy.

För att ni inte ska somna, bild

Lena, toam och big boy på stan, kväll och efter det här var Lena trött så jag och pappa tog lite välförtjänst bonding time. Lite pappa-son stund kan man kalla det. I Sverige gör man det på hockeyringen, i USA gör man det på ett hamburgerställe, vi drog på wendys och tog en burgare.

Efter ett bra prat om livet var det dax att sova.
Jag hoppa över mycket i resan men det hade tagit mig 2 veckor att skriva och jag har bara 2-3 timmar!

Nu var det Måndag, mina klasskompisar var i skolan, toam var i philly och hade ingen ursäkt men det löste han i skolan dagen efter med sitt nylle.

Vi går på stan och handlar lite kläder, det är som sagt billigt i USA. Hitta lite saker och pappa gick lös. Det behövdes också. Tur att det finns kredit ;)

Här kommer det bästa med hela resan

I alla fall, nu var det dax, väskorna var packade, vi checkade ut och de ringde en taxi åt oss. Vi satte oss i taxin, jag satt framme och jag började snacka med grabben som körde. Han hade inte fått en körning på 1 timme så han var glad att se oss. Efter vi betalat 7 dollar för resan (billigt i usa) så hämtade vi biljetter och jag sa hejdå till Lena och Sture, jag tog mitt tåg hem och de tog sitt till New York. Men innan det så säger pappa till mig: Vars är kameran?!?!

Vars är kameran? Har du den Tomas? faaaan... Det visade sig att den var i taxin som vi hoppade ut från 15 minuter sen. (det är ingen billig kamera vi pratar)

Jamen perfekt, En taxi, vi vet inte ens märket på företaget. Det enda jag visste var att han var från south philly och såg indisk ut.

Så pappa skrang ner, jag sprang ner och försökte hjälpa honom att hitta taxiföretaget.. Men ingen av dem kände jag igen. Inget alls...

Pappa säger att den är borta, tyvärr och jag blir ledsen, förstår om han blev mer ledsen.

Jag hoppar på mitt tåg, jag kommer på nya idéer hela tiden om hur vi kan få tag i kameran. Om killen i taxin är ärlig nog att ge tillbaka den. Han har ju ingen aning om vilka vi var och vi om honom. Grejen är att jag inte kan ringa dem och berätta om mina idéer. De kan bara ringa mig.

Jag ringer rosetta och förklarar läget, hon blir också ledsen för vår skull. Det var faktiskt inte bara kameran som var borta! Minst 1000 bilder var också borta från min prom+deras vistelse här. Det var kaos.

Jag får en snilleblixt igen, jag kollar min plånbok och hittar en lapp där det står vilket hotel jag bodde på. Jag ringer dem och en iransk kvinna svarar. Hon måste ha trott jag att jag ett psyk. Det största problemet är att jag vill uttala mitt namn som det låter, Tomas Aronson. Och då förstår de aldrig vad jag säger "my name is tomas Aronson" funkade inte...

Ringer samma nummer igen, en grabb svarar denna gång och jag presenterar mig med mitt Amerikanska namn "Thomas AAronson" Jag förklarar läget och frågar om han visste vilket taxiföretag denna kvinna ringde för att skicka oss en taxi, han säger att de alltid ringer samma företag vilket gör mig lycklig. Han gav mig numret till företaget och jag ringer dem.

Denna kvinna svarar, förklarar problemet och hon skickar mig till nästa person. Jag förklarar igen och hon säger de magiska orden. "vi har din kamera här, när vill du plocka upp den?"

Jag hoppar av nästa station och ringer rosetta, hon går in på skype och ringer Lena och smsar henne. Hon verkar inte ha fått dessa SMS eller att någon ringde henne. Jag frågar en konduktör om när nästa tåg går till philly, på 10 min om du hoppar av nu. Jag var helt överlycklig, slog på lite Jay z och chillade i värmen. Micke ringde och han berättade om sina i-landsproblem. Bra snack dock.

Toam var på äventyr, han skulle få tillbaka pappas kamera, jag kände mig som macgyver, heaton, zlatan på samma gång. Jag var på G.

Jag hoppar på nästa tåg, träffar samma snubbe vi åkte dit med han hjälper mig vars jag ska gå i philly senare. Jag får en sådän där "rädda dagen" moment igen. Vad är det som händer? Jag har på min "car songs baby" lista på ipoden, I am the one and only låten kommer upp... Det kunde fan inte bli bättre. Satte på mina brillor och gled in till philly nöjdare än aldrig förr.

Ringer upp företaget igen, hör inte riktigt vad killen i telefonen säger, han säger dock att jag borde komma in runt klockan 6-7 för att kameran är på flygplatsen. Spelade ingen roll för mig, jag skulle ha tillbaka kameran.

Jag kommer in till philly, ensam denna gång. Jag klarar mig alltid brukar jag säga, kom jag hit ensam kan jag klara mig några timmar i philly.

Det var varmt, riktigt varmt. Tur att jag hade mina brillor med mig, jag hade adressen till stället jag skulle hämta kameran. Jag börjar med att fråga några personer om vars jag ska. De säger att jag ska gå 10 blocks åt det hållet. Nästa person säger att jag ska gå 6 åt det hållet. Det är varmt, än är jag på G. Det bästa var nog att pappa inte visste att jag skulle rädda dagen, han var ju på väg till New York!

Efter 1.5 timmes vandrande så hittar jag en donken. Beställer en cheese och shake. Får en dubbelburgare för priset av en klassiker. Shake hade de inte, de hade dock något annat. Såg exakt ut som en milkshake så vafan, klart jag tar den för samma pris.. Får den, dricker och 3 sekunder senare börjar det smaka kaffe.. Jag hatar kaffe.

Jag drack upp den, den smakade inte så mycket kaffe+att burgaren var riktigt varm så jag var tvungen att kyla ner.

Sen började jag vandra igen. Frågar bara affärsmän, de har bättre koll i allmänhet. En gubbe säger, du kanske vill ta en taxi, det är 10 blocks åt höger. Jag tar ingen taxi, taxi är för mesar tycker jag.

Sen kommer det en affärsman. "ursäkta mig.." hinner jag säga, han säger bestämt "NEJ" sen visar jag mitt papper och han säger, "oj, jag trodde du ville ha pengar, det är många som ber om pengar" SJUKASTE DISSEN, ser jag ut som en uteliggare?! Frågade honom faktiskt, "vadå, ser jag ut som en uteliggare eller?"

Han måste ha ljugit om gatorna eller varit från månen för hans directions var helt åt skogen. Han ba" men gå 10 blocks rakt fram, sen svänger du höger" Jag gjorde såklart det. Människan är beroende av att lita på andra människor.

Sen hittar jag denna 30åriga kvinna, lite ghetto var hon. Hon ba: Följ med mig så ska jag visa dig vars du ska. Hon drog upp mig 5 blocks och skickade mig vänster. Hon förklarade att jag var på 1000 och jag skulle till 2000.. Det är ganska många blocks.. Typ 10, 20 skulle det visa sig.

Jag har ju 8 minuter kvar på telefonen, jag går in på typ "ica"  och köper nya minuter.. Dock blev det inte som vanligt så jag försökte kolla om jag kunde snacka upp mina 8 minuter och sen få 300 nya.. Jag ringde jenny och vi snackade skit i 8 minuter, berättade om mitt äventyr. Sen avbröts samtalet. Det var Pappa som ringde och frågade om jag var framme. Han sa direkt att han stannade kvar i Philly, han hade kameran...

Jag blir så besviken, ledsen och lite arg på livet. Var ganska roligt också. Toam på äventyr i philly, gått i 4 timmar för att hitta ett kontor. När jag är 10 minuter från kontoret ringer pappa och berättar att jag gjort allt i onödan...

Jag förklarar för honom att jag gått runt i philly i 4 timmar helt i onödan, han va ju också kvar i philly så jag försökte hinna träffa honom en sista gång. Tänk bara om jag hade kunnat ringa, allt hade varit lugnt då.

Efter jag gått 10 minuter mot skyskraporna vinkar jag en taxi, han stannar mitt på gatan, pappa ringer igen och jag berättar att jag är påväg igen. Han hinner inte stanna där eftersom hans tåg gick.

Get taxigrabben 10 kronor i dricks och glider in, besviken, fick inte rädda dagen. Frågar när nästa tåg går, den gick nyss så du måste vänta 1 timme. Perfekt.

Jag ringde barb hela tiden också och informerade om min resa runt philly.
Det som var så perfekt var ju såklart att en ANNAN KAMERA hade kommit in den dagen som grabben jag pratade om typiskt nog trodde att jag ville ha tillbaka. 1 på 1 million.

Jag blev inte en hjälte idag, men jag har då lärt mig en sak. Man kan lägga citat på allt man gör här i livet. Här kommer mitt:

Det är tanken som räknas

Rolig spontandag

Jag var på bio i helgen med Rosetta och Connor! Såg hangover 2, några saker som jag stör mig på, länge sen jag gjorde en lista också.
1: Att man köper biljetter i kassan, sen ska man hitta en plats. Om man är 4 tex så är det omöjligt att få en plats eftersom man kan sitta vars man vill och folk vill inte sitta vid varandra för det är "awkward." Extremt stort problem och det är så enkelt att lösa.
2: När man skrattar åt skämt, sen skrattar hela biosalongen 2 sekunder efter när de fattat skämtet....
3: Folk som skriker med förklarande röst vad som händer på filmen. Som att det är högläsning.

Nu till idag, pappa har inte ringt idag, han kanske är utmattad av värmen. var 30+ idag också till min glädje och sorg. Ett glädjeämne för att det är chill, sorg för att det svettas rejält. Det har varit 30+ några veckor nu och jag har inte vant mig än. 

Min bästa vän när jag inte har något att göra. Bra träning och perfekt ställe att sola på

I alla fall hade vi "safety bug" idag (bug som i bilen, bubblan) first period. Det sprutade värme och jag hade min nya skjorta på mig. (bra kap, kostade 400 kr, fick den för 30 kr).
Eftersom jag har inte körkort fick jag inte köra den. Jag fick dock sitta i baksätet. Det som var speciellt med bilen var att föraren tröck på en knapp och det gjorde att det inte gick att manövrera bilen under 0.7 sekunder (så mycket sämre reaktionsförmåga får man vill fylla)

Snubben som körde mig(16 år). Var lite konstigt att han körde och inte jag?!?! Han matade ner minst 8 koner. Sen gick jag till en annan station de hade. Denna gång fick man vandra med fylleglasögon. Drog några bra skämt när jag stod på 1 ben. "Fan, jag är så van så detta är inget problem för mig" Gick hem hos ungarna som aldrig sett alcohol.

Sen fick man vandra på en rak linje. Inte ens Robert Kaarle hade kunnat gå på linjen säger jag. Efter jag svettats nog var det dax för toamen att gå till det som var kvar på första perioden. Sen gick vi ut igen i värmen. Denna gång hade brandmännen i new hope en uppvisning hur man klipper sönder en bil och förhoppningsvis räddar ett liv. Man ville nästan bli en brandman, manligt. Förstår varför kvinnorna älskar dem.

Sen 4th period hade vi en gästpratare i skolan. Han pratade om förhållanden och då kommer såklart facebook upp. Riktigt skrämmande saker berättade han.. Typ att vem som helst kan betala runt en hunka och få tillgång till alla mina chatter, meddelanden, borttagna bilder. Allt som har hänt sen jag startade facebook.. För en hunka. Man känner sig inte säker.

Sen hade vi en carnival. Man kunde göra en massa saker där, äta glass, klubbor var bara några grejer. I 30 graders värme hittade vi en frisby. En riktigt underskattad grej som jag älskade, blev riktigt grym på det efter 5000 kastningar.
Sen gick det att få sitt nylle målat. Såklart var man där

Inte en vacker bild, svettig och jävlig men sånt är livet. Det coola är jag har en batman-logga i nyllet

Phillies också. Kolla nackstretchen också

Vaden fick sig också en. Ändå fett med en noshörning, kännetecknar mig?

Brett var inte i skolan idag, han var i penn state så jag fick ta skolbussen hem, efter jag frågat 20 busschaffisar och samma gubbe 3 gånger så kom han på att det var hans linje, vilken tomte.

Kom hem, bra utvilad så tog jag av mig tröja för att dra ut och löpa. Paul bad mig att hjälpa honom att bära upp deras aircondition och med glädje hjälpte jag eftersom att det var 35+ i huset. Tog tag i livet och for ut och sprang, efter 5 varv runt stället jag bor på så körde kaggen ihop sig. Hade inte druckit nå vatten och i den värmen gäller det att dricka.

Satte mig vid datorn och hade ett genialisk snacka med malle, gurra, john, micke. Då ringer mina vänner Rosetta och Kelly och frågar om jag vill hänga med ut och äta.
Frågar Paul om det är lugnt och han är glad om han inte behöver göra mat åt mig så såklart får jag fara ut.

Får en extremt stor portion av kyckling med cashewnötter! De måste ha hällt en hel påse med nötter och slaktat 2 kycklingar. Åt upp halva, eller som när man var liten och tog ut det godaste. Sen frågar kelly om vi skulle göra något mer. Vi for in till new hope och hon fick en svin bra idé att röka water pipe vid vattnet. Vi sätter oss ner och det går säkert 5-6 par medans vi sitter där. Vi satt ett rejält tag. Var riktigt chill, bra utsikt över vattnet också..

Riktigt bra kväll, en dag att komma ihåg.

Under mitt år i usa har jag samlat på mig kläde och skor, kolla här:

Tror det är 11 par skor.. Alla är såklart inte mina men allt ska hem ändå

Packa alla pappa ska ta med hem.. Ja herregud vilket projekt. Det ska bli intressant att göra det imårn. Eftersom jag ska packa imårn så innebär det att pappa kommer till NEW HOPE torsdag.

Imårn ska jag till dorney park, ett nöjesfält med typ 100 attraktioner och en massa vattenrutschbanor.

Blir att raca om jag säger så



RSS 2.0