joys or concerns?

joys or concerns är en del av servicen i den timme jag går i kyrkan! Här är mina joys or concerns.

Concern: Elin, jag trodde inte du skulle bli som alla andra kassa bloggare som måste ta hjälp av "30 saker om mig" eller vad de är..
Joy: Har upptäckt hur genialisk min vän Ted Gärdestad är.
Concern: Kissie bloggar om barnmat.
Joy: 7 pers har gått in på blogg redan och klockan är 5 på natten
Concern: Jag måste verkligen shoppa
Joy: dollarn är nu på 6,457! SWEET (björn, lägg in alla pengar du har på unibet nu)
Concern: Att jag satt helt ensam hela kvällen igår. Riktigt tråkigt

Min sista JOY och den jag känner är viktigast är: Min familj! De spelar ingen roll om jag ringer 3 på natten ledsen eller vill prata om hur kassa luleå hockey är just nu.

Min sista concern gjorde att jag gjorde något åt saken! Jag frågade en kompis om jag fick vara med dem. De var mer än glada att vara med mig som tur var. (Jag tror att de inte gick på bio bara för min skull.) Vill också tillägga att tjejer är generellt bättre kompisar. Amen

Jag lämnade huset för ca 2 timmar sen, var lite orolig eftersom jag inte fick åka iväg sist! Hade all information om huset, vilka som där och allt som gick att veta. Så de löste sig faktiskt. Rekord idag! "youre so funny" garanterat 40 gånger.

Nog om de: Vi såg mean girls, drack..coke (lurad) och pratade om sverige som vanligt.

Shit, pram närmar sig.. Vem ska man bjuda eller inte bjuda?!?!

Älskar också mina nya klasser. Fotoklassen verkar genialisk och jag tror verkligen att jag kommer lära mig mycket! Sen har vi design with materials där vi ska rädda världen på något sätt. sist och absolut inte minst: fitness for life. De verkar sjukt seriöst och fusk är inte aktuellt!

Jag var så taggad så jag blandade ihop lektionerna och hade circuit istället för study hall! Eftersom jag har vissa grejer på A-days och vissa saker på B-days! Jag var på rätt dag trodde jag men eftersom att snow dayn räknades som en dag så... Missade jag de. Fick ett bra pass i gymmet, de värsta är när man ska sätta sig ner och ta sig upp. Man verkar handikappad. Snackade med studievägledaren och hon styrde upp de =) Vi börjar bli tigha jag och studievägledaren. Hon ska ringa angående betyget i law and justice. Fick inte över 75% eftersom jag kaosade helt på mid termen.. Hade 79% innan mid term i den klassen. Hoppas de löser sig, rektorn ska ringa och stötta mig om de behövs.. Jag känner mig verkligen inte sugen på att fara hem pga en sådan sak.


Denna bild tog jag för ett tag sen. Tycker den är väldigt söt


Som i vanlig stil så skypas de alltid naket. Jag vet inte varför de blivit såhär haha

Har idag varit på 2 konserter, jag hinner med mycket ibland. Första konserten var för de som blivit uttagen till motsvarighet till länslaget.. De var inte farligt mycket asiater. Med andra ord bara 40%

De har ett system med first chair, second chair och såklart third chair orchestra. De går också i rangordning. Brett är first chair (de bästa) av de som spelar fiol. Han är 8a i 1a alltså. Konstigt men så är de. De ropade ut vilka som gick vidare till regions! (nästa steg) De ropade upp namnen och jag höll tummar och tår. Ingen av de blev glada när de blev uppropade. Ingen min alls... efter många hade gått vidare så kommer "new hope, brett w..." Och jag hör någon spricka ut i gråt. De är alltid lika skönt att se en mammas glädjetårar. De visade sig att de redan visste att de gått vidare men han valde att inte berätta. Hade jag inte heller gjort.

Andra konserten var jazz! Jag har börjat uppskatta jazz mer och mer.. Jag kommer ihåg när hövdingen (morfar) tog med mig till ett jazz-gig! De var inte lika uppskattat då som de varit nu. De kostade 35 dollar och vi fick hur mycket mat vi kunde äta. (mamma pappa, tur att dollarn har gått ner ;) )

Ska avsluta idag med ett gammalt inlägg, de var jättekul att läsa mina första inlägg och vad de nu har utvecklats till! De kommer från mitt första inlägg i new york.

"2. Jag gick in på toan här på stället vi bor på. ALDRIG blivit så rädd i hela mitt liv. De var på natten och jag spolade. Tur att jag "gjorde det" jag skulle innan jag spolade för annars hade jag inte behövt spola om ni förstår ;) De är hur högt som helst!!!!! Så nu håller jag för öronen för att inte bli hörselskadad. Fick typ hjärnskakning första gången så nu är det redan försent"

Good times. Saknar verkligen new york.






NU smäller de

Jag pratade med tjejen som gick i skolan i 12 timmar. VI pratade om livet, hur vi mådde och sånt utbytesstudenter gör. De vi kom fram till var att hon saknade den kinesiska skolan. 12 timmar. Klart man hade saknat de.

På tal om inget, de är sjukt tungt att komma efter i dagboken, riktig pain faktiskt. De är oftast skälet till att jag inte skriver i min och din favoritblogg hoppas jag.

Sitter och kollar på ett riktigt bra film, killen som är i austin powers. De finns ingen dålig film med honom. Jag drog till Paul Denna söndag, de är riktigt tungt att packa grejerna men man börjar bli van att packa resväskan, den blåa ikeapåsen, min "manbag" som de tror att de är. Också kallat adidaspåsen.

Jag har börjat dansa varje gång jag packar, har min spotifylista och mjukisbyxor. Alltid samma sak.

Nu är också alla MID TERMS klara. Känns riktigt skönt att slippa pressen, sista provet var historia 20 century, uppsattserna gick bra men scantronnen gick åt skogen..trodde jag.

Samma dag så for vi till SMK (inomhusfotbolls-stället) som jag pratat om förut. Fläkten i bilen har inte funkat de 3 sista veckorna, frysa är inget jag gillar och de har varit ett mysterium hur fläkten inte har funkat på 3 veckor.. De visade sig att de inte fanns nå vatten i kylaren (om jag inte är ute och cyklar). Med fungerande fläkt och mat i kaggen så for jag och Brett till SMK. När vi lämnade Paul så kom Brett på att han inte hade körkortet utan att de var hos mamman. Äh, inte stoppar de oss.. Vi ligger och pumpar på gasen hela vägen, en polis campar bakom ett hörn och helt plötsligt så är de en polis som smyger baki oss. Han kör inte fort men har lysena på. "men kör om oss då..." Han kör inte om oss och vi kör till kanten. Han kommer förbi och brett vevar ner rutan. Jag och brett är ganska lugna.

Polisen kommer över til bilen och frågade om han(brett) visste varför vi blev stoppade. "kanske att vi körde för fort?" Japp, sa polisen. Sen frågade han hur mycket för snabbt vi körde...De visade sig att han låg 18 över hastigheten. 28.98 i KM/H

Han frågar efter körkort och Brett finner något som bevisar att han hade körkort i pappersform. Han frågar vanliga frågor som, "är de din bil?"... Sen går han till bilen igen och vi kommer överens att böterna inte kommer att vara nådiga.

Polisen kommer tillbaka och ger brett en varning, han säger också att bilen måste besiktas inom 7 dagar. "Böterna är väldigt saftiga så därför kommer jag inte att ge dig dem"

Jahaa? Är de ett skämt eller? Tack? Ganska skönt med en varning istället för lätt över tusenlappen i böter! Vi far vidare och går in på SMK väldigt lättade. Vi ser en tom plan och går och lirar, jag lägger några bra ribbskott och sen ser vi några spanjorer såklart, de är överallt på detta ställe.

Vi lirar lite fotboll med ett lag, jag ställer upp som målvakt och liret är bra. Skulle vilja hitta en liknelse på hertsön. Om man far förbi hertsö IP på en lördagkväll runt 20.00. Samma scenario, andra personer. enuff said.

De finns inga domare och ibland kommer de in sent i situationerna, de blir lite gruff och ledsna miner, förstår dock inte vad de säger. De är mycket teckenspråk och "öh,åh, eyyy."

Tillslut så funkade de inte längre utan de kommer in en grabb med en hoppspark mot kaggen mot en annan spanjor. Sen kommer såklart deras bröder och polare. Fullständigt slaggis är utbrutet. Jag och brett går åt sidan och de lugnar ner sig, de argumenterar i kanske...15 min om varför/vad som hände. Brett kan ganska mycket spanska så han förstod lite. Vi hade inte våran egna spanjor med idag Luis! Han var hemma tyvärr. Glömde berätta att de tillslöt sig 1 gangster som bara stod och kollade på. Innan de kom de 1 grabb med rastaflätor in och stod bara där. Han såg ganska tokig ut. Vi for hem eftersom liret "dog" efter fighten, de var ingen som sa något till varandra, drog hem efter 15.

på vägen hem så körde Brett saktare än någonsin förr. De är ganska förståligt faktiskt. Jag frågade brett om han kunde stanna på donken, eller de fanns inget ja/nej läge för honom. Vi stannade på donken och jag gick in, inga konstigheter så kom jag ut med 4 burgare rikare. tryckte 2 i bilen och tryckte 2 sista hemma framför just samma dator som jag sitter vid nu. Vilket sammanträffande.

Eftersom jag hade mid term igår (måndagen) så hade jag inte mitt nya fantastiska schema. Tråkig idag alltså. Fick också veta vad jag fick på 3 mid terms. Första provet jag fick veta var Law and justice, hade en bra känsla inför detta prov. De gick bra trodde jag. Läraren säger, de är bara en som inte klarat detta prov... Var helt säker på att de inte var jag.. Ni kan nog räkna ut resten haha. Gick till studievägledaren och gav beskedet och hon skulle ringa Anita efter Dr young ringt (våran rektor) De kan ju inte vara så att de ska skicka hem mig efter att jag kaosar på ett prov med termer inte ens amerikanarna fattar. Hoppas de löser sig, annars ses vi snart.

Andra provet jag fick veta var engelskan! Detta prov som jag snodde några svar helt rättvist enligt mig. Fick 72% på detta prov! Men jag fick 90% på min uppsatts så de de löste sig! Slutade på 83% i den klassen i betyg

Sista provet som jag trodde att de gick mest åt skogen var history 20 century! Jag glider in, tar emot betyget och ler inför alla sopor som jag fick bättre än. Inte rikigt.... Jag fick bättre betyg än många där inne och de sa"Hur kan svensken få bättre betyg än mig?!?!" Ibland tar de mig för utvecklingsstörd. Ser inte vars de kommer ifrån.

Först fick vi 2 extrapoäng alla i klassen (hon hade ingen förklaring varför.) Sen så fick damen brevid mig 101% på provet.(med de 2 extrapoängen.) De gjorde att ALLA i klassen fick 5% extra på provet. De är inte logiskt men jag tackade och tog emot mitt betyg på 82% på midtermen. Snyggt.

Ny dag, 26e. Nytt schema, de snöade uta hela helskottat idag, ingen snow day ändå. Konstigt men vi for till skolan i en väldig lugn fart. skolbussarna körde sakta, även lärarna var försenade så vi chillade i homeroom i 10 min extra, lirade ett spel på kompisens mobil, grymt bra spel.

Gick till spanskan och de var ingen lärare där, drog till biblo, drog tillbaka och pluggade i 5 min. Började aldrig. Sen gick jag in till den första nya klassen. fotoklassen som jag längtat till! Läraren verkade väldigt lugn, även som tempot skulle vara i klassen.

Nästa klass jag tog emot med värme var istället för law and justice så ska jag ha design med material. Läraren är sjuk, klassrummet är sjukt å allt är sjukt. Han förklarade kursen som att vi skulle lösa något problem i världen och bli rika. Komma på något nytt och bli rika. Han gav ett exempel: Han ger oss 3 A4:sidor och säger att vi ska bygga en 5 meter hög vägg av de. Grymt svårt i mina ögon men de var så vi skulle tänka haha. Får se om jag droppar den klassen eller har kvar den.

Nu var klockan 11 och i högtalarna säger de att vi ska fara hem för att de fortfarande snöar!! Vi drog hem och en polis var pain i röven på parkeringen, ingen fick ha snö på taket och han stoppade verkligen alla...

For hem och satte mig en massagestolen pappan fixat. Har suttit där många timmar och de känns som att jag brytit nacken när jag är klar.. Skönt är de faktiskt

Samma kväll klockan 9 ringer de på telefonen som säger att skolan är inställd imårn också. Japp

Köpt en tröja och åkt lite pulka idag!



Ser ni den?


Till min fotouppgift

Beställt från internet. De är som luleå hockey, jag valde inte att stötta dem. Jag växte upp med de. Jag har alltid haft liverpool-grejer hemma så de har blivit normalt att jag gillar liverpool. (gick på 200 kr)



Bloggar just nu med Olga och Thomas. Olga aka Rosetta

Vi har bra snack! Thomas briljerar med engelskan..

Någon dag + japp

Har ni tänkt på att jag börjar många inlägg med just "japp"? Jag har de eftersom att jag tänkte börjar detta inlägg med just "japp"

Japp, jag är bättre än björn i cs
Japp, jag pingar 100 mer än dig

I alla fall så ska jag ta igen någon dags bloggande igen, tråkigt när de blir såhär men jag är glad att de faktiskt fortfarande är folk som går in och läser om vad jag gör och inte gör på dagarna.

Sitter och har Obama andades i nacken när jag skriver. Han pratar nämnlingen live på youtube just nu här i usa. De är lite som på Stalintiderna när de ställer sig upp och applåderar direkt när han öppnar munnen. (Nog för att de verkligen hatar kommunister och de får jag höra på något sätt varje dag i skolan så får se när amerikanska folket översatt min blogg)

Förresten, har ni märkt en sak? Jag har inge begått ett stavfel än! De beror på att de har spell check på blogg.se verkar de som.

Jag skrev ett mail till dem för ett tag sedan och klagade på just de.. De måste ha läst min blogg och förstått hur dåligt de var...

Nu försvann den helt plötsligt...

Nu är de dax att börja skriva om något relevant = vad jag gjort!

Fick ju gratisbiljetter till en frukost där man fick äta så mycket som man ville... Vi for dit, tidigt var de. Hade på mig "nördbrillorna" och fick många blickar, vi körde brill-mode jag och brett eftersom han hade sina solglasögon!

Fick 2 sur sur sur suräckliga korvar, vet inte vad de har i dessa korvar men de smakar inte gott. Sen fick jag 2 pannkakor, ganska fylliga, mjöliga. Sen favoriten som förvandlats till inte riktigt favoriten..Sirap och smör?! Trodde faktiskt de skulle vara mer genialiskt än de var. Tyvärr gott folk.

Trycker bara 1 portion, de är som att äta ett knäckebröd utan något på. De går inte bara, de går inte. Som tur är fick jag gratis coke så jag sköljde ner den första portionen ;) Bretts flickvän som serverade oss (deras simlag jobbade där) gav mig en ny portion, tröck en bit och la min servett över lite snyggt så ingen skulle se.

Söndag: Kyrka. Hon gjorde ett bra tal damen som har talar för gud. Gud talar igenom henne skulle jag säga.

JO, JUST DE. Lördagen innan söndagen där jag fick höra gud prata så hade jag CCI-träff med mina favoritasiater, alltid lika kul att träffa mina favoriter.

De tog i alla fall 1 timme att åka dit, ser ett ganska litet hus och knackar på, en dam öppnar med en hund i handen, min FAVORIT area representative eller områdesrepresentant öppnar (min enda). Hunden har många sjukdomar och den jag märkte direkt var adhd. Tror inte hunden får släppa ut sin energi riktigt så den sprang inomhus och hoppade på alla möjliga saker, människor liksom vaser på hyllor tyvärr.

Jag vet inte vad de är med asiater och mig, de verkar gilla mig väldigt mycket. Så mycket så att de blir sura på varandra när de inte får min uppmärksamhet. En brud slog mig hårt på benet?! De är inte så man raggar i Europa tänkte jag säga..Om ni är intresserade att se asiaterna är de bara att kolla på min facebookvägg, de är lite överallt

De är 20 pers där, de är fullständigt kaos med folk, inte tillräckligt med stolar dock så folk fick stå hela kvällen.. De flesta hade med sig mat så de va gott, tröck pizza innan hemma så magen kurrade inte extremt mycket. Under kvällen så kom min favorit områdesrepresentant på att vi skulle ha talangtävling, kul att ha de med 4 asiater... Den första spelade piano, den andra spelade piano och sjöng, 3e spelade flöjt och sista var bara smart?! De är väl den viktigaste talangen.

Den personen (kines) kom nyss in på college! Grattis till henne. De må vara svårt att förstå henne men hon är väldigt smart i studierna, de måste jag ge henne. Hon berättade att seniors (92or i sverige) går i skolan 14 timmar om dagen, verkar sådär kul.. 93orna går bara 12 som tur är.

Jag är inte klar alls med detta inlägg men nu är den 12, ska faktiskt skriva på dagen imårn istället så jag slipper göra såhär med er. Ni fick ganska myket och jag har inte ens börjat skriva om de jag tänkte, hur de kan bli. Inte första gången.

Dock är de första gången jag har träslöjd på gymnasienivåer, jag återkommer imårn med de.







Hey

Skrivit i denna till synes livlösa blogg hela kvällen.. När jag går från datorn så var strömmen slut.. =allt var borta och inget inlägg åt er.. Imårn ska jag skriva i bloggen igen, från början...

Ni kommer få höra om:

När jag och brett blev stoppade av polisen

När jag beställde 4 cheeseburgare på mc donalds

När jag spelade fotboll

Och ett bra slagsmål

Stay tuned

Fredag, kära fredag.

Jaa, verkligen kära fredag. Vad var de jag berättade om igår? Redan glömt bort de och jag ska berätta om bara 1 dag nu så vi får se hur de går.

Klockan 01.30 på natten somnar jag in efter jag försökt plugga, de har inte börjat snöa än så jag tvångspluggar i 20 minuter och somnar in väldigt fort utan mycket tänkandes på att jag har ett prov imårn som kan förstöra mycket om jag inte klarar av de..

Vaknar igen 3.30 utan väckarklocka utan de var nog min hjärna som gjorde sitt. Blir svinpigg och börjar ta tag i plugget igen, efter ett tag så går jag och kollar om de börjat snöa och de snöar som aldrig förr (amerikanskt förr.) Jag blir lite gladare och plugget blir enklare eftersom chansen är större att de blir en "late start" eller "snow day" imårn = Inge prov utan de skjuts till måndag.. Somnar in med hoppet eftersom jag bor i new hope.

Jag vet inte vad de är som händer riktigt men jag hör en värdmamma säga, "tomas, du kan somna om" "YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES" skrek jag ut så brett vaknade och förstod att de var snow day.. Har nog aldrig somnat om så fort och med bra känsla i kroppen. Ingen skuldkänsla alls.

Vet nu att jag har prov på måndag istället för idag...Aja, vaknade 12 och brett frågade mig om jag ville hänka på Janies Swim meet! Självklart följer jag med eftersom att hennes mamma alltid bjuder på kakor och dricka.

Förövrigt har jag ändrat mig lite angående nyårslöftet och äter de mesta förutom godis. Först var de inga kakor eller något.. Men jag känner mig inte dålig eftersom jag fått säkerställd och bekräftad info att min mamma inte håller sitt..Besviken är jag..

Ska börja nya klasser på tisdag! istället för public speaking så ska jag ha träslöjd (sjukt slött byte) Istället för law and justice ska jag ha digitalt fotografi (EXTREMT bra byte) Sist men inte minst har jag bytt bort historia igenom film till fitness for life där jag ska gymma varje dag med personlig tränare kan man säga..Riktigt bra byten och jag kommer ha mer tid till de andra klasserna eftersom jag inte har nå homework i dessa klasser hehe

Där kommer också mitt nyårslöfte in, på tisdag börjar resan till Arnold. Juste, jag for till Janies Swin meet och grabbarna vann, tjejerna förlorade (de räknar poäng konstigt.)

Sen blev vi bjudna till Janie där de hade pizzakväll, var inte på fråga om vi skulle fara utan vi for bara.. När vi ätit pizza och är påväg hem så säger janie att alla i laget uppskattade mitt hår och att hon verkligen skulle hälsa de.. Madonna-krullet går hem även i usa!

Där har vi den.  Sjukt att de inte märkte läpparna, shit vad stora de var. Har på mig favvotröja också, den är riktigt hip hop (riktigt stor)

Jag skrev i min blogg i skolan här om dagen och då kom en grabb fram"skriver du på bloggen?" Så kommer en tjej fram, "har du blogg?" De visar sig att hon också brukar läsa de.. Varför erkänner ni inte bara, hoppas översättningen är bra på google =)

Hennes mamma tipsade oss också till en frukost imårn 08.00 och gav oss biljetter. Kolla nu "tvingar" de upp mig igen. för 50 kr får jag äta hur mycket pancakes jag möjligtvis kan trycka. Tror inte problemet ligger i hur mycket jag kan trycka utan mer när frukosten stänger.




midterms och träningsverk på en sida av ryggen..

När toab kommenterar så börjar de bli dax att skriva ett nytt inlägg. När tysken kommenterar så tror alla att jag dött. Fick ett mail av mamma som frågade just hur jag mådde! Jag mår bra mamma!

Ska varna er, de tog 3 timmar att skriva detta inlägg så...

Har mycket att berätta om idag eftersom de faktiskt händer sakerna här på dagarna!

Börjar på söndag och tar en snabb resumé över veckan som gått! (den kommer inte bli snabb som ni vet)

På lördag så skrev jag om att de "tvingar" upp mig tidigt eftersom de skulle på gymmet tidigt. Drog en snabb frukost och for iväg och började ro! ro-maskinen har jag aldrig varit ett fan (engelska "fan") men brett och jag körde en runda på 2000 meter. Slog inte mitt rekord som var 7.30, fick precis 7.30 igen, även fast jag krigade djuriskt sista 100 metrarna med torr mun och sånt där dreggel bara gunde svan kunde få.

Efter jag var klar så skakade hela kroppen och jag drack 4 liter vatten. Inga konstigheter, sen började jag göra sit-ups i vanlig ordning. De gick inte helt enkelt. efter runt 50 så fick jag "spykänslan" som gör att man inte kan fortsätta kriga, väntade i 2 minuter och försökte rygg-ups, samma sak där och hjärtat pumpade än, vilken krigarmaskin de är den där.. Den måste ju ge om man håller på att dö varje gång man är klar!

Kom hem och duschade snabbt, kyrkan nästa eftersom de försöker att gå i kyrkan var 3-4 e gång! Jag klagar absolut inte och följer med varje gång, de var en grabb där från andra sidan USA som ville bli "präst" de kallar dem inte präster utan något annat och jag ids inte kolla upp vad de är.

Denna grabb pratade konstant med salivet i halsen, han var riktigt nervös och de kunde man förstå. Han predikade om denna grabb:  John the babtist KONSTANT i 30 minuter. Han läste från bibeln alltså. Jag tycker att om man är intresserad så kan man läsa bibeln själv, hans public speaking skills var lika bra som sveriges kungs. Måste också berätta om att vi kom dit 10 minuter innan och jag hade ett bananskal att slänga så de bad mig gå in bakvägen där de fanns en papperskorg. Självklart så går jag in och tar bakdörren in till kyrkan. Problemet var att allt hade börjat och man inte ska gå in bakvägen. Alla går in framvägen och de trodde att jag skulle fatta att jag skulle gå runt efter jag slängt bananskalet, så långt tänkte jag inte. Den äldre generationen(damerna) log mot mig som bara en mormor kunde. Gubbarna var lite mer bittra, kanske för att deras fruar blev lite småkära i svensken ;)

Vi for hem efter allt var klart i vanlig ordning och drog en snabb runda till GIANT (ica) och köpte saker som vi behövde och inte behövde. Jag måste få dra upp detta igen!! Barb frågar Brett:"vill du ha kakor?" Nej, de är lugnt. "har vi nog chips hemma?" "japp." Sådär är de.. De är tvärt om hemma hos familjen Aronson/Ylipää. Har inte varit med och handlat på länge eftersom jag gett upp. Jag kommer inte att få chips eller kakor när jag ber om de..

Nu är klockan 12 på dagen och jag har gjort 3 saker redan! Ibland känns de skönt att vakna tidigt och FAKTISKT göra något med sitt liv på helgerna =)

Jag har bara kommit 1 dag och redan skrivit allt för mycket. Vi får se vars de slutar.

Min bro och vän Martin luther king hade sin dag idag så vi var lediga från skolan! Upp runt 12 och duschade, slog mig ner vid brett i soffan och började plugga. De var jersey shore på tv (10 gånger värre än big brother) så jag fastnade såklart, efter 1 timme for han iväg till sin flickvän Janie och jag var kvar i huset ensam.

Satt och snackade i skype, tömde kylskåpet och skafferiet. En vanlig dag i mitt liv kan man säga. 4.30 så sa brett att jag skulle mata hunden så de gjorde jag, tog mitt pick och pack och gav mig ut i kylan med kameran, tänkte fota lite i new hope. Fick bara med några saker. De viktigaste sakerna.

Donken

Vårat egna firehouse där...

Alla är voläntärer! Riktigt djupt skrivet faktiskt

De finns faktiskt snö här! (var 15 plus igår)

Efter jag tagit dessa bilder tog jag 2 burgare på donken, gled vidare mot en affär som hade kameror och sånt. Kanske inte så smart eftersom jag hade min kamera med väska med.. De bästa var att jag var där i 40 min och köpte...ett tuggummipaket. Måste sett ganska lurigt ut, grabben i kassan frågade mig "skkaaa du bara köpa dedär?!" "Japp, eller har ni några.." hittade jag på och räddade situationen lite. Sen var de dax for mat och jag for hem till kyckling och varma äpplen i kanel! (var inte så dåligt som de var konstigt)

Måste också berätta om nyhetssändningarna! "ACTION NEWS" I 5 dagar i sträck har de haft med dessa truckar som kör ut salt över hela pennsylvania och förstör miljön! Sen intervjuar de alltid grabben som har "koll" på allt och han står där med en extrem mustasch som bara truckgubbar kan ha.. Riktiga ACTION NEWS!!!!

18/1/11:
Var talat om en eventuell snow day idag som jag bad till john the babtist haha. John svarade genom att ge oss en "late start" vilket gör att vi börjar 10 istället för 8. Alla lektioner var kortade till 30 min och lunchen var flyttat till 12!

Kom hem och började kriga till testen imårn, mitt krigande slutade lika fort som japanerna när "fat man" släpptes.
Tv:n var mycket mer lockande. Jag gick upp på rummet snabbt och kom ner runt 5-6 och Barbara säger att vi ska shoppa lite och äta ute för att bygga upp inför kvällens pluggande! Hade bara mjukisbyxor så jag frågade om vi skulle på något fint ställe. De såg bra ut fick jag höra.. Kom dit efter en snabb shopping. Går in till denna kinesiska resturang och ser ett 50tal väldigt uppklädda personer där. KUUL att man har mjukisbyxor. I all fall så beställer jag in den mest klassiska rätten på kinesisk resturang, kyckling. Tråkigt, jag vet men är inte världens expert på kinesisk mat så jag kör med något jag vet går ner..

Efter allt så synar brett ett stort fat med kakor. Han frågar om vi kan få deserter och han frågar snällt."Tillåter budgeten?" De gjorde den och vi får fram 5 olika val! Hon presenterar för mig "WALL OF CHOCOLATE".. Den var löjlig.. Vi kollar på varandra och 5 minuter senare står de 2 stycken WALL OF CHOCOLATE på bordet. Bara att hugga in, Ska försöka förklara hur den såg ut. NI vet en vanlig tårta, så hög var ett lager! Så sätter ni 5 lager på varandra och skär en ganska stor bit. Den var brutal och jag tröck inte hela, packade ner resterande!

For hem ganska fulla och pluggade resterande av kvällen! Hade första midterms dagen efter så jag somnade halv 2 på natten.

Nu börjar jag komma någonstans med min korta resumé!

Barb väcker mig 07.05 och påstår att de är dax att gå upp! Hon har rätt kommer jag fram till och lämnar min fantastiska bädd! Ingen lunch blir nerpackad eftersom jag slutar 11.30 efter mina båda prov!

Mitt första test är Law and justice och jag får ett stort block med 100 frågor. Suckar djupt för mig själv och sätter igång. De gick ganska bra, vi får se hur de gick om några dagar (hoppas hoppas)

Juste! Våran nya guidance counselor fixade så jag fick träffa henne. Vi gick igenom att jag var en utbytesstudent och sånt. Hon berättade att jag inte fick graduera (vilket jag visste) Men att de skulle fixa något som visar att jag faktiskt varit här och tagit kurser. (detta hände dagen innan kom på de nu)

Hon frågar mig om jag undrar över något. Jag berättar att min kurs "law and justice" är väldigt svårt för mig eftersom han är en extrem picky grader (petig när han rättar saker) Till exempel så drog han av 4 poäng eftersom jag inte gett han en artikel. Jag gav en artikel faktiskt, fast de var en länk..

Våran lärare är speciell, jag har berättat om honom förut, nu berättade han att han inte har internet hemma, ingen tv eller radio... HUR SKA JAG VETA ATT EN VUXEN MAN INTE HAR INTERNET HEMMA?!?!?! Kom igen...

Jag hade alltså gett honom den men fick av 4 poäng (väldigt mycket på min essay)

I alla fall så berättade jag att jag måste ha 75% i alla klasser för att få stanna i detta land och jag tror inte de är skolans mål att skicka hem mig när jag försöker och samtidigt lär mig termer inte ens amerikanarna förstår.. De blir dubbelt så svårt känns de som. Just nu har jag 79% i klassen (runt vg+ i sverige tror jag) men bara G här... Så nu ska den nya guidance counseloren ha ett möte med honom och DR young! De var lite kraft i denna kvinna. De gillar vi!

När jag gjort klart detta test som består av 100 svåra frågor så fick vi en paus på 30 min. Sen vare dax for English 12! jag säger såhär.. OMÖJLIGT. Hamlet dit, hamlet hit. Den där grabben är inte högt uppe på många julklappslistor...

Kunde inte så mycket på detta prov MEN grabben framför mig (jag kommer säkert ångra att jag skrev detta) la sitt prov på sidan om på en bänk. Våran lärare är min gamla footballtränare så han kollade inte så mycket vad vi gjorde. De är scantron!!

Sådär ser de ut. han hade ena sidan så jag kunde se. Så jag snodde alla svar han hade faktiskt. Jag såg de som en mycket bättre chans att fortsätta i detta land. Även om jag måste fuska. Tror inte jag hade klarat av hamlet annars. Herregud vad tungt de var. (älskar scantron) Och som ni ser så är de A-B-C-D-E så man har minst 20% chans att ha rätt om man inte kan. Dock så brukar frågorna bara ha 4 chanser så 25%!

Idag var de planerat att åka och spela fotboll inomhus! (vi slutade ju 11.30) For till Luis och hämtade skor, sen for vi och åt hemma och jag tröck sista delen av WALL OF CHOCOLATE! Den var extra krämig idag tyckte jag.. Luis kallar shot gun men jag är 18 nu så jag kan köra med en regel toab alltid kört me"du måste vara 18 för att kalla shot gun HA" Vi kommer överens om att sten sax påse är bästa sättet. Vi kör amerikanska sättet (4 gånger istället för 3) och jag förlorar 2 raka+en blev oavgjord. Han tror att han vunnit men jag övertalar honom att eftersom vi kör lite amerikanska regler så kör vi "svenska regler" också där man måste vinna 3 och inte bäst av 3! Läser sönder honom och vinner 3irad..

Vi kom dit och ser inte en grabb där, tråkig tycker jag och går och byter om.. Vandrar vidare (stället är som halv arcus) och ser 20 grabbar spela. De körde ghettoregler utan domare. Stora grabbar var de. Bara spansktalande grabbar också..

Ser ingen jag känner igen så jag vandrar vidare och på andra sidan så ser jag grabbarna + 20 nya spansktalande grabbar, gubbar..

Vi gör ett lag vi grabbar(ingen av dem kan ett ord engelska) så vi har våran egna spanior som sköter snacket åt oss! Jag börjar spela som back och de går inte så bra när alla spaniorer var lika snabba som messi.. Små och riktigt svåra att komma åt. Sen så var inte min bollkontroll den bästa (erkänner)

Spaniorerna försöker fula sig, vi är 3 lag och de är "1 mål och nytt lag" som gäller.. De påstår att de inte fått spela så vi fick vänta 5 gånger när de bara var 3 lag!?!

Då tände vi till och jag ställde mig i kassen.. 2 andra grabbar kom också. höga var de, ingen tvekan om den saken haha

Dessa sjuka lirarde lirade för bra så vi bestämde oss för att kriga som djur för att få spela några matcher, efter några riktigt vassa saves så vinner vi 4 matcher irad, sen passar våran grabb fel eftersom en i vårat lag ser ut som resten av motståndarlaget så de gör mål.. Efter de så blir ett lag less och byter plan. Vi börjar ta över och vinner mer än förlorar..

Vi bestämmer oss för att lämna och fara hem men grabbarna på andra planen ber oss lira lite. Vi stannar och de blir en "riktig match" där vi inte byter. Först är jag forward och vi förlorar, sen går jag in i kassen och vi scorar 4 irad och är med i matchen igen..

Ganska kul att lira fotboll faktiskt med folk man inte kan prata med. Blev mycket "hey, öh"

Somnade sent även idag men dagen efter(idag) så hade jag spanish, mycket lätt tycker jag!

Såhär såg 20/1/11 ut! Tror att detta är de längsta inlägget i text i denna blogg. De skrivs historik just nu i denna blogg( fattar ni?!?!)


Somnade såklart sent(sovit lite denna vecka) och krigade.. Ska ta detta snabbt. jag började med spanish 1! med min favvoklass! 8-9orna!

Gick in till klassrummet och hittade en bra spot! Fick testet jag inte hade pluggat till riktigt med 200 frågar.. 200 FRÅGOR!!!

190 var enkla så jag förväntar mig ett väldigt bra betyg i detta midterm. Slutade för dagen men de gjorde inte brett så jag fick vara en snäll pojke och stanna kvar. Jag var skyldig min engelskalärare en essay så jag passade på att skriva den! Den gick väldigt bra.

Har märkt att lärarna inte bryr sig om mig som de andra eleverna. Jag kan gå förbi rektorn med baskern och han säger alltid, "hello tomas" Vi har ett bra relationship jag och rektorn!

Hade baskern på mig hela provet också medan alla andra tog av sig sina, respekt.

Nu är de dax att runda av dagen(arna)

Imårn jag har mitt sista prov! History 20 century! Vilket är de svåraste eller näst svåraste.. Dock gick rektorn ut på högtalarna och berättade att om vi hade en late start så ska vi ha provet på måndag istället (HOPPAS) för de har tagit 3.5 timmar att skriva detta för er.. Amerikas väderkanaler är riktigt mycket bättre än sveriges så de stämmer alltid. Än har de inte bommat

Hoppas ni kände att de var värt att läsa detta inlägg och jag ska avsluta med vad min

fortune cookie sade!

"set the right example. It will inspire others"

lördagsbloggande

Idag hände något som aldrig hänt förut. Såhär startade de!

Jag och valentina ville fara på bio tillsammans. Hon ska nämlingen fara tillbaka till Chile på 5 dagar. Jag vet inte om jag berättat om detta förut? I alla fall så fick jag inte åka med henne förra gången för att jag inte får vara med tjejer här borta! Så brett for med oss, Janie hakade på också (hans flickvän)

Brett, jag och Janie satte oss i bilen för att hämta upp denna dam för hennes avskedsgrej med mig. Vi kommer till detta hus, brett stannar och efter 5 sekunder i en stillasittande bil kollar han på mig som att jag var dum i huvet och jag förstår att jag måste gå och hämta henne. Här börjar de bli skumt...

Går fram till dörren och de är en vinddörr (av glas så man kan se in) Jag knackar på och hör en röst, hör inte riktigt vad hon säger men jag tror att hon säger att "geet it" Jag står kvar och väntar och en steriotypisk amerikan kommer fram till dörren, väldigt trevlig sådan i 50 års åldern. Presenterar mig och de gör han också. Han har en väldigt svag handskakning vilket jag inte förväntade mig. Amerikanska män vill ofta visa att de har authority på en. Typ som vuxen eller nå..

En mamma kommer ut från toan baki mig, 130 cm lång och väldigt glad när hon ser mig. Skakar också hand med henne och hon har en vek handskakning.

Sen så skriker pappan på Valentina: "Valentina your bachelor is here" Har hört ordet förut och då kom snygg man som ska dejta 40 kära kvinnor upp i huvet. Kollade upp vad de var egentligen och fick veta att översättningen var ungkarl... Aja, ganska nöjd med ungkarl haha... Hon fick veta att hon hade deras telefonnummer och vi åkte iväg!

Jag har nog aldrig gått upp till dörren och hämtat en tjej och presenterat mig för hennes "föräldrar". Var något sepciellt för mig, i sverige hade jag nog skickat ett sms eller bett föraren av bilen att tuta. Alltid lär man sig något. De var bara en sådan ful känsla när brett kollade på mig som att jag var korkad, de är ju så självklart för dem att göra något sådant men inte för oss (sverige och Chile)

I alla fall så åkte vi till bion och bion var från 18 år. Valentina är 16 år men vi antog att de var lugnt eftersom jag och jaine är 18. Kom upp till den suraste kassörskan, 70 bast, hatar sitt jobb och har jobbat där i 50 år sen hon gick ut high school.. Hon ber oss visa leg, först så kan hon inte läsa av mitt leg.. Hennes brillor med förstorningsglas på.. Visar henne och hon säger, näääääästa. Brett och janie visar och de är Valentinas tur. De kommer fram att hon är 16 och vi kan inte se filmen... Surtant. Ingen spelförståelse, hon ville bara göra andra ledsen för att känna sig bättre. Vi gick iväg och kollade om de fanns någon annan film, brett nämnde innan att han ville se the tourist så de föreslog jag! De gick bättre och surtanten gick me på de.

Filmen var väldigt speciell, den var samma stil som shutter island för alla som sett den, allt blir självklart i slutet, väldigt bra film annars! De var mycket agenter som "smygtittade på dem" De kändes därför riktigt konstigt när jag var på toan efteråt, som att alla skulle komma fram med en kniv och alla var agenter som kollade in mig haha

Jag har tänkt på en sak, när tjejer går in på toan med varandra.. De spelar ingen roll om de är 2 eller 5. De kommer alltid ut skrattandes?! Vad är de som händer på tjejtoan som inte händer på killtoan?! Snälla berätta någon..

Ska imårn till gymmet klockan 8, de vill inte säga att jag måste stiga upp tidigare men de styr upp grejer jag vill göra tidigt så jag inte kan sova, riktigt smarta är de!

Vi får se om jag skriver ett söndagsinlägg, traditionsenlig som jag är

Mammor

Mammor överallt, de finns mammor överallt, speciellt på sports events! Mammorna har tagit över här i usa. Vet inte vad papporna gör? Kanske jobbar de? Kanske städar de? Jag vet inte.

Var på detta swim meet och Janies mamma var där, sen kom bretts mamma eftersom hon jobbade 30 sekunder från skolan och en till mamma anslöt sig tillslut. De var typiska mammor, pratade om deras döttrar, söner som att de var fantastiska eller gjort något fel. De alla kunde ge flera exempel från deras egna barn. "Pelle hade också de problemet när han var liten" "jaa, men olle kunde inte sova" Vad som helst. Jag satt och lyssnade och lyssnade, blev väldigt fascinerad av detta.

Jag tycker själv att de är jobbigt när ens föräldrar berömmer en inför annat sällskap. Vet inte om jag är ensam med detta fenomen och de händer allt för ofta... :) Sen brukar jag säga "mamma/pappa, jag kan prata för mig själv" när jag vill få stopp på de. Funkar alltid (tips till allmänhet)

Janies mamma är väldigt givmild och de har jag synat, bjuder alltid på maten, kakor och speciellt sig själv! (på ett bra sätt) Detta har jag synat som jag sa så istället för att köpa fika så väntar jag ut henne, efter några minuter så frågar hon oss om vi ville ha en pretzel(smakar som bättre saltade pinnar) Vi väntar ut beslutet och brett säger tillslut att han var nöjd, jag gör en fuling och säger att jag gärna skulle vilja ha en pretzel och går emot alla normer som finns. Hon kommer tillbaka med 2 pretzels och 2 vatten, hon visade spelförståelse

Alltså, de här med Bro, dude, brother, brotha är ett problem ännu på något konstigt sätt. De krävs extrem rutin för att syna i vilja tillfällen man kan använda vilka saker. Vissa lärare säger "whats up brotha" till mig, sen har vi den mest klassiska, "hey brother, all good?" Detta är lärare som säger detta... De är konstigt hur de fungerar i detta land. Den bästa är lätt "what's good?" Vadå?!?!?! Vad ska man svara? Bananer eller? "Whats good tomas?" bilar, godis är också good. Jag kan forstätta hela dagen lång...

Seamus är en tung grabb som gör bra snowboard videos! Han och en polare hade byggt ett hopp vid Giant! Jag och brett for och kollade läget, jag trodde att jag var mer finsk och tog mina sommarskor! Skulle ångra de fort. Tog i alla fall med kameran! Här har ni lite bilder!


Grabbarnas hopp

Vet inte vars de hittade denna hög men observera den gråa linan som är där..

En bungylina! Genialiskt sätt på att få fart snabbt!

De var riktigt tungt att dra denna lina, ramlade minst 400 gånger

Snart där...

Som ni ser så är de inte samma pojke som på förra bilden men klockan är 3 på natten, hoppas ni förstår!

Carter, den sjukaste mannen jag träffat i usa




Actionbild

Snygg landning med brett filmandes

Ganska dyr kamera vill jag lova

Vissa var smartare än andra och satt i bil

LIVE NUDE GIRLS

En polis kom förbi och förstörde allt så vi drog därifrån, de första polisen sa, "hey man"


Hey man bloggen


snow day

Japp, de snackade om denna snow day hela dagen igår... Ingen var säker på att de skulle bli en men när lärarna säger att de kanske blir en så känner man hopp i new hope.

Igår kväll klockan 8 så höll jag på att somna i soffan.. "Vad skönt de vore med en snabb nap en timme eller så." Klockan verkade inte funka eller så tröck jag av den i sömnen (sjukt de är!) igen. Vaknade klockan 4.30 klarvaken och kände att mina tänder inte mådde bra. Jag tog tag i det och borstade dem och tvättade nyllet. När jag var klar med allt jobbigt så kollade jag ut igenom fönstret. De såg inte lovande ut, vägarna var redan plogade och klockan var runt 4. Aja, då var min nap riktigt dålig eftersom jag borde pluggat hela kvällen inför mina prov.. Tar med om detta senare

Går och lägger mig igen klarvaken och lägger ner skallen på kudden och börjar somna om. Tog 10 minuter och jag vaknar igen 5.30 När telefonen ringer (MYCKET BRA TECKEN) och ingen säger något...Eller kanske pratade jag med dem i sömnen igen men ingen väckte mig.. Vaknade runt 12 igen och ingen har väckt mig. jag har precis upplevt min första snow day! Väldigt glad och utvilad efter 16 timmars sömn. Kollade mobilen och brett hade gått ut och skottat snö åt grannarna för lite pengar och han ville inte väcka de sovande monstret.

De är ju pefekt för mig, då kan jag ju plugga djuriskt idag. Ska berätta om dessa midterms..
Midterms är som ett slutprov efter halva terminen på helårskurserna eller slutprovet på halvårskurserna. Dessa prov är på allt man har lärt sig under kursen så länge. Och om man då har en massa ämnen så blir de en massa midterms tyvärr.

Jag har midterms i English 12, Spanish 1, history th film, law and justice, history 20 century, public speaking. De är nog allt. Dessa midterms görs under 3 dagar. De är 1.5 långa och de blir halvdagar!

De behöver inte vara prov. Jag har project i history th film där jag gör en film med några andra. I public speaking så har vi en formell intervju, jobbintervju är de faktiskt. Dock har jag tyvärr prov i engelska, law, spanish och history 20 century.

Blir att kriga hela helgen. Skulle faktiskt kriga idag på morgonen men Carter kom över och de skrek att jag komma ner. For gick och de frågade om jag var sugen på att åka lite släde (pulka)

Tog på mig alla kläder jag hittade plus lite extra från brett. som 2 par fotbollssockar! Tog lite tejp också och tejpade ihop mina snötillgångar till kroppen vid benen och kaggen. Man har lärt sig den hårda vägen när man bor där man bor.

Vi kom till dessa "hill" och de var inget "hill" de var en kass backe, en fjuttig en. Brett och Carter hade med skidor och jag hade en pulka. Fick inte upp någon fart i början så jag plogade med rumpan så de skulle bli bättre glid. De var riktigt dåligt i början

Sen gjorde vi ett hopp med en spade de hade med sig. "Backen" var nu plogad och klar. Fick upp lite fart och hoppade. Blev inga face plants I alla fall. (face plants = nyllet i snön)
Nu är klockan 10 i 6 på kvällen och jag ska börja skriva mina essays nu! TUNGT men behövligt. Lite middag vore inte fel heller.

Vi hörs



Man går vidare bättre med musik

Så är de. Man går vidare som tur är, ska berätta om diskot idag!

Kom dit kanske 10 min försent, diskot skulle börja 7. Kommer in och ser en massa grupperingar i denna gympasal som är ganska stor  till antalet deltagande. Vi har de höga grabbarna på höger sida, vi har den yngre generationen i baken av gympasalen. Sen har vi några från en annan skola som står i mitten..

Träffar en tjejkompis som då tagit dit dem till dansen(de från en annan skola), "Tomas, vill du möta en svensk??!!" "absolut"... Sen kommer de alltid fram en liten tjej (aldrig kille) som säger "gratis" och påstår sig att de är "gott nytt år" Har slutat bli besviken är någon säger att jag ska träffa en "svensk."

Jag och brett skäms inte över oss själva så mycket. Janie följer också med och dansar ensamma framför DJ:N Alla står nu och kollar på oss, Janie märker de och avlägsnar sig fort.. Vi fortsätter och sen kommer de några till, några till och tillslut så står 80 % av de som kommit vid DJ:N och dansar!

Låtarna är inte genialiska i början, han har en taktik att börja höja volymen från lågt till att man hör låtarna faktiskt.. Deras lampor är inte så starka(diskolampor) och de har en regel att de måste ha det delvist upplyst Så de har en strålkastare i hörnet.. Allt detta är så typiskt High school verkar de som. Kan inte säga hur de är på andra skolor men jag tror mig kunna lista ut att de är såhär. Att ingen vågar "ta steget" eller "skämma ut sig" och vara först på dansgolvet så alla står i sina grupper och väntar på att någon ska ta steget. Sen så är alla för fega för att dansa med varandra, uppstyrt för fiasko

Dagen efter! Lördag så var de uppstyrt för succé! Jag och brett, janie och hennes tjejkompisar skulle fira Janie som fyllde 18 på cheesecake factory. Såhär gick de till:

jag och brett for till Giant och letade en present till janie eftersom jag inte köpt någon. Hon fick ett presentkort på Starbucks av mig!

Vi är 3 nu och Beccy har problem med sina föräldrar som vanligt.. De låter henne inte fara hit eftersom de är 2 cm snö på vägen... De kommer överens att hon får komma med en hake. Att hennes föräldrar följer med henne i en bil bakom dem hela vägen... Hon har haft körkort i 2 år och är 18 år... Herregud

Sen kommer resterande 2 damer och vi tar en stor bil till factoryn! Kommer dit och ser en resturang! en resturang?!??! Vad i hela friden, vars är fabriken??! Aja, vi får en lista på 35 sidor med vad man beställa.. Beställde en stor steak! Amerikanskt om något. Hon frågade hur jag ville ha den och jag kollade hennes spelörståelse genom att säga 80% Hon hade spelförståelse och sa till kocken 80% Vi fick oss gett gott skratt och hon sa att hon skulle börja köra med den senare.

I alla fall. Hennes kompisar var riktigt socialt outvecklade skulle jag säga och jag vill tro att jag hade större vokubulär än dem! De körde mycket "o my god" "thats so funny"...

Extrema high school drama scener försegick sig under maten.. "alltså, jag vill se matt kör bil, han är så sexig" köra bil?!?!? Varför köra bil...De var inte så mycket high school drama utan bara skumt.. dramat kom in mer när de snackade om killar och tjejer i skolan och hur töntiga alla var. "jag är för cool för honom/ henne"

De är ganska intressant när man kommer in i de

morfar..


Dagen 7/1/11 kommer nog att bli den mest ledsamma dagen i usa. Efter skolan 2.40 så kom jag hem, satte mig vid brett i soffan som spelade fifa. Loggade in på facebook och fick en chock.. En sak som jag aldrig trodde skulle hända. Jag gick in på mitt rum och läste vad de stod på morfars logg. Jag förstod att de var något hemskt när jag läste, går inte att bota eller ta bort så jag lämnade vardagsrummet eftersom jag inte vill gråta inför folk gärna..

Jag grät konstant i 10 minuter i täcket runt om mig, loggade in på skype i all hast för att prata ut med någon. Min pappa var inne, ringde 10 signaler och ingen svarade.. Efter 14 så så svarade han, "Hej tomas." Jag grät redan då och hans ton på rösten ändrades snabbt..Han visste inte riktigt hur han skulle trösta mig men han gjorde ett bra jobb efter omständigheterna. De gick inte att trösta mig. jag älskar dig pappa

Sen ringde mamma och hon var mer besviken på morfar för att han gick ut med de så plötsligt, de tycker jag också var klantigt. Jag hade inte velat se de en fredag efter en bra skoldag när jag hade planer inför kvällen...

Jag och mamma pratade i kanske 20 minuter och just nu var jag ännu med ledsen..

Ursäkta snoret men jag brydde mig inte så mycket just då och nu... Jag var helt torr i ansiktet och kunde knappt gråta mer för att jag de var slut...Vi kom överens att jag skulle ringa morfar, jag gjorde de. Just nu gråter jag inte

Morfar svarar och vi pratar om hur hemskt de är.. Sen tappar jag de igen och han blir lite chockad att jag är så ledsen.."de räcker med att jag är ledsen" De tror jag inte morfar. Jag älskar dig....De spelar ingen roll hur ofta du sagt att matte är enkelt när jag inte klarat matteproven eller när du tvingade mig att äta sill. De spelar ingen roll morfar


Jag smsar barb som är på jobbet istället för att säga de till värdpappan och brett. De känns som att vi klickar bättre. Båda är underbara agreed men hon är de närmaste jag har en mamma här borta.. Jag saknar dig

Hon ringer senare till resterande i familjen och paul kommer in snabbt och frågar hur jag mår.. Jag säger att de är okey. Jag kan inte gråta mer.. Sen efter 10 min så kommer barb in från jobbet. Hon for hem tidigare om jag förstått rätt.. Hon kramar mig inte, utan stryker mig på armen som bara en mamma kan göra och hon har ett kort samtal med min mamma över skype. Barb jobbar med dessa saker så hon vet hur allt funkar.

Jag for på en dans den kvällen (typiskt high school var de) och berättar om de senare... Har ätit upp de mesta av nutellan och chipsen.. Inte för att tröstäter. De var bar så gott

Big girls don't cry, but big boys can

Snow day?!

Vandrade ut i huset för att kolla vad som var upp (wzup som man säger) = vad som försegick sig och träffade Brett, han skulle kolla om något nytt hade kommit in i kylskåpet sen sist han kollade för 10 minuter sen. Alla har varit där, skafferiet på krusbärsstigen har öppnats allt för många gånger i onödan.

Jag mailade blogg.se om några frågor. Fick världens tråkigaste svar av en dam. Min fråga gällde om blogg.se kunde slänga in ett "stavningskydd" som tex word har. Förklarade att jag blivit "amerika-skadad" Hon gav mig svaret att jag skulle lösa de själv. Kanske fel person att sitta i en kundtjänst?! Så jag försöker faktiskt stava så gott de går MEN när jag skriver 5000 ord så måste 1% få vara fel tycker jag. 50 fel gör jag ju inte så typ 0.3 fel!!

Och morfar. Jag försökte leta upp ditt försök till att skriva på engelska. Först trodde jag att du skrev på tyska för varken jag eller Barbara förstod vad de stod! Men den kommentaren tog du bort... Sen så såg jag din sista kommentar! :

"Har dom inte smällare och raketer där borta?Annars bra skrivet men ibland blir det si och så med stavningen,du har väl bråttom."
Skrev du! Då är min fråga: Sen när använde man "dom" i skrift? Sen så vet jag inte hur de var i skolan för 400 år sedan men nu lär vi oss att göra mellanrum efter punkt, utropstecken och frågetecken. De skulle jag vija fråga dig innan du kritiserar min blogg nästa gång ;)

Just de, jag missade att skriva de där uppe i början men brett sa att han hoppades att de blir "snow day." Snow day är när de kommer 1 cm på marken och " skolpresidenten"  bestämmer att de är för farligt eftersom de kan bli stämda om någon elev krockar och att de måste kunna garantera säkerheten så hoppas hoppas hoppas!

De här med nyårslöften har aldrig varit något succé för mig! Detta år har jag "lovat" mig att börja biffa upp mig mer! Ska vara MER nöjd med mig själv när jag kommer tillbaka (pappa, jag kommer alltid att vara en stor pojke) ;) Och DE ÄR SAMMES FEL att jag bröt "löftet".. åt inga kakor eller något den dagen! Sen kommer de ett paket med en massa choklad.. Där har vi första gången. Sen så har jag väntat på att Janies födelsedag ska komma (lördag) så jag ska göra ett riktigt försök där inget kan stoppa mig. Kunde inte börja med ett löfte när vi ska på en kakfabrik på hennes födelsedag.. De funkar bara inte...

På tal om löften så följde med Phil till "ica" för att handla in lite grejer. Hittade detta:

¤Pringles med smak av pizza! Var tvungen att köpa detta, den smakar som pizza-soppan på skolan så ingen höjdare
¤kanelbullar! 3 enorma badboys hittade jag! (passar på att äta så mycket som jag kan medans jag kan)
#nutella! (liten burk) tror inte de små finns i luleå, inte försökt hitta i alla fall. Nutella för mig har blivit "lan-mat" eftersom de är så extremt mycket socker och de fräter något så fruktansvärt

Hade en bild men den överfördes inte till datorn tydligen. Tråkigt de var då!

Thomas (utan h): De ska mycket till innan jag slutar
Chimi. Jag kommer nog inte sluta, klockan är halv 1 på natten så jag hoppas att de blir snow day imårn. Annars är jag i trubbel!
Elin: kalaha var ett konstigt namn för ett så genialt spel. Jag måste få utmana dig någon dag i detta underbara spel och kul att du kliver ut ur garderoben
Micke: Agreed, but its all about the inside ;)
Erre: Vet inte om jag vågar ge någon vinsten men micke leder med 100% över klang (hur kan du hålla med honom?!?!)
Klang: gå och lägg dig


Måste sist få berätta om när jag försökte ställa om dygnet efter lovet. La mig 12, låg i sängen i 1 timme och lyssnade på min ipod eftersom jag var klarvaken! Började tänka (ytterst ovanligt) på att de inte är någon skillnad när de sjöng på engleska som svenska. Var en riktigt rolig uppenbarelse för mig :)

Och där började de flippa. Jag skrattade för mig själv i 20 minuter när jag tänkte på engelska. Jag svarade på mina egna tankar med mina tankar. Allt var bara upp och ned och jag kände sådan lycka... De spelar ingen roll hur dåligt jag mår vissa dagar när jag kan känna sådan lycka några gånger. Jag är i amerika gott folk, jag är i amerika...

Söndagens inlägg + mycket mer

De blev ju inte att skriva igår, ska skriva om de någon annan dag eftersom detta inlägg kommer bli långt. Precis som ni älskar de!!!!! Internettet var inte min vän igår (Aldrig varit.) Men igår var de hemskt, de enda som funkade var skype och facebook, eller på facebook kunde jag bara chatta ibland och se vad andra skrivit som inlägg. Tur att skype fungerade i alla fall. Hade inte en fantastisk dag igår. Pratade med Malin och de var skönt. Sen pratade jag med Ellen och jag ska försöka få detta rätt denna gång. Tack! Vi pratade tills solen gick upp för henne och de behövde jag. Nog om tråkigheter och jag ska försöka förklara detta i nästa inlägg som sagt, nog om de!

Jag gjorde en lista för att inte glömma bort de jag skulle skriva, fick dock mer att skriva om idag men vi får se hur de går! Börjar med de som hände sist! Firade nyår i USA! Första gången jag gjort de i mitt liv men förhoppningsvis inte sista utomlands eftersom de är roligt att möta andra kulturer..ibland

Kom på en idé, ska hämta dagboken så ni får rätt information, snyggt

Mobilen ringde runt klockan 10 och jag var så trött så mobilen for ner i springan mellan sängen och väggen, "skit i den, somna om." Sagt och gjort.. Vankade runt 12 igen, utvilad och nöjd, var bara nöjd eftersom jag fick reda om planerna vi hade, jag, brett, janie och beccy! Brett skulle ut och cylka på morgonen men han var nedbäddad och hade 5 filtar som värmde honom.. Han gick och la sig runt 2-3 på dagen för att vakna upp 6.30 på kvällen!

Han steg upp och sa, nu äter vi och far iväg. Såg att han var trött och sliten(sjuk) men han ville fara ändå.. Snackade med Janie om att inte brett kan fara så får jag i alla fall göra något. Vara med dem alltså. Vi åt men Brett ville inte äta, och tog tempen..5 gånger tog han den, de testade till och med att sätta termometern i kylskåpet eftersom brett trodde att de var riggat haha.. Han hade feber, ville ändå fara.. Han gick och spydde och jag förstod att han inte kunde fara..

Sjuk pojke. Synd om honom var de.

Janie kom och hämtade mig! Hon har en SAAB 9-3a, gick lätt på 150 tusen i sverige men lite billigare i usa.. Att folk har sånna bildar när de inte ens kan köra bil.. Ajja, vi följde hennes GPS som räknade ut en rutt, de visade att rutten inte var en genväg och vi åkte i en stor cirkel och hamnade på samma ställe, en genväg på 20 minuter har aldrig skadat, tur att vi satt i en SAAB..

Vi kom till Beccy och jag förstod att att jag skulle fira nyår utan mina vänner i sverige. Dock satt jag inte ensam på nyår som de kunde slutat men jag är glad hur de slutade i alla fall.

Här kommer lite bilder:


Partyhatten som Janie fått av Beccy

Jag fick också lite grejer

Tonåringar i usa smsar mest i hela världen och jag har märkt de.. Här har vi ett spel jag inte kan sätta namn på, damerna spelade först och sen fick jag ge mig an vinnaren, sagt och gjort så krossade jag Beccy i detta spel jag aldrig spelat förut. Jag har märkt hur mycket jag saknat board games i min uppväxt, den enda som ställde upp och spelade med mig var mormor. Vi har spelat mycket fia med knuff. Kan dock inte säga att jag var vinnare oftare än förlorare men då får jag väl tur i kärlek va?

Ska forstätta med saknan i min uppväxt efter board games, jag har vid otaliga tillfällen frågat mamma och pappa om jag får spela monopol med dem. Har fått svaret, "inte nu" "nästa jul lovar jag att spela med dig" jag har ännu inte spelat med er... Min värdfamilj när de möblerade om så sa de, detta bord är ju perfekt för monopol!! Ska äntligen få spela med dem. Vet inte varför jag alltid har varit intresserad av just monopol. Mest när jag var liten. Har alltid varit en sparare, och sparade alla 50-öringar. Samlade tomburkar  och sånt hela tiden!

De var good times och jag var rikare än min 15 åriga broder ibland till min stora lycka. Nu är jag lite off topic som vanligt men jag köpte en tuggummimaskin som jag skulle bli rik på. Tog mina sparpengar till teknikmagasinet med pappa och köpte allt.

Efter 3 veckor så var de väldigt många tuggummin borta.. De visade sig att bror min hade förstått att de gick att öppna saken, den var inte tjuvsäker och sen så haxxade han den så de gick att snurra på saken utan att betala.

Jag la ner dedär och började också äta från maskinen haha, kommer ihåg att jag tröck in 25 tuggummin på samma gång och de var omöjligt att tugga. Good times

Tillbaka till topic, vars var jag nu igen? Just de. Bilder:


ledsen Janie eftersom att brett inte kommer

Brett ville också vara med så han fick prata i telefon

Har ingen förklaring för att denna bild kommer upp men den var lite häftig! Pappa, försök att göra dehär med din digitalkamera! ;)

Janies mamma bakade åt oss. Genialiska kakor var de..


Sen dök de upp mer kakor och glass

Man måste älska kineser. "everyone needs a small asian in their life" Taget! (26 sekunder kvar)

Boom! Välkommen 2011! Kändes konstigt att "fira" att nya året kommer inomhus. Tur att jag hade chips i alla fall

Vars var min?

Alla kvällar måste ha ett slut. Denna dam har haft träning 7 på morgonen med simningen, de är så extrema i sporterna här i usa. Ni har kanske förstått de när jag förklarat footballen! De visade sig senare att denna dam hade feber..

Redan skrivit för mycket men här kommer resten!


Ska först klaga igen på jag bara har 2 jeans (ett par shorts) men kan ju inte använda detta par så 2 stycken... I sverige hade jag 5-6 par som jag använde, alla nudie tror jag. Bra märke de där!

I alla fall så har jag försökt hitta nya jeans, 5 gånger nu tror jag och jag har hittat ett par jag gillar, testat dem och röven är för stor som vanligt.. Denna hockeyröv tar döden på mig! Men sen så hittade jag en dam (pratar om sista gången jag var och handlade)

Och vi hittade storleken som var bra! Tog mig svinläge att förstå hur de funkade men då hittar jag inget par som jag vill ha?!?!?! Jag hittar 2 par snygga som jag kan tänka mig att slänga på mig men...de finns inte i den storleken som jag vill ha.. Hon beklagar sig som alla andra har gjort!

Förlåt mamma och pappa som betalar för mina inköp men jag betalar gärna 100 dollar för ett par jeans! (ett normalt par i usa är 280 kr) om man jämför de med sverige så är ett normalt pojkpris 1000 kronor för märkesjeans. Jag säger de till dem, frågar vars man kan hitta jeans som är snygga och jag betalar gärna lite mer än 200 kronor för ett par jag vill ha... INGEN kan hjälpa mig, ingen..

Tappade mina favoritjeans i new york. De svarta, tror tysken som var min rumskamrat snodde dem och de föstår jag. Annars blev en amerikan väldigt glad...

Jag fick i julklapp hip-hop (basket) shorts som lite på skämt men de klagar ju alltid på att jag har korta shorts i gym i skolan.. De går nästan till knäna men fick några bra kommentarer "ska du inte dra ner byxorna?" "är de sånna shorts man använder i europa?"

Så fick de! XL, riktigt stora och går typ hela vägen ner till sockorna! Sen så fick jag en flyerströja (myströja) av Eric så de blir en perfect match. Sover alltid med dessa kläder. De var inte ens kallt att stiga upp denna morgon, underbart. Bild på de kommer senare!

Ni har ju lov men de har inte jag så att ställa om dygnet är inte lätt.. Försökte somna runt 12 och kollade på stjärnorna i taket i 1 timme. Djupt.. Jag vet

Är vintern redan slut i New Hope?? Ingen jacka hade jag på mig idag utan gled med en tjocktröja. Vet inte om jag ska vara lycklig eller grina över de. Vill åka lite skrillor här också och visa min sport =) Svenskarnas sport, tråkig förlust men jag kommer till de senare.

Samme min kära vän skickade ett paket dagen efter malin och kalle gjorde de! Paketet måste ha haft samma GPS som jag och Janie använde för de kom fram IDAG!

Ful som jag är så kollade jag på paketet eftersom de måste skriva vad som är inne i just paketet!


Sockor (sockar?!?!?!) choklad och hälsning stod de. Tur att grabbarna (samme) skrev på svenska så amerikanska tullen förstår honom


Myströjan ser ni, de ni också borde se är marabou! fick 2 stycken, varit hos samme otaliga gånger så han vet vad jag gillar. Snyggt! De var perfekt delade också till min stora förvåning!

Grabbarna skicka med en lista som var undertecknad PP/PK. Går inte in på mer vad de "smeknamnen" betyder men jag har nog aldrig skrattat så mycket av något som samme skrivit.. Fick "hall of fame" fick deras top 5or!
Genialisk lista och den kommer nog inte delas med till någon :) ps. Snygg cumback grabbar! (jag ser framemot mer tävlingar i 3an)


Sist men inte minst fick jag ett par sockar (sockor??!?!) Och mamma kanske kommer ihåg detta. Här kommer en kort historia:

Jag och grabbarna (samme) såg film med min mamma en lördagkväll. Chips och dipp var köpt och de var lagt fram för succé.

Hugo, min älskade hund. Här har ni hugo:

Han fyller 5 år snart!!


Här har ni sötnosen!

Hugo är känd bland mina kompisar och många andra som den enda hunden som spyr, fiser och dregglar på samma gång. Skönt är de att kunna skylla på honom ibland dock ;)

I alla fall så så hade grabbarna(samme) fötterna nere på backen och hugo hoppade ner på matten för att spy. De han inte förväntade sig var att sammes fot skulle vara där så hugo spydde på sammes fot och sockor! Grabbarna fick självklart låna sockar av mig. Vi har snackat om att han ska ge tillbaka sockorna någon dag...dagarna gick, veckorna gick och månaderna gick tillslut..

Nu är jag här i usa och får ett par sockor på posten, genialiskt paket samme. Tack (tur att du tvättade dem)

Tack till gurra också för listan! PP hade inte klarat sig utan PK!

NU började de dra sig mot sitt slut för de som fortfarande läser =)

Jag skypar med min trotjänare klang rätt ofta, många deep talks och många randomsnack där vi sitter och kolla på varandra och snackar minnen. Självklart så blir klockan mycket när vi pratar så här kommer lite bilder..



Bild 1


Och när han dansat klart så hamnade han i sängen där han hör hemma! Ska hylla hans headset som han har på sig. Han ligger i sängen och allt är trådlöst. Riktigt bra grejer, man märker att teknologin gör en slöare men i detta fall inte fetare ;)


Snack mer Erica

Vem är bäst då?



Rösta!!!!(fått godkännande av båda grabbar att lägga upp detta bilder haha =) )

Hoppas någon krigade igenom detta inlägg och imårn kommer ett kortare men förvänta inte er att de ska vara kort ;)


RSS 2.0