Svensk julafton, amerikansk julafton och amerikansk födelsedag

Den 24e så får jag ett samtal klockan 08.00 av pappa Sture, vi bestämmer oss för att om 10 minuter så ses vi på skype och då ska jag vara redo!

Jag klär på mig och sätter mig brevid den väl-lysta granen. Momme har addat mig på skype ser jag och jag ringer dessa människor som är allt för långt borta från mig.. En kamera, mamma, momme och Sture ser jag! Vi tog detta den 24e eftersom att jag har skickat ett paket till dem, ett paket utan pengavärde men ett paket med hjärtligt värde..

I paketet finns en dagbok som jag skrivit i runt 100 dagar. (120 sidor eftersom jag som vanligt har för mycket att skriva om) De finns allt från mina få dåliga dagar och mina bästa dagar.. Hoppas att de blir kul för ett att läsa den och SPARA DEN! Tänk när jag är känd typ som Leonardo Da Vinc eller någon. Då kommer den vara värd massor!

Jag borde föresten ta en creative writing klass som jag skriver.. Nog om de.

Efter ett bra snack om många leenden och skypekramar (haha) så fortsatte jag kolla på facebook om hur allas jular var på facebook, tror jag såg en 250 "god jul" under mina kollningar på hemsidan som har över en halv miljard användare..


Hugo ser måttligt glad ut, saknar er!

Hoppas att maten smakade gott Janne och Fatima på tåget till luleå, 11 timmar försenade! Vet inte vad morfar hade för sig när denna bild togs, vill ha en kommentar som förklarar detta

Sen så myste vi mest hela denna dag, klockan 5 (ska kolla i min dagbok vad jag gjorde, skönt att kunna skriva dagbok nu utan att avslöja familjens julklapp) så åt vi en "finmiddag" turkey igen! Som på thanksgiving! De var en tradition som jag gillade, vi har allt för lite traditioner i familjerna Ylipää och Aronson. Typ ingen, eller.. Vi brukar alltid fira jul, de är de längsta vi går.. MER ROLIGA TRADITIONER TACK! =) (de är lugnt om de är mat, bara de är något)

Sen for vi till kyrkan! Vi klädde upp oss snyggt och var på denna sak! Speciellt var det! Brett har en tradition att spela inför de som kommit i kyrkan och detta år gjorde han också de. 3 gånger fick han gå fram. Han är löjligt bra den dära Brett

Vi sjöng en massa saker som jag aldrig hört, har börjat få fatt för hur man läser psalmerna å de nu! De var gormigt i början men nu sitter de bättre, nu är de bara kvar att förstå hur låtarna går de kör ju konstiga system när man ska hålla ut orden "aaaa-meeeennnn" De värsta är dock när man ska veta när de ska hålla ut eller inte när orden är lika långa! Gospel vare hela tiden, alla sjunger i kyrkan och de blir bra tryck! skulle säga att 70 % av de i kyrkan har bra pipa och kan sjunga så de är skönt att inte behöva hålla i taktpinnen som jag gjorde i storsjung i 3an ;)

Efter detta for vi hem. När jag kom upp till familjen senare på kvällen så hade de gjort en tårta och de stod 18 på den, herregud. Jag är 18.. Jag fick tårtan några timmar tidigare eftersom att pappan inte skulle vara där imårn(men de var han)..En svensk julafton och mest en annolunda julafton, la mig ganska tidigt!
Här har ni tårtan!

Inte hemmagjord och "grädden" smakade lite plastisk, typ fejk! Saknar den klassiska banantårtan, där har vi en tradition, de missade jag! 2 traditioner!

Jag vaknar upp av att brett kommer ned för trapporna och skriker, "tomas, de är julafton" som på filmerna haha De kunde inte bli bättre!!!!!!

Jag stiger upp och slänger på mig lite grejer slött! Inga jeans här inte, vi öppnar 1 paket, tog ett av mommes paket eftersom jag skakat på dem och klurade ut inom 0.3 sekunder att de var godis i dem! Jag öppnade en av dem, paradis fick jag se till min lycka :=)

Sen åt vi frukost tillammans, TRADITIONER!! Spränga ägg (gulan) och bacon! Har aldrig varit ett fan av sprängda ägg när mamma lena gjort dem men de börjar komma ihång, de kanske kommer med åldern som med kaffe, ska dock bli 50 och ha kagge innan jag börjar dricka kaffe för de smakar orm..

Öppnade resten av paketen! Ids inte lägga upp bilder idag på allt jag fick för klockan är kvart i 3 och jag ska gymma imårn! Fan, jag steg upp halv 5 på dagen idag, de blev inte sura faktiskt, kanske för att de är lov.. Eller så har de börjat förstår hur jag fungerar hehe.. Så nästa inlägg smäller de!

Efter allt är öppnat så tar vi en "familjebild" En tradition som de alltid gjort Här har ni ett smakprov på hur den nästan blev! Ni ska få den "riktiga bilden" i nästa inlägg


Ett smakprov på "familjebilden"

I alla fall så for vi till Pauls släkt för att öppna lite andra presenter (tradition nummer 400) och jag får en massa presenter där! 3 faktiskt, kanske inte massa men...

Lirade lite pingis och sånt, körde över allt motstånd som vanligt (alla i sverige är välkomna att utmana mig)

Fick en tårta här igen! En fin tårta, smakade bättre än första också! Lite coolt vare!

Har inte tid att skriva mer idag men skriver imårn!

Jag skypade med min kära bror och vän Tobias idag ett tag, han var på bra humör och vi hade ett bra "bro 2 bro" moment där han spelade gitarr och vi sjöng lite

Bro i stockholm med awe sjungades burn one down

God jul, ses imårn



Kommentarer
Postat av: FELICIA!

Om killen i pälsmössa är Brett har du en jäkligt snygg värdbrossa.

2010-12-29 @ 03:35:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0